עבור לתוכן

זקוק למערכת שמיעה ביתית תקציב - 7K

Featured Replies

פורסם

למוזיקה קלאסית המלצתי האישית היא מגבר Singel Ended מנורות עם רמקול שיתאים למגבר שכזה, וקומקט של נאד או המארנטז 4000 (אם אני זוכר נכון את הדגם) הוא דגם ישן ולכן הוא זול, אך האיכות שלו היא מעולה.

מה שכן, למציאת מגבר ורמקולים כאלו תוכל לרכוש כמעט ורק יד שנייה, ולכן תהייה חייב לעבור בחנויות באיזור המרכז ולא תוכל למצוא את זה בכל חנות.

במידה ויש שימוש נרחב גם מעבר לקלאסית זהו כבר סיפור שונה, ואז מגבר טרנזיזטור יהיה עדיף (במנורות יש את הבלגאן של 2000 שעות עבודה) רמקולים נסה לשמוע מישיון M74. יש המון דגמים, אבל קשה מאוד להמליץ, הכי טוב יהיה לעבור ב-3-4 חנויות ולשמוע וזהו.

Anatoli.

פורסם

ההנחה שלך שמגברי מנורות מצטיינים במוסיקה קלאסית אבל נכשלים בכל שאר סוגי המוסיקה ממש לא עומדת במבחן המציאות. הסטיגמה הזו אולי הייתה נכונה בעבר, אבל כיום במגברי מנורות מודרניים, אין שום בעיה למצוא מגבר מנורות בעל צליל "סטרילי" שייתן בראש למגבר SS מקביל לו במחיר גם ברוק, ג'אז ופופ וזה מנסיון.

פורסם

אני אמרתי שהם לא טובים? פשוט אמרתי שבקלאסית הם הכי טובים (לדעתי כמובן).

אני אישית משתמש בשפורפרות בחדר שלי והמוזיקה שבה הוא נשמע הכי טוב היא מוזיקה אלקטרונית ורוק (פרוגרסיב בעיקר) ואפילו מטאל שבעבר לא האמינו שמגבר כזה יוכל להשמיע בצורה סבירה.

מה שכן, כל מגברי ה-Singel Ended ששמעתי במבחן המציאות לא הסתדרו עם סוגים שונים של מוזיקה כראוי, אלא השמיעו קלאסית בצורה מדהימה ועוצרת נשימה, וג'אז בצורה סבירה +, מעבר לזה הם נכשלו יחסית עקב היעדר באס "מפוצף" בין היתר.

פורסם

אני חוזר ואומר: לשייך סוג של מוסיקה לסוג מגבר זה לא הדבר הכי נכון בעולם לעשות. בניגוד לסטגימה שמגברי שפופרות מוציאים צליל "חם" המתאים למוסיקה קלאסית, נתקלתי בהרבה מגברים מודרניים שנשמעו Flat בקלאסית לעומת SS מקביל, בעוד שהם נתנו לו בראש במוסיקת רוק...כך ש'שפופרות טוב לקלאסית' זה לא כלל אצבע.

פורסם

אנסה לא להיגרר לוויכוח, כל אחד מדבר מניסיונו האישי, וניסיוני האישי על גבי 5 מגברי Single Ended שונים לגמרי בעלי שפורפרות שונות לגמרי מלמדים אותי כי מגברים מסוג ספציפי זה מתאימים למוזיקה קלאסית בעיקר.

הדוגמא הנגדית שהבאתי היא המגבר שלי שהוא Push Pull ונשמע מעולה ברוק, אלקטרוני וכו'...

הייתי מציע לפותח הדיון לחפש צירוף שכזה ולשמוע אותו. ייתכן מאוד כי הוא יתאים לו בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים