עבור לתוכן

אחרי ההתקפה על KSP, תורם של פנדה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2980625,00.html

אומנם אין שם טעויות מחשב מפגרות ששמתי לב אליהם, אבל עדיין, עוד תלונות...

אני רואה שזה טרנד בקרב אתרי האינטרנט - להתלונן על אתרי מחשבים...

• תגובות 34
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא על פנדה זה לא משהו חדש, מדור "דוברמן" שבנענע\וואלה מתקיים רק פנדה כבר כמה חודשים (:

לאומת זאת ל ynet יש עוד טיפת אמינות יחסית ל nrg שמעלים כל כתבה ללא סלקציה

פורסם

3 התלונות מטופשות ולדעתי ניפחו אותן מעבר לכל פרופורציה...

1. הבן אדם ממורמר מזה שמחיר המעבד ירד בזמן שבין תאריך ההזמנה לבין תאריך ההגעה של המוצר לביתו... בהחלט באסה, אבל מה זה אשמת החנות? לגבי העליה של מחיר הזיכרון, אני באמת לא יודע למה הם העלו את המחיר בפעם השניה..

2. לא כל SE יכול להפוך ל-PRO, ולא כל בדיקה על מחשב מסויים מבטיחה שהמעבר יתקיים ללא תקלות במחשב אחר. לוח אם שונה, לדוגמה, הוא בהחלט גורם שיכול להשפיע.

3. מדובר פה בחוסר רצון של היבואן להחליף את הלוח עקב נזק פיזי. זאת החלטה של היבואן. מה פנדה אשמים?

פורסם

יש מקום שמרכז את כל הדברים הללו?

מעניין אותי לשמוע סיפורים...

פורסם

Enc0der ממך ציפיתי ליותר.... ???

מה קשור שזאת החלטה של היבואן?? פנדה הם אלה שמכרו לו את הלוח. הם לא מתווכים הם חנות שאחראית על כך שתקבל את המוצר בשלימותו. זה לא מעניין את הלקוח וגם לא צריך לעניין, הבעייות בין פנדה לבין היבואנית שלה. גם העובדה שהם לא נתנו לו לוח חלופי בינתיים מאוד צורם לי. אפילו אם אתה עובד תאונה חס ושלום, אתה מקבל רכב חלופי. עניין של היגיון.

בקשר ל SE אני מסכים איתך מילהה במילה. אני גם חושב שברגע שלקוח מחליט שהוא עושה OC למוצר האחריות צריכה לפוג באופן אוטומאטי. בגלל זה קניתי PRO , :) כדי לא לעשות לו OC.

פורסם

1) לוח שניזוק פיזית לא מחליפים אותו - מה לעשות.

2) חנות שממליצה על אוברקלוק של ה SE? זה מעניין מאוד. מקבלים גם מפתח צינורות?

3) לפחות הכתבה מאוזנת. אין נקיטת עמדה אלא הבאת תלונות ותגובות.

פורסם

מה קשור שזאת החלטה של היבואן?? פנדה הם אלה שמכרו לו את הלוח. הם לא מתווכים הם חנות שאחראית על כך שתקבל את המוצר בשלימותו. זה לא מעניין את הלקוח וגם לא צריך לעניין, הבעייות בין פנדה לבין היבואנית שלה. גם העובדה שהם לא נתנו לו לוח חלופי בינתיים מאוד צורם לי. אפילו אם אתה עובד תאונה חס ושלום, אתה מקבל רכב חלופי. עניין של היגיון.

מה? ממתי אחריות היא של החנות ולא של היבואן ?

עזוב רגע את החלק החוקי (שזה מופיע בחוזה וכו'), תחשוב בהיגיון.

- הלקוח משלם כסף לחנות ומקבל לוח פגום. הוא פונה לחנות לקבלת לוח חלופי. לא ייתכן שהוא פשוט יממן לוח חדש על חשבונו. הוא בסה"כ לקוח של החנות.

- החנות גם קנתה את הלוח הזה, מהיבואן. אז היא גם פונה אליו לקבלת לוח חלופי. לא ייתכן שהיא פשוט תממן לוח חדש על חשבונה. גם היא בסה"כ לקוח של היבואן.

- היבואן גם הוא קנה את הלוח הזה, מהיצרן. אז הוא פונה אליו לקבלת לוח חלופי (לצורך העניין, הוא מחוייב לספק את הלוח החלופי ללקוח באופן מיידי, הסכמים שבין יצרן ליבואן וכאלה). לא ייתכן שהוא פשוט יממן לוח חדש על חשבונו. גם הוא בסה"כ לקוח של היצרן.

- היצרן ייצר את הלוח הזה, והוא גם קובע את מדיניות התיקון וההחלפות. אם הוא קבע שהוא לא מחליף ליבואן בחינם לוח שנפגם פיזית (כמובן לאחר שהוא הגיע תקין ללקוח), אז אין ליבואן מה לעשות. ואז אין לחנות מה לעשות. ואז הלקוח יכול להמשיך ולטעון טענה ישראלית כל-כך של "החנות מכרה לי את הלוח, החנות חייבת להחליף לי אותו".

נ.ב.

מה זה החארטה הזה של "ממך ציפיתי ליותר" ?

אולי זה דווקא ה"יותר", ש*לא* ציפית לו ?

אולי זה ה"יותר" של אחד שרואה את השוק קצת מעבר למבט של לקוח פשוט שחושב שהחנות חייבת לו הכל ?

פורסם

מה? ממתי אחריות היא של החנות ולא של היבואן ?

תמיד אם זו חנות רצינית ואם הלוח עומד בתנאי האחריות. אם הלוח שבור למשל, אז חנות "נחמדה" תגיד לך לחכות (או לשלם עבור חדש ולקבל זיכוי באם הישן יוחזר) ותנסה לשלוח את הלוח ליבואן ולשים גם טיפה לחץ ובתקווה תעביר את זה. יכול להיות שזה המקרה פה.

מי שמוכר את המוצר, הוא זה שצריך לעמוד מאחורי אחריותו. אם היבואן אינו מגבה אותו, שלא יעבוד עם היבואן הזה. אבל להעביר את האחריות ליבואן, אלא אם כן זה סוכם מראש (כמו באופיס דיפו למשל) זו חוצפה ממדרגה ראשונה.  אין סיבה שלקוח ישבית את המחשב שלו לחודשיים עד שהמנכ"ל של אסוס יאשר לו לוח חדש. זו תרבות של חנות גרועה ולא הייתי נכנס לשם. וזה נכון לכל מוצר ולא רק ללוח.

עריכה: ולגבי המימון. שום לקוח לא צריך לממן את החנות אם הבעיה היא במוצר שנמכר לו. אולי החנות תרוויח פחות, אבל מה לעשות, יום אסל יום בסל. מימון של כאלה דברים זה חלק מהשרות, וברב המקומות שמנוהלים בחוכמה יתמחרו גם את זה לתוך מחיר הלוח הסופי- גם החנות וגם היבואן (למשל על סמך % החזרות, עלויות משלוח וכו'..).

פורסם

אזטק יבואנית גיגהבייט פשטה את הרגל ???

פורסם

פאנדה לא אשמים באף אחד מהמקרים הם מקיימים את התנאים בחוזה שלהם במלואם ,זה שהם יכולים לתת שירות יותר "חם" כלפי הלקוח זאת כבר החלטה שלהם

אני בכל מקרה לא רואה כאן איזה שהוא תרגיל מלוכלך מצד פאנדז.(חוץ מהמקרה עם הזיכרון שכנראה היה בלבול..)

בכל מקרה התלונה היחידה שלי כלפי פאנדה זה השירות האיטי שלהם (באתר שלהם יש המון מוצרים וירטואלים שלא ניתן להשיג או יש לחכות זמן רב עד להגיעם).

בכל מקרה אני חושב שהחלק על פאנדה חסר טעם ולא רלוונטי והחלק האחרון על מסטופ הרבה יותר רלוונטי.

תמיד אם זו חנות רצינית ואם הלוח עומד בתנאי האחריות. אם הלוח שבור למשל, אז חנות "נחמדה" תגיד לך לחכות (או לשלם עבור חדש ולקבל זיכוי באם הישן יוחזר) ותנסה לשלוח את הלוח ליבואן ולשים גם טיפה לחץ ובתקווה תעביר את זה. יכול להיות שזה המקרה פה.

מי שמוכר את המוצר, הוא זה שצריך לעמוד מאחורי אחריותו. אם היבואן אינו מגבה אותו, שלא יעבוד עם היבואן הזה. אבל להעביר את האחריות ליבואן, אלא אם כן זה סוכם מראש (כמו באופיס דיפו למשל) זו חוצפה ממדרגה ראשונה. אין סיבה שלקוח ישבית את המחשב שלו לחודשיים עד שהמנכ"ל של אסוס יאשר לו לוח חדש. זו תרבות של חנות גרועה ולא הייתי נכנס לשם. וזה נכון לכל מוצר ולא רק ללוח.

מעטות הן החנויות אשר נותנות אחריות אישית על המוצרים ועדיף שכך היבואן לרוב מתעסק עם כמויות גדולות של מוצרים מוחזרים בתוקף האחריות והוא מוותר יותר בקלות

ולא חוקר לעומק כל מוצר שמוחזר.

לעומת זאת, לחנות יש המון זמן ומעטים הם המוצרים המוחזרים ולכן יש באפשרותם לערוך בדיקה יותר יסודתית לגבי טיב התקלה.

הטענה שלך זה שאין לפאנדה שירות "חם" הבא כלפי הלקוח , וזה ככל הזכור לי אינו סעיף שקיים בשום חוזה.

נכון, במקרה שציינת חנות שמכבדת את עצמה תנתק את הקשר עם היבואן אך איך הדבר יעזור לאותו לקוח לקבל לוח חדש? אתה מדבר פה בכלל על מה יש לעשות כדי למנוע מקרה נוסף כזה ולא מה לעשות כדי לטפל במקרה הזה.

נ.ב

אני חושב שהתלונה מס' 2 הועתקה ממדור דוברמן

פורסם

ב3 המקרים פנדה יצאה בסדר גמור...

מקרה מספר 1 הייתה טעות והלקוח שילם על הזיכרון 604 שקל.

מקרה מספר 2 בכלל מקרה שפנדה לא אשמה בו...

בן אדם קונה כרטיס בגלל האפשרות OC ... אוקיי הכרטיס לא עבד בשתי הפעמיים אז במקום לריב איתו הביאו לו Msi Radeon 9800 Pro! אני לא מבין למה בן אדם יכול לבוא בתלונות.

מקרה מספר 3. ללוח היה נזק פיזי. וכולנו יודעים שנזק פיזי שנגרם על ידי הלקוח מבטל אחריות ישר. אבל בכל מקרה פנדה לקחה על עצמה את ההפסד והביאה לו לוח אם חדש..

פורסם

פאנדה לא אשמים באף אחד מהמקרים הם מקיימים את התנאים בחוזה שלהם במלואם ,זה שהם יכולים לתת שירות יותר "חם" כלפי הלקוח זאת כבר החלטה שלהם

אני בכל מקרה לא רואה כאן איזה שהוא תרגיל מלוכלך מצד פאנדז.(חוץ מהמקרה עם הזיכרון שכנראה היה בלבול..) מעטות הן החנויות אשר נותנות אחריות אישית על המוצרים ועדיף שכך היבואן לרוב מתעסק עם כמויות גדולות של מוצרים מוחזרים בתוקף האחריות והוא מוותר יותר בקלותולא חוקר לעומק כל מוצר שמוחזר. לעומת זאת, לחנות יש המון זמן ומעטים הם המוצרים המוחזרים ולכן יש באפשרותם לערוך בדיקה יותר יסודתית לגבי טיב התקלה.

גם אני חושב שנהגו בסדר גמור. אבל ההבנה של חלק מאנשי הפורום שזה בסדר לשלוח אותם או להעביר את האחריות ליבואן ממש מרגיזה אותי.

אם הזמנתי דגים במסעדה וקיבלתי דגים ספוגי שמן ממעגן בקישון, המסעדה תשלח אותי לדייג? מה קרה לכם? אם אתב קונה מכונית ונדפק המזגן והמכונית תחת אחריות, יגידו לך לחכות 4 חודשים עד שפולקסווגן יעבירו את המזגן ליצרן בטיבט, והוא יעביר את כל חלקי המזגן, לאחר שהמרכיב בטורקיה פירק אותו ליצרני החלקים בסין שיתנו את חוות דעתם?

חנות שלא נותנת אחריות - לא קונה שם. נקודה. אפילו KSP שהרבה טוענים שנותנים שרות חרה ומצפצפים על הלקוח מחליפים במקום עם המוצר עומד בתנאי האחריות ואל תגידו לי כי KSP היבואן, כי באותה מידה, לפי הלוגיקה של חלק מהאנשים פה, היו יכולים להעביר את האחריות ליצרן ולתת לחכות חודשיים לחלק.

הטענה שלך זה שאין לפאנדה שירות "חם" הבא כלפי הלקוח , וזה ככל הזכור לי אינו סעיף שקיים בשום חוזה.

אין לי טענה. ציינתי עוד אפשרויות העומדות בפני חנויות.

נכון, במקרה שציינת חנות שמכבדת את עצמה תנתק את הקשר עם היבואן אך איך הדבר יעזור לאותו לקוח לקבל לוח חדש? אתה מדבר פה בכלל על מה יש לעשות כדי למנוע מקרה נוסף כזה ולא מה לעשות כדי לטפל במקרה הזה.

חנות שתשמור על השם שלה תספוג את זה. זו בעיה שלה ואינה יכולה להפוך את זה לבעיה שלך. גם לפי חוק - העיסקה התבצעה בין הקונה למוכר ולא בין היבואן לקונה, לכן על פי חוק היא אחראית על כך. נקודה.

פורסם

"חנות שתשמור על השם שלה תספוג את זה. זו בעיה שלה ואינה יכולה להפוך את זה לבעיה שלך. גם לפי חוק - העיסקה התבצעה בין הקונה למוכר ולא בין היבואן לקונה, לכן על פי חוק היא אחראית על כך. נקודה."

העסקה אכן מתבצעת בן הקונה למוכר והמוכר מתבקש למסור את המוצר אל הקונה

אך האחריות היא מצד היבואן למוכר והמוכר רק מעביר אותה אל הקונה.

פורסם

זה הפרוש הכי מעוות ששמעתי לחוק הזה, נוח מאוד לחלק מהחנויות הדפוקות בארץ, ומסתדר טוב מאוד בראש רק לצרכנים גרועים שלא מבינים מה הם זכאים לקבל כשהם קונים מוצר. לא חושב שיעמוד בשום מבחן של בית משפט אלא אם כן העניין סוכם והובהר מראש כמו למשל שאתה קונה מקרר בחנות, אבל אחריות מקבל מאמפא.

צרכן שמוכן לחיות עם פרוש כזה של החוק - הוא צרכן גרוע, אלא אם כן מדובר במקרה בו החנות אינה יכולה או מוסמכת לתת סוג זה של שרות. אבל, גם אם תקנה מקרר ותקבל שירות מאמפא, לא תצטרך לחכות חודשיים לשרות.

פורסם

אז אתה תמים, כי זה המקרה בכל החנויות בארץ.

כן, גם כשאתה קונה מקרר אתה מקבל גלויית אחריות של *היבואן* (אמפא, לצורך העניין) ולא של החנות ממנה קנית (יוסי מכשירי חשמל בע"מ, לדוגמה).

ברור שאם משהו מתקלקל אתה פונה לחנות ולא ישירות ליבואן (ובכלל, גם אם תפנה ליבואן הוא בכלל לא יסכים לשמוע אותך), אבל היא מקשרת בינך לבין היבואן. היא שולחת את המוצר ליבואן ומספקת לך את המוצר בחזרה, מתוקן, או - אם היבואן מודיע לה שהוא מחליף את המוצר בחדש, נותנת לך מוצר חדש.

במידה ויש לה מוצר זמין במלאי, יש אפשרות שהוא תיתן לך מוצר חדש באופן מיידי, לאור העובדה שהיבואן יחזיר לה את אותו מוצר לאחר שהוא יקבל לידיו את המוצר הפגום. כמובן שזאת לא חובתה, אלא רק זכות במידה והיא רוצה ויכולה ללקק קצת ללקוח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים