פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים היינתנו לנו להכין עבודה שתהווה 40% מהציון הסופי, אז החלטתי להכין הכל היום ככה לא יהיה לי זיעורים לחופש.הכנתי הכל אך נישארו לי 4 שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה 0חיפשתה גפ באינטרנט)אז השאלות ככה:1: מי שלא ראה אותה, לא ראה כמותה מימיו (15 אותיות)2:ניסוך המים היה מנהג שנועד לבקש שנה _____ (5 אותיות)3:ביום זה מסתיימת מצוות הישיבה בסוכה, וגזר יופ הדין שלכיפור נחתם ונקבע (9 אותיות)4:ממנהגי סוכות שבית המקדש היה קיים, קשור למים כמובן (9 אותיות)תודה מראש לעוזרים!!!INSTALLעריכה:הצלחתי את 4 זה ניסוך המים
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים שמחת בית השואבה חג הסוכות מוגדר כזמן בו נידונים על המים האם יהיה ריבוי גשמים השנה או חלילה מיעוט.כשבית המקדש היה קיים נהגו ללכת למעיין השילוח בימי חול המיעד סוכות, לשאוב משם מים ולנסכם על גבי המזבח. טקס זה נעשה ברב חגיגיות והוא בא לסמל שפע של מים כד שה' יגזור עלינו שפע במים. בזמננו זכר לאותו טקס אנו מתכנסים בלילי חול המועד של סוכות לחגיגה ושמחה ברוב עם בליוי שירה וריקודים. בהתכנסות זו אומרים את חמש עשרה פרקי שיר המעלות ובין פרק לפרק אומרים את הפסוק "ושאבתם מים בששון ממעיני הישועה" http://www.shemayisrael.com/hebrew/terms-times.shtml
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים יושבים שיבעה ימים, תחשב לבד בקיצור- בשמיני עצרת, כמו שאמרו מעליי וזה 40% ציון בתנ"ך ?
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים מחבר העלתי את הקובץ ואת התשובות שיש לי בנתיים ואם השאלות שנישארותודה מראש INSTALL[attachment deleted by admin - 90 dayss]
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים כל זה לשתי שאלות ? לראשונה - לא יודע שניה - אולי "גשומה" אבל כתיב חסר :P
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים היינתנו לנו להכין עבודה שתהווה 40% מהציון הסופי' date=' אז החלטתי להכין הכל היום ככה לא יהיה לי זיעורים לחופש.הכנתי הכל אך נישארו לי 4 שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה 0חיפשתה גפ באינטרנט)אז השאלות ככה:1: מי שלא ראה אותה, לא ראה כמותה מימיו (15 אותיות)2:ניסוך המים היה מנהג שנועד לבקש שנה _____ (5 אותיות)3:ביום זה מסתיימת מצוות הישיבה בסוכה, וגזר יופ הדין שלכיפור נחתם ונקבע (9 אותיות)4:ממנהגי סוכות שבית המקדש היה קיים, קשור למים כמובן (9 אותיות)תודה מראש לעוזרים!!!INSTALLעריכה:הצלחתי את 4 זה ניסוך המים[/quote']1. בית המקדש של שלמה2. לא הבנת יאת השאלה3. שמחת תורה4. תשליך
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים מחבר הכנתי את זה בצהריים (אני לא כותב במחברת אני ישר מדפיס) הכנתי את זה לכל השאלות, ואלי אתם מכירים אתרים שיכולים לעזור (חיפשתי בגוגל)1. בית המקדש של שלמה2. לא הבנת יאת השאלה3. שמחת תורה4. תשליך1 לא קשור לסוכות2.3. יכול להיות4. לא קשור
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים שמיני עצרת ושימחת תורה זה אותו יום, אז לא לריב על אותו דבר בקשר לשאלה הראונה בדף, לא הבנתי אותה בכלל. (שאל מישהו מהכיתה שלך אולי הוא ענה עליה). בקשר לשניה, כמו שאמרתי, זה קשור לבקשה על שנה עם גשמים, חפש מילה שתתאים.
פורסם 2004 בספטמבר 2821 שנים הכנתי את זה בצהריים (אני לא כותב במחברת אני ישר מדפיס) הכנתי את זה לכל השאלות' date=' ואלי אתם מכירים אתרים שיכולים לעזור (חיפשתי בגוגל)1 לא קשור לסוכות2.3. יכול להיות4. לא קשור[/quote']בקשר לראשון אני בטוחחחחחחחחחחח מי שלא ראה את בית המקדש לא ראה בניין יפה מימיו ועלו לבית המקדש בסוכות!!2. גשומה 100%3. שמיני עצרת - שמחת תורה 100%4. ניסוך המים אני בטוח בכל התשובות תאמין לי...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.