עבור לתוכן

עידן ה64 ביט,אינטל לא מחזירה מלחמה?

Featured Replies

פורסם

אם מעניין אותך מה צפוי מאינטל בטווח הקצר אז תקרא את אלה:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2152

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2189

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2191

המעבדים עם סטפינג E0 אינם חמים. כבר ב D0 יש שיפור לא קטן.

• תגובות 42
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש לא בטוח, קודם כל מטמון גדול בא לכסות על חולשה של הארכיטקטורה, AMD מקטינים את המטמון ואינטל מגדילים אותו כל הזמן... מה שמלמד שהארכיטקטורה של AMD הרבה יותר יעילה

מה עוד שמטמון גדול מייקר את המעבד

אז אני מבין שגם אתה מהאנשים שכאשר אין להם מושג על מה הם מדברים, הם מכניסים מילים גדולות שנשמעות חכם, לתוך המשפטים חסרי התוכן שלהם.

פורסם
  • מחבר

אם מעניין אותך מה צפוי מאינטל בטווח הקצר אז תקרא את אלה:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2152

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2189

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2191

המעבדים עם סטפינג E0 אינם חמים. כבר ב D0 יש שיפור לא קטן.

לזה חיכיתי...

פורסם

אז אני מבין שגם אתה מהאנשים שכאשר אין להם מושג על מה הם מדברים, הם מכניסים מילים גדולות שנשמעות חכם, לתוך המשפטים חסרי התוכן שלהם.

אפרופו משפטים חסרי תוכן - אולי תסביר למה אתה מתכוון?

אם יש לך השגות לגבי תוכן הדברים מדוע פשוט לא להגיב, לתקן וכו'?

פורסם

היחיד שיש לו פה משפט חסר תוכן זה אתה.

פורסם

ממש לא בטוח, קודם כל מטמון גדול בא לכסות על חולשה של הארכיטקטורה, AMD מקטינים את המטמון ואינטל מגדילים אותו כל הזמן... מה שמלמד שהארכיטקטורה של AMD הרבה יותר יעילה

מה עוד שמטמון גדול מייקר את המעבד

אותו כנ"ל לגבי מהירות - אינטל מגבירים את המהירות כדי להתמודד עם הביצועים העדיפים של AMD - מה שמוביל להתחממות יתר

בקיצור - אינטל חייבים לצאת עם ארכיטקטורה חדשה למעבד זול, קר, ומהיר על מנת להתמודד עם AMD ונראה לי שזה רק יקרה לקראת המעבר לליבה כפולה מאחר ושם נמצאים רוב מאמצי הפיתוח של שתי החברות

אינטל יכולים עדיין לעשות כל מיני משחקים עם הארכיטקטורה של P4 או אפילו המעבד הנייד החדש שלהם DOTHAN אבל זה לא יהיה להם קל

לא הייתי רוצה להיות מנכ"ל אינטל החדש - הנוכחי הודיע שהוא עוזב....

אתם מזלזלים באינטל. שוכחים שמבחינת היקף מכירות וגודל וכמות המעבדים הנמכרת AMD עדיין רחוקים מהם שנות אור.

הדותן 1.8 לוקח כמעט בהכל AMD2800 64 BIT כאשר שניהם באותה מהירות שעון. אינטל מיישמים פיצ'רים מתוך הדותן לפרסקוטים כמו ה ESS ו 2 גיגה CASH ולא משנה עד כמה הארכיטקטורה של ה AMD יותר יעילה. הרבה יותר מעניין את האנשים מה הביצועים ב BOTTOM LINE.

למרות ש AMD עושים דברים יפים מאוד, לא הייתי מזלזל באינטל. עדיין בהרבה אפליקציות הם טובים יותר וההבדל בביצועים באפליקציות בהם הם טובים פחות אינו כזה שמשתמש ירגיש. ד"א , את ההבדל בקידודים ובמולטי טסקינג משתמש ירגיש ובגדול. לא סתם AMD יוצאים עם ה 939 במעבדים הזולים שיחפה על החסרון הזה. נראה כמה זולים הם יהיו.

בקיצור, כבודה של אינטל במקומה, כמו של AMD. נכון שפישלו, אבל ללא ספק הם לומדים, ומהר.

מבחינת DDRII ו PCI-E אינטל הרבה יותר מתקדמים כרגע מ AMD . אוטוטו יגיעו ה DDR2 667 ובדרך גם ה DDR2 800.

פורסם

AMD איניה זקוקה לDDR2 כי מבהירויות שהיא עובדת אין בכלל שיפורים (מקסימום 3-2% שזה לא מורגש) מי שלא מאמין לי שינבור בחדשות היה על זה כתבה! והיא לא צריכה את זה!!

וגם בגלל הפיצ'רים שסמו במעבד אני הבנתי שעכשיו AMD מתחילה לעבוד על DDR3 (דברו על זה פה בפורומים)

וה PCI-E כבר בדרך (אם לא נמכר) לAMD בצ'יפסטים החדשים של VIA (לא סגור ב 100% יכול להיות שזה NVIDIA דווקה :-\)

ומה עם לינוקס 64 ביט נשכח מהעולם? יש ג'אווה ועוד, כול מה שצריך לצאת זה רק ה WIN המלא (או לפכות ה-SP20 שלו :lol:) ואז יתחילו לצוץ תוכנות בקצב מסחרר!

תחשוב על זה תוכנות קידוד ב 64 ביט יהיו אפקטביות יותר בהרבה! ואז AMD תרוש גם את הכתר של הקידוד המהיר!

(אני אישית תומך ביצאיה של קומפיילר 64 ביט, שיקמפל את הכול התוכנות שאתה מורדי ל64 ביט ואז יהי לזה תמיכה משהו רוצה לעבוד איתי על זה ;D)

פורסם

גם את ה 64 אינטל מוסיפים למעבדים.

שוב, AMD עושים דברים נהדרים. אבל, זה לא אומר שצריך לזלזל באינטל.

פורסם
  • מחבר

חחחdreamon3dv...הלוואי...

אממ מה עם השמועות לגבי long horn?...

וכל מי שחושב שכלל ההפצות האומללות של לינוקס יביאו את הבשורה לכל בית,שיחשוב שנית...

מה ההבדל בארכיטקטורה של AMD לintel ?הרי מעבדי הXE החדשים מראים אחרת לא?...

האמת שחשבתי שכייצא ה64 נראה כבר תמיכה במולטי טסקינג חזקה בהרבה,כנראה שטעיתי...

וכל מי שמגיב,אל תתחילו לריב עכשיו זה די מעניין ואתם יכולים להרוס...

פורסם

אף אחד לא מזלזל באינטל או אומר שהזמן שלהם עבר ו-AMD יהיו השחקן המוביל - תקרא שוב, אל רק תצטט ואולי הפעם תשים לב

ההגדרה של יעילות, פעם אחרונה שבדקתי במילון היא "להשיג יותר בפחות", כלומר:

- יותר ביצועים בפחות טרנזיסטורים

- יותר ביצועים בפחות זיכרון מטמון (רכיב יקר)

- יותר ביצועים בפחות תדר שעון = פחות חום

לפי כל מדדי היעילות של מעבדים כיום (שים לב מעבדים, לא צ'יפ סט וכו') AMD יותר יעילים

כמובן שאינטל יעשו שיעורי בית, יש להם זמן וכסף ויחזרו עם מעבד דור הבא שיהיה הרבה יותר טוב ויעיל, בינתיים הם נתפסו עם המכנסיים למטה ומנסים להוציא כל מיני מעבדים עם כל מיני תוספות/שינויים/הגדלת זיכרון מטמון ותדר שעון.

דרך אגב, מה שמענין שגם בתחנות העבודה 64 ביט, היכן שאינטל הובילו עם ה - איטניום הם סובלים מתחרות קשה מ- AMD ולהוכחה - HP הודיעו השבוע שיפסיקו לייצר תחנות עבודה עם המעבד הזה ויעברו ל - AMD 64 ול - OPTERON

בשוק השרתים המעבד הזה גם כן נותן תחרות קשה לאינטל

שורה תחתונה - טוב שיש תחרות שתמיד טובה לצרכנים - שזה אנחנו!  :jump:

פורסם

שורה תחתונה - טוב שיש תחרות שתמיד טובה לצרכנים - שזה אנחנו!  :jump:

על זה אני מסכים, אם כי חבל מאוד ש AMD תפסו תחת.

:lol: בסוף נגלה שיש קרטל בין השתיים. עושים הרבה רוח, מגדילים את מודעות השוק, כולם מתחילים להתעניין בטכנולוגיות החדשות, קונים מעבדים יותר חזקים שלא לצורך ושתי החברות עושות הרבה כסף.

כמו התחרות בין פפסי וקולה. בסוף כולם שילמו יותר על בקבוק וקנו הרבה יותר בקבוקים.

פורסם

חבל שלא מתייחסים ללינוקס ב64 ביט ברצינות כיוון שיש שם קומפילר ל64 ביט ויש תוכנות קידוד מצוינות בקוד פתוח שהם גם מאוד מהירות (MENCODER לדוגמא שמהיר מכל תוכנה שניסיתי בWINDOWS ).

זה היופי בקוד פתוח אתה לא צריך לחכות שהחברה תחליט לקמפל את זה ב64 ביט אתה יכול לעשות את זה בלי בעיה אם היה לי מעבד 64 ביט הייתי כבר בודק את השיפור בקידוד שהיה מאוד גדול .

אם למישהו יש מעבד 64 ביט שיתקין חינוקס 64 ביט(לדוגמא MANDRAKE 10.1) יקמפל או יוריד בינארים של X86_64 ו ינסה כמה זמן לוקח ואז ינסה עם בינארים ל32 ביט ויבדוק רת ההבדלים.

פורסם

זה היופי בקוד פתוח אתה לא צריך לחכות שהחברה תחליט לקמפל את זה ב64 ביט אתה יכול לעשות את זה בלי בעיה אם היה לי מעבד 64 ביט הייתי כבר בודק את השיפור בקידוד שהיה מאוד גדול

זו בדיוק הבעיה - מחשבים היום אינם צעצועים לגיקים כמונו :lol: שמבינים מה זה קומפיילר וכו'.

היום מחשב זה מוצר בידורי כמו טלוויזיה, מערכת סטריאו וכו' וכמה שפחות צריך רקע טכני בהפעלת מחשב - יותר אנשים ישתמשו בהם וכל התחום יתפתח

זו הסיבה מדוע LINUX לא תהיה מערכת הפעלה למחשבים שולחניים בזמן הקרוב. היום LINUX נמצא הרבה מרחוק בכל מה שנוגע לחווית המשתמש הרגיל, וכאשר LONGHORN יצא, הפער רק יגבר.

מי שלא רוצה WINDOWS - יש מערכת הפעלה נוספת, דומה מאד והרבה יותר מוצלחת מ- LINUX וקוראים לה APPLE OS

פורסם
  • מחבר

חבל שלא מתייחסים ללינוקס ב64 ביט ברצינות כיוון שיש שם קומפילר ל64 ביט ויש תוכנות קידוד מצוינות בקוד פתוח שהם גם מאוד מהירות (MENCODER לדוגמא שמהיר מכל תוכנה שניסיתי בWINDOWS ).

זה היופי בקוד פתוח אתה לא צריך לחכות שהחברה תחליט לקמפל את זה ב64 ביט אתה יכול לעשות את זה בלי בעיה אם היה לי מעבד 64 ביט הייתי כבר בודק את השיפור בקידוד שהיה מאוד גדול .

אם למישהו יש מעבד 64 ביט שיתקין חינוקס 64 ביט(לדוגמא MANDRAKE 10.1) יקמפל או יוריד בינארים של X86_64 ו ינסה כמה זמן לוקח ואז ינסה עם בינארים ל32 ביט ויבדוק רת ההבדלים.

אני מציע שתקנה לי מערכת כזו אני כבר יבצע את הבדיקה אל תדאג ;)...באמת אולי צריך לפנות לאחד מהמנהלים כאן שיעשו בדיקה כזאת רעיון טוב...

או קיי חילקתי את התשובות לשני פנים:טכנולוגי ועסקי...האמת שהבנתי אותכם בערך בפן העסקי(לא מעניין ממש)עכשיו אולי קצת יותר לכיוון הטכנולוגי?...

תודה בינתיים,הפך לת'רד מעניין :xyxthumbs:

אייל

פורסם

אני משתמש בלינקוס רק כשאני מתכנת ובשרת HTTP שלי .

דעתי כמו אינטגרל שAMD תפסו תחת והתחילו להעלות את המחירים כמו אינטל. אני אישית עם בארטון 2500@ 3200 שהו זול ...

ומחכה להתפתחויות ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים