עבור לתוכן

זיוף טמפ'?

Featured Replies

פורסם

הטמפ' שמראה לוח האם שלי נראות לי גבוהות ממה שהן צריכות להיות.

יש לי גוף קירור מצויין למעבד (ZALMAN 7000B AlCu), יש לי ארבעה מאוורים במארז (שתיים מכניסים שתיים מוצאים) וגם שני המאווררים של הספק מוציאים אוויר.

כמו כן את החוטים והכבלים במארז סידרתי בצורה שמאפשרת מעבר אוויר טוב.

למרות התנאים הנ"ל לוח האם מראה  טמפ' של 50~ מעלות במנוחה ו65-70 במאמץ וזה במצב של מהירות סטוק!!.

לוח האם שלי הוא MSI K8N Neo, אשמח לדעת אם ידוע למישהו אם הדגם הזה מזייף במדידת טמפ', או אם עולה לכם רעיון למה הטמפ' כזאת.

בנוסף לזה, כשאני מפעיל משחקים "כבדים" (דום 3 לדוגמא) המערכת נתקעת (מסך כחול של XP) שלפי השערה שלי נובע מנעילה של הלוח אם כתוצאה מהטמפ'.

אשמח לקבל דעות בעניין.

תודה מראש

עריכה:

ואם זה משנה המעבד שלי הוא Athlon 64 3000+

פורסם

אתה מדבר על הטמפ' של המעבד אני מניח.

ההיטסינק יושב עליו כמו שצריך ויש חומר טרמי ביניהם ?

פורסם
  • מחבר

כן יש משחה טרמית כמובן וההיטסינק יושב טוב...

פורסם

יש לי אותו מעבד ואותו לוח ואותם טמפ', אבל לא קרה לי שנתקע המחשב (ושיחקתי דום3), יש לי קרור סטוק עם 2 מאווררים על המארז, אחד מאחורה ואחד בצד, שניהם דוחפים החוצה.

גם לי נראה שהטמפ' הרבה יותר מדי גבוהות, מה עושים ? (המחשב חדש אגב).

פורסם

עם כזה חום המחשב שלך יכול להיות גם תנור.....קנית מחשב קבלת תנור במתנה.

תוסיף אולי עוד מאוורר.....אבל אולי הלוח אם שלך נועד לעבוד במידות חום האלה.

פורסם
  • מחבר

יש לי אותו מעבד ואותו לוח ואותם טמפ', אבל לא קרה לי שנתקע המחשב (ושיחקתי דום3), יש לי קרור סטוק עם 2 מאווררים על המארז, אחד מאחורה ואחד בצד, שניהם דוחפים החוצה.

גם לי נראה שהטמפ' הרבה יותר מדי גבוהות, מה עושים ? (המחשב חדש אגב).

דבר ראשון שאתה צריך לעשות (ומוזר שלא עשית כבר) זה לשנות את כיוון המאוורר שעל הצד להכניס במקום להוציא. אין סירקולציית אוויר כששניהם מוציאים. חוץ מזה כדאי לך גם לסדר את החוטים כדי לאפשר מעבר נכון של אוויר.

עכשיו בנוגע לתקיעות, זה קרה לי רק בדום , קראתי קצת וזה יכול להיות בגלל הכרטיס קול. אמרת שיש לך אותו לוח כמו שלי - אתה משתמש בכרטיס קול און-בורד או שהתקנת כרטיס אחר?

פורסם

אי אפשר סתם לסמוך על המדידות האלו, הכי טוב זה באמת להשוות עם אנשים שיש להם אותו לוח.

כל לוח מכוייל אחרת, זה נכון גם ללוחות מדגמים שונים של אותה חברה.

נסה ב forum.msi.com.tw לשאול אנשים שיש להם את הלוח (בפורום A64 המתאים).

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק למה שאלתי אם מישהו יודע אם הלוח הזה מזייף במדידות, ואכן אחרי שבדקתי איפה שאמרת כתוב שם:

the reported temperature is most likely wrong: This has happened to a lot of users, especially with the Newcastle core (512kb cache), please e-mail MSI support at the e-mail address found below, and provide the information listed (they are working to fix this). Watch in the forum as there may be an upcoming BIOS that will make changes as to how the temperature sensor works with your CPU, that will correct any false readings.

mail to:support@msi.com.tw

תודה על העזרה

פורסם

זיוף במדידה של לוח האם... אולי

אבל אתמול התגלה "זיוף" של מעבד.

אותה תופעה אבל חמורה יותר שגרמה ללוח לכבות את עצמו (הגנה).

בסופה של חקירה הוצא המעבד החוצה ונמצא שגובהו נמוך יותר משל מעבדים אחרים

ולכן לא יצר מגע עם הקרור של המעבד.

גם חלק מהכיתוב המקורי של אינטל על הכיסוי היה "מחוק".

המעבד נמסר חזרה ל"בדיקה" אצל היבואן ששמו מהלך כאן רבות.

אעדכן בתוצאות ה"בדיקה".

פורסם

חחחחחחחחח , מזייפים מעבדי אינטל! :P , לכו תדעו מה הולך בעולם הזה , עכשיו לקנות אינטל זאת בכלל שטות...

פורסם

דבר ראשון שאתה צריך לעשות (ומוזר שלא עשית כבר) זה לשנות את כיוון המאוורר שעל הצד להכניס במקום להוציא. אין סירקולציית אוויר כששניהם מוציאים. חוץ מזה כדאי לך גם לסדר את החוטים כדי לאפשר מעבר נכון של אוויר.

עכשיו בנוגע לתקיעות, זה קרה לי רק בדום , קראתי קצת וזה יכול להיות בגלל הכרטיס קול. אמרת שיש לך אותו לוח כמו שלי - אתה משתמש בכרטיס קול און-בורד או שהתקנת כרטיס אחר?

לא שמתי כרטיס קול - הקיים מספק אותי. אין לי בעיה של סידור חוטים - הכל פתוח וחופשי, איך הופכים כיוון של המאוורר - הופכים אותו פיזית או שהופכים את החוטים שהוא יסתובב הפוך ?

נראה לי שדווקא המאוורר האחורי עדיף שיכניס אוויר - כי אם המאוורר של המעבד מוציא אוויר (?), ובדיוק מולו נמצא המאוורר צד של המארז, עדיף שהוא גם יוציא אחרת תהיה 'התנגשות', לא ?

השאלה היא אם כדאי לי להתעסק עם זה או לחזור לחנות שיסדרו הכל ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים