עבור לתוכן

שאלה נובית בבניית רהובאס

Featured Replies

פורסם

שלום

אני יודע שאולי היו דיונים על זה קודם אבל אני חולה ועייף וממש אין לי כוח להתחיל לעשות עכשיו חיפושים בכל רחבי הפורום

ראיתי שבמדריך מסוים אמרו לקנות רהוסטאט של 5K , אז קניתי אחד , הבעיה שאחרי חישוב קצר הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר מדי בשביל המאורר שלי

המאורר פועל ב12V ולוקח פחות או יותר 0.2A , מה שאומר שיש לו התנגדות של 60 אוהם , בשביל לשחק עם המתח בין 12V(מהירות מקסימלית* ל6V (כבוי או בקושי פועל) אני אצטרך גם רהוסטאט של 60 אוהם , בכל מקרה אחרי שכבר הלחמתי הכל גיליתי שבאמת הרהובאס שלי אמנם פועל אבל פחות או יותר מספיקה הרוח שנושבת על הכפתור המסתובב כדי להכפיל את המהירות של המאורר , זה רגיש רצח.

בכל מקרה לפני שאני אבזבז עוד 5 שקל על רהוסטאט חדש רציתי לברר שΩ60 באמת מה שאני צריך

ד"א שאלתי את המורה לאלקטרוניקה בביתספר שלי מה ההבדל בין רהוסטאט לפפוטנציומטר והוא אמר לי שפוטנציומטר זה פשוט יותר חזק

למישהוא יש הגדרה יותר מדויקת?

פורסם
  • מחבר

באמפ

אין תגובה ?

זה פורום אלקרטוניקה ומודינג לא ? אי אפשר תשובה קצרה?

פורסם

אי אפשר לדעת בדיוק, לא תנסה לא תדע.

לדעתי זה אחלה שזה מאוד רגיש אבל אם אתה רוצה פחות אז תוריד את רמת ההתנגדות ותחליט אתה בעצמך לכמה.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לדעת בדיוק, לא תנסה לא תדע.

לדעתי זה אחלה שזה מאוד רגיש אבל אם אתה רוצה פחות אז תוריד את רמת ההתנגדות ותחליט אתה בעצמך לכמה.

למה אי אפשר ? זה מדע מדויק למדי

אם אני רוצה להוריד את המתח לחצי אני צריך התנגדות שווה לא ?

והכוונה במאוד רגיש זה שרק במשהוא כמו בעשירית מסיבוב המחוג המאורר פועל - בשאר ההתנגדות פשוט גבוה מדי והמאורר כלל לא פועל וקשה מאוד לשים את המאורר על "באמצע" - כל נגיעה קטנה לצד אחד מכבה את המאורר ולצד שני גורמת לו לפעול מהר מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים