עבור לתוכן

המלצות לצילום מאקרו

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר לך איך אני מצלם מאקרו בלי שייצא לי מטושטש ונמרח? אני משתמש בA75.

פורסם

שים את המצלמה על משטח יציב או חצובה. מומלץ גם להשתמש בטיימר כדי למנוע רעידה כאשר אתה לוחץ על הכפתור.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הולך התמונה עדיין לא ברורה ומטושטשת, ואם אני משתמש בפלאש זה מסנוור את כל התמונה.

ד"א מאיזה מרחק עד איזה כדאי לצלם במקרו?

פורסם

אין סיבה שהתמונה תהיה מטושטשת אם המצלמה יציבה לחלוטין. אתה מצלם משהו שנע ברוח, פרח לדוגמא? אם כן אתה יכול לנסות לעבור למצב S, בו אתה קובע את מהירות הסגר. מהירות סגר גבוהה (כלומר זמן החשיפה הקצר ביותר) תאפשר לך "להקפיא" את התמונה. שווה לנסות להשתמש גם בפוקוס הידני. לגבי הטווח, לפי הנתונים של המצלמה הוא צריך להיות בין 5 ל-46 ס"מ בלי זום. כמובן שזה תלוי גם בגודלו של האובייקט אותו אתה מנסה לתפוס.

פורסם

לא מכיר את המצלמה אבל ישנם עקרונות צילום כלליים:

עבור למצב תלוי צמצם והשתמש בצמצם הסגור ביותר האפשרי. ככל שהמס' גבוה יותר, הצמצם סגור יותר. כאשר הצמצם מינימלי, השטח הנמצא בפוקוס גדול יותר. כלומר דברים מלפני ואחרי אובייקט הצילום ישארו חדים.

כמובן שעם צמצם כמעט סגור עליך להשתמש בפלש. קיימת הבעיה שעם פלש מקרוב האובייקט כמו נצרב. עדשת המקרו שקניתי הגיעה עם פלסטיק לבן חצי שקוף שאתה מציב אל מול הפלש וגורם לפיזור של האור בצילומי מקרו. אולי תנסה להשתמש במפזר אור מאולתר או במקור אור חיצוני - מנורה.

כמובן שצילומי מקרו בטבע קשים יותר לשליטה אבל בבית אפשר להגיע לתוצאות טובות מאוד.

P9241397s.jpg

פורסם

יש לי הרגשה שהוא שכח ללחוץ על כפתור המאקרו במצלמה...

ידידי, האם לחצת על הכפתור? אני מתכוון לכפתור שמצויר עליו פרח (אם אני לא טועה זה על הג'ויסטיק של המצלמה) אתה תראה על המסך פרח קטן וזה אומר שהמצלמה עברה למצב מקרו.

פורסם
  • מחבר

מן הסתם שלחצתי..... ד"א שמתי לב שיש לי שמה אפשרות לMF גם.

אנסה לצלם בצאת כיפור.

תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים