עבור לתוכן

האם מסך LCD יותר בריא לעיניים ?

Featured Replies

פורסם

ועל הפיקסלים המתים כבר דיברתם ?

• תגובות 40
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום

לאחר שהבלתי עציר נעצר , והוסרו כל הדברים שלא היו קשורים לנושא עצמו (לדעתי הוסרו יותר מדיי הודעות ...)

אסכם את דעתי בנידון:

שקונים מסך ישנם פרמטרים רבים , שאנו צריכים להיתחשב בהם , אני היתמקדתי בפרמטר של השוואת איכות התמונה (כולל איכות תמונה במשחקים ובסרטים),

בין מסכי LCD למסכי CRT ,

הושמעה פה דיעה , שההבדלים בין מסכי LCD למסכי , CRT הם "עצומים" בפרמטר האיכות, דבר שהוא מוגזם לחלוטין , כיום ההבדלים היצטמצמו מאוד כאשר מדובר במסך

LCD איכותי , (כמו אלה שנתתי בקישור , או טובים יותר), לי אישית ישנם ארבעה צגים בבית, שני צגי CRT איכותיים ,ושני צגי LCD איכותיים (אחד מהם DVI , ודעו

לכם שגם בין ה- DVI לרגיל , אין הבדל עצום, יש הבדל די קטן , וזאת בתנאי שמחברים הכל נכון ומסודר)

ומתוך ניסיון אני אומר לכם אין כמעט הבדלים (גם במשחקים וסרטים) , הסיבה לכך שאין כמעט הבדל היא פשוטה , כאשר אנו לוקחים את היתרונות המרכזיים של מסך ה - CRT ,

כגון , זמן תגובה יותר מהיר , זוית ראיה יותר רחבה , ההבדלים קיימים אך במסכי LCD  של היום הם זניחים, עין בלתי מזויינת לא יכולה להבדיל בין 12MS או 3MS , כנ"ל

לגבי זווית ראיה , כאשר מסכי ה- LCD של היום מאפשרים זווית של 160 מעלות זה פותר כמעט את כל הבעיות, הטענות הללו בהחלט היו נכונות לפני שנה שנתיים שלוש , אז

זמן התגובה היה 50MS ויותר , הזווית הייתה 80 מעלות , וכמובן שבתנאים אלה ה LCD היו נחות בצורה משמעותית, ומעשית.

לסיכום : לדעתי היתרונות של מסכי CRT בנושא איכות תמונה ,בהשוואה למסכי LCD איכותיים ,הם קטנים מאוד, ואין ליתרונות אלה משמעות מעשית,לעין בלתי מזויינת.

אך אדגיש ואומר ושוב אדגיש ואומר אין אני ממליץ דווקא על קניית מסך LCD , כל ההודעות שלי כאן באשכול הזה , מטרתם אחת , להפריך את העמדה הטוענת שהבדלי האיכות

בין מסכי LCD למסכי CRT הם "עצומים".

פורסם

שלום

לאחר שהבלתי עציר נעצר , והוסרו כל הדברים שלא היו קשורים לנושא עצמו (לדעתי הוסרו יותר מדיי הודעות ...)

אסכם את דעתי בנידון:

שקונים מסך ישנם פרמטרים רבים , שאנו צריכים להיתחשב בהם , אני היתמקדתי בפרמטר של השוואת איכות התמונה (כולל איכות תמונה במשחקים ובסרטים),

בין מסכי LCD למסכי CRT ,

הושמעה פה דיעה , שההבדלים בין מסכי LCD למסכי , CRT הם "עצומים" בפרמטר האיכות, דבר שהוא מוגזם לחלוטין , כיום ההבדלים היצטמצמו מאוד כאשר מדובר במסך 

LCD איכותי , (כמו אלה שנתתי בקישור , או טובים יותר), לי אישית ישנם ארבעה צגים בבית, שני צגי CRT איכותיים ,ושני צגי LCD איכותיים (אחד מהם DVI , ודעו

לכם שגם בין ה- DVI לרגיל , אין הבדל עצום, יש הבדל די קטן , וזאת בתנאי שמחברים הכל נכון ומסודר)

ומתוך ניסיון אני אומר לכם אין כמעט הבדלים (גם במשחקים וסרטים) , הסיבה לכך שאין כמעט הבדל היא פשוטה , כאשר אנו לוקחים את היתרונות המרכזיים של מסך ה - CRT ,

כגון , זמן תגובה יותר מהיר , זוית ראיה יותר רחבה , ההבדלים קיימים אך במסכי LCD  של היום הם זניחים, עין בלתי מזויינת לא יכולה להבדיל בין 12MS או 3MS , כנ"ל

לגבי זווית ראיה , כאשר מסכי ה- LCD של היום מאפשרים זווית של 160 מעלות זה פותר כמעט את כל הבעיות, הטענות הללו בהחלט היו נכונות לפני שנה שנתיים שלוש , אז

זמן התגובה היה 50MS ויותר , הזווית הייתה 80 מעלות , וכמובן שבתנאים אלה ה LCD היו נחות בצורה משמעותית, ומעשית.

לסיכום : לדעתי היתרונות של מסכי CRT בנושא איכות תמונה ,בהשוואה למסכי LCD איכותיים ,הם קטנים מאוד, ואין ליתרונות אלה משמעות מעשית,לעין בלתי מזויינת.

אך אדגיש ואומר ושוב אדגיש ואומר אין אני ממליץ דווקא על קניית מסך LCD , כל ההודעות שלי כאן באשכול הזה , מטרתם אחת , להפריך את העמדה הטוענת שהבדלי האיכות

בין מסכי LCD למסכי CRT הם "עצומים".

האם תצטרף איתי לדיון תרבותי בנוגע למסכי CRT וLCD, ידידי? ;D

ההבדלים כלל אינם עצומים, בוודאי לא לרוב המשתמשים. למעשה, אני מאמין שלמשתמש משרדי, LCD הוא הבחירה הנכונה ברוב המקרים.

אולם, לגיימר, תואר שמאפיין את מרבית האוכלוסיה כאן, הLCD בעייתי - לא רע, פשוט בעייתי. אין כלל מקום להשתמש בתארים גרנדיוזיים

כגון "עצומים" על מנת לתאר את ההבדלים, אך אלו עדיין קיימים.

אני אומר זאת בהתבסס על שלוש סיבות עיקריות:

1. זמן תגובה. מסכים מסויימים יורדים ל12MS, הרוב המוחלט לא. מסכי 19", למשל, קשה למצוא במהירויות האלו (אם בכלל יש).

2. רמות שחור, שאינן טובות כמו במסך CRT - למעשה הן רחוקות למדי. האם תסכים איתי על כך? זה משפיע מאוד במשחקים עם אטמוספירה, כדום 3 למשל.

3. היותו של המסך fixed pixel (בעל רזולוציה אחת), דבר בעייתי מאוד במשחקים. נסה להריץ Far Cry ב1280 על 1024 עם משהו פחות מR9800PRO, זה לא סימפטי בעליל.

ומה אם יש לך 6800U ותרצה להריצו ב1600 על 1200?

ועוד סיבה אחת משנית - המחיר לאינץ', אם כי זה אינו גרוע במיוחד כשלעצמו.

בהתבסס על כל הנתונים הללו, אני יכול להסיק די בבטחה כי המסך הנכון לגיימר הוא CRT.

אשמח לשמוע את תגובתך לשלוש הנקודות שלעיל.

תודה רבה ושבוע נעים :)

פורסם

ראשית אני מרוצה מהגישה החדשה שלך , שהיא עניינית , רצינית , אובייקטיבית יותר.

ולעניין , אין לי בעיה עם הנקודות שציינת , הם נכונות ברמת העיקרון, אם כמה הערות קטנות (בכל זאת )

1.ככלל היתמקדתי במסכי 17 אינץ' ולא 19 אינץ' , אך אם ביקשת קבל :

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=24-116-338&depa=0

2.אני לא מדבר על משחק ספציפי במשימה ספציפית , בהחלט יכולים להיות "בעיות ספציות" , ולכן כל אחד יבחן את מה שמתאים לו.

3.כנ"ל לגבי הנושא של איזה כרטיס מסך יש ברשותנו , ברור שכל אחד יעשה את ההחלטה שלו בהתאם לכרטיס המסך שברשותו.

4.כמו שכבר הדגשתי כמה פעמים לא הכנסתי את פרמטר המחיר לעניין , רק את פרמטר האיכות (כך שזה לא רלוונטי לדיון)

ולנקודת הנקודות , ברגע "שהודית" שהבדלי האיכות הם לא עצומים כלל ועיקר (מה שכן עשית בהודעות הראשונות שלך באשכול זה,אני שמח ששינת את דעתך ,

או אפשר לומר שעכשיו אתה מדייק יותר בדברייך), הויכוח ניגמר , כי זה בעצם כל מה

שרצית להגיד , הבדלי האיכות כלל לא עצומים , ואם אתה קונה LCD איכותי , הם דיי מישניים .(בייחוד אם יש לך כרטיס מסך טוב) .

פורסם

http://www.nfc.co.il/archive/001-D-50471-00.html?tag=14-31-23

רק לידיעה כללית , וחשוב לצין שלא מדובר במחקר רפואי או מדעי.

לגבי הדיון שמתנהל פה , למרות השפה הגבוה , נראה שעדיין מדובר בדעה סוביקטיבית ביותר (למרות שנאמרת ככלל או חוק) , פשטנית וכללית מדי , או לחלופין ספציפית מדי בנושאים מסוימים.

לדעתי האישית ומתוך התנסות עם כל סוגי הצגים, מי שמשווה תמונה שמתקבלת ממסך LCD לתמונה שמתקבלת ממסך CRT וטוען שההבדלים אפסיים אז הוא שוגה. אופי התמונה המוצגת שונה ולכל אחד יש יתרונות וחסרונות , זה לא שאפשר לפי דעתי ללכת על מסך LCD בלי ללכת אחורה בכמה תחומים , יש תחומים בהם מרוויחים ויש תחומים בהם מפסידים.

הדברים שאני שמתי לב אליהם ב LCD הוא שהם סובלים יותר מבעייה של ALIASING - שינון , זה רלוונטי למצב של עבודה עם טקסט - כמו גלישה באינטרנט , האותיות נראות הרבה יותר מפוקסלות וחדות לעומת מסכי CRT בהם הטקסט נראה הרבה יותר עגול וטבעי , כמובן שמדובר בכל קו עגול אחר בממשק , כמו כן מעברי הגוונים הם חדים מדי , זה טוב לתמונות , זה רע לטקסט וגאומטרייה נקייה.

חשוב מאוד לזכור - עבודה במסכי LCD מתחת לרזולוצייה הטבעית (מקסימלית) רק גורמת להקצנה חריפה ובולטת של כל התופעה שדיברתי עליה וירידה דרסטית באיכות ואחידות התמונה במסך המחשב (שוב רלוונטי יותר לעבודה בממשק ולא במשחק או סרט).

לגבי הדעות הנחרצות בכל הנוגע לזמני תגובה ועין בלתי מזויינת , אז אתה פשוט שוגה , הדבר נראה לחלוטין ומציק לחלק מהאנשים , לרוב לא שמים לב אליו אבל מדובר בירידה כללית של איכות השימוש. כדי לבדוק את העניין ניגשתי לעבוד עם מסך 12 MS של LG מדגם 1730 , במריחה בהחלט נראית , בכל תזוזה שהיא , לא מדובר בסוף העולם , אל יש תחושה הרבה פחות חייה של תזוזה , קשה מאוד לתאר , אבל זה מזכיר לי את ההבדל בחיות של ווידאו שמצולם ב 30 פרימים לשנייה לעומת וודיאו שמצולם ב 24 , ב 30 מרגישים כאילו חיים את המציאות הרבה יותר. אז נכון ששמים לב לזה בהזזת חלונות או טקסטים או תפריטים בווינדווס , ולהרבה זה בכלל לא משמעותי , אבל זה מביא לירידה כללית בחווית העבודה. כשמזיזים חלון לדוגמה זה נראה קצת בהילוך איטי והטקסט בזמן שמזיזים אותו נראה כאילו שפכו מים על נייר עם טקסט ומאוד מטושטש , ב CRT כל תזוזה נראית "חי" יותר , כאילו הזיזו פיסת נייר מול העיניים שלכם. החיות של הזזת הממשק היתה ההתלהבות בתקופת כרטיסי המסך שקדמה ל האצת ה 3D וללא ספק בפה אחד היתה יתרון , לא ברור לי איך היום זה פתאום לא כלכך משנה. שוב חשוב לזכור שלרוב האנשים זה לא יזיז וזה לא משהו קריטי , אבל זה קיים. לגבי משחקים וסרטים , לא בדקתי לעומק את הנושא , אבל מבדיקה כללית נראה שהזמן תגובה (במסכים טובים) לא משפיע יותר מדי על החוויה והאיכות , אני מאמין שבדיקה מקיפה אולי תביא תוצאות קצת אחרות.

והדבר האחרון בכיוון זה - וזה רלוונטי למי שנוהג לעבוד קרוב לתצוגה (כמוני למשל) מסיבות אלו או אחרות , הפיקסלים במסך LCD הם מרובעים ויחסית גדולים , פשוט שמים לב אליהם , רואים את הרווחים בינהם , ובעצם רואים מן מטריצה שחורה בין הפיקסלים אם לא מתרחקים מספיק מהמסך , לדעתי האישית זה די מעצבן ופוגע הרבה בעבודה עם טקסט וממשק קבוע. וברור שבגלל שהוא דק אפשר להרחיק אותו , אבל אני מונים כאן את הבעיות שקיימות בLCD בלבד ולא היו לפני כן ב CRT ולא בדרכים למציאת פתרונות לבעיות.

ועכשיו לכיוון השני - LCD מציג תמונה וצבעיים הרבה יותר חיים ממסך CRT , כמו כן הבהירות של מסך LCD יחסית למסך CRT היא מדהימה , ההבדלים הם עצומים, ומסך CRT נראה חיוור ביותר וכהה יחסית ל LCD , זה נהדר בעיקר לתמונות , שנראות הרבה הרבה יותר טוב ובוהק על מסך LCD , מן הסתם הדבר נכון גם לווידאו וכל שאר הדברים , אבל בכל השאר זה פחות קריטי ובולט. בנוסף - מסכי KCD סובלים פחות מהשתקפויות.

בנוסף - משתמשים רבים טוענים שיותר נוח להסתכל על LCD והוא הרבה פחות מעייף את העיניים שלהם וגורם פחות לכאבי ראש ויובש בעין. חשוב לזכור שאין שום מחקר מדעי שמעיד על זה ויכול אף להיות שכל העיניין הוא פסיכולוגי ברובו (כבר שמענו על מישהו שעשה פעם אוברקלוק ודיווח בהתלהבות על השיפור שהוא מרגיש במשחקים ולאחר בדיקה קצרה גילה ששכח להפעיל את האוברקלוק  :cool2: ). לLCD גם נתוני קרינה קצת יותר נמוכים , לפעמים רק הספק שווה את זה , אבל שוב , שום דבר מדעי ומוכח שקיים.

ודבר אחרון - מסך LCD הוא דק ותופס הרבה פחות מקום לעומק , הרוב טוענים שזה הרבה יותר אסטתי. לדעתי האישית הדבר לא מצדיק את המחיר הגבוה של המסך.

זה הסיכום האישי שלי.

*ורק הערה - אני לא מביע כאן דעה לגבי מה עדיף , עקב זה שלכל אחד יתרונות וחסרונות שלא קיימים בשני , אני חושב שהתשובה תהיה אינדיבידואלית לכל בן אדם.

פורסם

חבר יקר אין כאן כל עניין של סובייקטיביות , וכראיה לכך כבר ציינתי , שברשותי ארבעה צגים , שניים מכל סוג (CRT ו LCD ).

וגם כתבתי במפורש ולא פעם אחת , שאין אני ממליץ דווקא על קניית LCD .

ולאחר שקראתי בעיון את סיכומך , אני מעריך שגם אתה תסכים עם מה שנאמר בהודעתי האחרונה:

"הבדלי האיכות כלל לא עצומים , ואם אתה קונה LCD איכותי , הם דיי מישניים .(בייחוד אם יש לך כרטיס מסך טוב) ." - זהו בעצם הסיכום של הסיכום.

לגבי הערה הזאת :

"כבר שמענו על מישהו שעשה פעם אוברקלוק ודיווח בהתלהבות על השיפור שהוא מרגיש במשחקים ולאחר בדיקה קצרה גילה ששכח להפעיל את האוברקלוק "

אתה מכוון למישהו ספצפי או אתה מדבר על עיקרון ?

פורסם

לא דיברתי על עניין של סוביקטיביות אלא , לדעתי , דעה סוביקטיבית שנכתבה באופן אוביקטיבי (לטוב או לרע). אני פשוט חושב שמי שאומר שאין הבדל בכלל בזמני תגובה וזה לא מורגש , או שההבדלים הם אפסיים - זה פשוט דעה סוביקטיבית , כי זה נכון אולי רק לחלק מהאנשים.

כתבתי מה שכתבתי רק כי ככה הורגש מהקריאה של התרד , טוב שהבהרת את עמדותיך. הבעיתיות היא המושג "איכות תמונה" , זה יכול להתפרש בהרבה אופנים , אם זה הצסעין והבהירות זה ינטה לצד אחד , אם זה התמונה שמצגת בממשק והאופי הגיאומטרי שלה , אז זה ינטה לצד השני. לגן אני נזהר ממשפטים כללים , יש הרבה חסרונות ו"הליכה אחורה" בכל הנוגע לתמונה המתקבלת (בכל האופנים) , יש גם יתרונות , קשה מאוד להכליל את הכל במילה אחת , עם כזאת המלצה ומסקנה אנשים יכולים להתאכזב. אני מכיר הרבה אנשים שקנו LCD , לרוב הם מבליגים את כל החסרונות , זה שווה להם בשביל להנות מהיתרונות ומהחידוש , זה לגטימי לחלוטין בעיני , אל חשוב לזכור שבעולם בלי מסכי LCD , חסרונות אלו לא היו מובלגים כלכך מהר.

ולגבי ההערה , המטרה שלה היתה כמובן לדבר על עיקרון שעליו דובר במשפט , אבל זה ממש לא קשור מן הסתם לנושא , אז מי שלא הבין יוכל לקרוא ולהבין את הנושא המקורי בלעדיה.

משתמשים רבים טוענים שיותר נוח להסתכל על LCD והוא הרבה פחות מעייף את העיניים שלהם וגורם פחות לכאבי ראש ויובש בעין. חשוב לזכור שאין שום מחקר מדעי שמעיד על זה ויכול אף להיות שכל העיניין הוא פסיכולוגי ברובו (כבר שמענו על מישהו שעשה פעם אוברקלוק ודיווח בהתלהבות על השיפור שהוא מרגיש במשחקים ולאחר בדיקה קצרה גילה ששכח להפעיל את האוברקלוק ). לLCD גם נתוני קרינה קצת יותר נמוכים , לפעמים רק הספק שווה את זה , אבל שוב , שום דבר מדעי ומוכח שקיים.
פורסם

אני חייב לומר שהתאפסתם על עצמכם לקראת סוף בתחילת הדיון נזרקו פה לאוויר המוןןןןןןןןןן נתונים שגויים אבל לקראת סוף הנתונים התחילו להתאמת לאט לאט.

מי שרוצה יכול להסתכל יש מאמר על זה באתר. מסכי LCD זוכים לתמונה ברמת צבע גבוהה עקב החיבור DVI שממיר את האותות בצורה טובה יותר מחיבור רגיל כמו כן מסכי LCD צורכים הרבה פחות חשמל. מסך CRT ממוצע מגיע במדדים של רזולוצייה לרמה גבוהה ביותר ביחס למסך LCD (זה ממש לא זניח).מסכי CRT כיום בעלי תדר רענון גבוה(100HZ) פחות מכאיבים את העיניים עקב תדר הסריקה הגבוה,אך עדיין מכאיבים(לי לפחות עם תדר סריקה 70HZ). עלות הייצור של מסכי LCD היא הרבה יותר יקרה.

בעתיד מסכי LCD ישלטו בעולם אחרי שהטכנולוגיה תתפתח ועלויות הייצור יפחתו ושנגיע לרמת רזולוצייה טובה במסכי הLCD.

הסיבה היחידה שהם לא נמצאים עכשיו בכל בית בעולם זה כי הם עוד זקוקים להשבחה ביכולות שלהם......

לסיכום הטכנולוגיה של מסכי LCD טובה יותר משל מסכי CRT רק היא לא מפותחת מספיק.

פורסם

אני חייב לומר שהתאפסתם על עצמכם לקראת סוף בתחילת הדיון נזרקו פה לאוויר המוןןןןןןןןןן נתונים שגויים אבל לקראת סוף הנתונים התחילו להתאמת לאט לאט.

מי שרוצה יכול להסתכל יש מאמר על זה באתר. מסכי LCD זוכים לתמונה ברמת צבע גבוהה עקב החיבור DVI שממיר את האותות בצורה טובה יותר מחיבור רגיל כמו כן מסכי LCD צורכים הרבה פחות חשמל. מסך CRT ממוצע מגיע במדדים של רזולוצייה לרמה גבוהה ביותר ביחס למסך LCD (זה ממש לא זניח).מסכי CRT כיום בעלי תדר רענון גבוה(100HZ) פחות מכאיבים את העיניים עקב תדר הסריקה הגבוה,אך עדיין מכאיבים(לי לפחות עם תדר סריקה 70HZ). עלות הייצור של מסכי LCD היא הרבה יותר יקרה.

בעתיד מסכי LCD ישלטו בעולם אחרי שהטכנולוגיה תתפתח ועלויות הייצור יפחתו ושנגיע לרמת רזולוצייה טובה במסכי הLCD.

הסיבה היחידה שהם לא נמצאים עכשיו בכל בית בעולם זה כי הם עוד זקוקים להשבחה ביכולות שלהם......

לסיכום הטכנולוגיה של מסכי LCD טובה יותר משל מסכי CRT רק היא לא מפותחת מספיק.

דבר ראשון, בעתיד כנראה ישלטו מסכי הOLED שהם יותר טובים, יותר זולים ויותר דקים.

דבר שני, כל מה שכתבת, גם הדברים הנכונים וגם הלא נכונים נאמרו כבר בדיון. אז למה סתם להוסיף?

פורסם

דבר ראשון, בעתיד כנראה ישלטו מסכי הOLED שהם יותר טובים, יותר זולים ויותר דקים.

דבר שני, כל מה שכתבת, גם הדברים הנכונים וגם הלא נכונים נאמרו כבר בדיון. אז למה סתם להוסיף?

נתתי סיכום משלי לדבר. חוות דעתי המצומצמת והשתדלתי לדבר רק על דברים שהיו נתונים במחלוקת ולא הובהרו דיים במהלך הדיון. אם היו נותנים לי את ההודעה הראשונה בדיון לרשום יש מצב שהייתי רושם פי חמש או שש.

פורסם

כל מי שרוצה ללמוד על מסכים ולדעת בדיוק הכל הנה אתר מצויין בעברית.

לחץ כאן להכנס לאתר

זה מקיף ביותר על פי הסתכלות ראשונית אני כנראה יקרא אותו בקרוב וממליץ לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים