עבור לתוכן

אני מת לדעת..........על בדיוק איך עובד המעבד.

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה בזמן האחרון..........האמתי הבעיה הזאת שנוצרה אצלי אני חושב שהיא יתרון....אני לא יכול בלי להבין דברים אני משתגע.

עכשיו אני יסביר את עצמי.....לפני שנה קיבלתי מחשב(בגיל 17 אחרי שהמחשב שלי הישן עברו עליו 6 שנים) ומאז הידע שלי התפתח והתפתח....

אבל פתאום חשבתי לעצמי איך עובד המחשב...הסקרנות הרגה אותי....והחלטתי ללמוד.

לכן הסתכלתי במאמרים באתר וראיתי שם מאמר על המעבד..קראתי אבל לצערי את הקטע של איך המעבד עובד בתאורטי לא בצד הטכני(שאותו בכלליות הבנתי) אלא בצד המעשי הבנתי חלקים חלקים כלומר היו חסרים שם קטעי הסברה משלימים. לכן בקשתי היא אם מישהו יכול להסביר את זה ללא השכחת שום פרט--אני יודע שזה מוגזם לבקש דבר כזה אבל אני חושב שזה דרוש ביותר.

פורסם

להסביר איך עובד מעבד כולל להכנס לכל הפרטים הקטנים זה באמת יותר מדי לבקש..

אבל בתור התחלה:

מאמר בסיסי מאוד על מעבדים:

http://computer.howstuffworks.com/microprocessor.htm

ובכלל, זה אתר שימושי להבין דברים שכתוב בשפה פשוטה

זה בעקרון מאמר על הפרסקוט אבל יש שם הסבר בסיסי על מעבדים

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=1956

הנה עוד קצת חומר לקריאה

http://arstechnica.com/paedia/cpu.html

אם יש שאלות תפרסם פה ואנשים פה יענו לך

פורסם

לדעתי כדאי לשים את זה בדביק או בנעוץ או איך שאתם קוראים לזה..

פורסם

יש מאמר פה באתר, אי אפשר לעשות סטיקי לכל דבר.

פורסם

אפשר לינק בבקשה?

פורסם
  • מחבר

עכשיו ברגע זה אני ממש...הסתכלתי בתגובות והם נראות ממש טובות(עד עכשיו קראתי על טכנולוגיות של כרטיסי מסך מהמאמרים שבאתר.........מעניין חבל על הזמן) תודה רבה לכולם........ואני חושב שאפשר לשים את זה בדביק שכולם יוכלו להנות ומידי פעם יהיה אפשר להוסיף עוד מקורות

לסיום באתי לבקש פה כי זה הפורום הכי תותח על מחשבים ואתם תמיד מוכיחים את זה מחדש ואני חבר בעוד 2 פורומים גדולים יותר מהפורום הזה אבל כמו שכולם יודעים בHWZONE זה לא הכמות זה האיכות...ושוב תודה רבה.

יש מאמר פה באתר, אי אפשר לעשות סטיקי לכל דבר.

המאמר שפה באתר הוא מצויין אך עם זאתהוא מתמקד כל כך בחלק הטכני ומזניח את ה"חלק הרעיוני" שבלב המעבד בצורה כזאת שנשארות הרבה שאלות באוויר ופערי המידע משורה לשורה רק גודלים.

פורסם

אין צורך לשים כל דבר בסטיקי, ברגע שמשתמשים ילמדו להריץ חיפוש לפני שהם פותחים תארד הם יוכלו למצוא את התארד שלך בקלות ללא צורך בסטיקי

דבר שני כל הודעה שניה פה ראויה לקבל צומת לב, בסופו של דבר נגיע ל10 דפים רק סטיקי וכל הודעה חדשה תקפוץ ישר לדף 11 ::) :-\

פורסם
  • מחבר

חשבתי לעצמי שבפורום של מעבדים צריך מינימום(האמתי זה לא כל כך מינימום) של לדעת מה זה מעבד...........

אני יכול להגיד לך שפעם ששאלתי פה שאלה בפורום כרטיסי מסך וקיבלתי תשובה לא הבנתי אפילו מה רוצים ממני ולכן צריך לדעת מושגים בסיסיים וכאלה בבואנו לדון בכל סוגייה כלשהי.

בשביל לדעת מושגים בסיסיים אני צריך לדעת מהו מעבד ולכן חשבתי שצריך לשים את זה בדביק כך שכולם יוכלו להנות ממידע נגיש.

אבל ההחלטה היא על המנהלים ומה שתחליטו מקובל.

פורסם

אני לא חושב ש"איך פועל מעבד" זה דבר בסיסי

מספיק לדעת מושגים בסיסים מה התפקיד שלו, מה יש בו מה חשוב מה המשתנים מה האופציות

לדעת במדוייק איך הוא פועל זה לא דבר שכל אחד צריך לדעת

פורסם

זה לא פורום בניית מעבדים זיכרונות ולוחות אם, אלא פורום מעשי לגבי השימוש בהם.

בפורום נהיגה (יש דבר כזה?) לא צריך להסביר איך מנוע פועל, ופה לא צריך להסביר איך מעבד פועל, זה מידע לא נחוץ לביצוע המטלות הקשורות לקיומו של הפורום.

פורסם
  • מחבר

שאתה בא לתת את דעתך על מעבד אתה משתמש במושגים רבים בסיסיים מהיריות ליבה, זכרון, רוחב פס,צינורות עיבוד.זכרון מטמון ועוד המון מושגים ויש המון אנשים(רוב האוכלוסייה) שלא יודעים מה זה(הייתי בינהם).... ושאתה רוצה לדוגמא לקנות מעבד אתה לא יודע מה כל המדדים לקניית מעבד ולכן חשוב שיתנו ולו רק את המושגים הבסיסיים הקשורים לאופן פעולתו של המעבד.....ואם כבר פותחים דביק אפשר לשים שמה גם הסברים למתקדמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים