עבור לתוכן

האם מסך LCD יותר בריא לעיניים ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה. רציתי לדעת משהו על מסכי הLCD המדוברים כל כך .

1)האם הם צורכים פחות חשמל ?

2)האם הם פחות מכאיבים לעיניים (כך שמעתי)?

3)מה הטווח מחירים?

4)מה הגדלים?

5)אילו חברות יותר טובות ואילו פחות?

אשמח לכל מי שיענה לי או יפנה אותי למקום הנכון .

• תגובות 40
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

האם מישהו יעזור לי אי פעם בפורומים האלא ???

כואבות לי העיניים מהמחשב , אני רוצה לדעת האם LCD יהיה יותר טוב ???

פורסם

אומנם אתה משתמש חדש אך זו לא סיבה לעבור על חוקי הפורום - הקפצת דיונים אסורה - עברו רק 3 שעות, קצת סבלנות!

אנשים פה עוזרים מרצון, כל מה שנשאר לך לעשות זה להגיד תודה ולא ההיפך.

פורסם

אוקיי...

1. כן, הם צורכים פחות חשמל, באזור ה35 וואט בזמן שמסך רגיל צורך כ85 וואט

2. הם מפיקים פחות קרינה, ככה שמובן הזה הם יותר בריאים לעיניים, אבל הנזק האמיתי לעיניים נעשה מהעובדה שאתה יושב וקורא בזמן שעות טקסטים באינטרנט...ההתמקדות על האותיות היא זו שבאמת פוגעת בעין

3. טווח מחירים, בין 1400-1900 למסך 15 אינץ', בין 1800-2800 למסך 17 אינץ'

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה. רציתי לדעת משהו על מסכי הLCD המדוברים כל כך .

1)האם הם צורכים פחות חשמל ?

2)האם הם פחות מכאיבים לעיניים (כך שמעתי)?

3)מה הטווח מחירים?

4)מה הגדלים?

5)אילו חברות יותר טובות ואילו פחות?

אשמח לכל מי שיענה לי או יפנה אותי למקום הנכון .

יש לי LCD וכך כל מה שאני יענה לא בא מחברים או משמועות

1) אכן צורך פחות חשמל

2) הם הרבה יותר נעימים לעין אפשר להגיד והרבה יותר איכותיים מCRT שהצבעים שלו ממש נראים מתים ליד שלי. לבן דודי יש ראדון 9600 וCRT ולי יש GF4 וLCD ענתיקה (יחסית, קניתי אותו בדיוק שה-LCD הגיע לארץ) ואצלי רואים הרבה יותר טוב! כל הקטע בכרטיסי מסך זה להריץ משחקים על הגדרות גבוהות לא משהו שאני יכול לעשות.

3/4) ל-15 טווח המחירים הם בין 2000-2200 בחנות מחשבים אך אפשר להשיג בקלות במכרזים בסביבות ה-1500 ואף פחות. 17 באזור ה-2600 19 באזור ה3500.

כמובן שבמכרזים אפשר להשיג בהרבה פחות כסף אך שווה להתייעץ לפני שקונים זול כי אח"כ אפשר לשלם ביוקר.

5) לי AG-NEOVO ואני ממש מרוצה אמנם קשה להישגו בארץ אבל שווה לנסות. חברות טובות זה הכל חוץ ממאג.

פורסם

אני עברתי ממסך CRT ישן ל-LCD וזה פשוט עולם אחר. אין יותר כאבי עיניים.

מה גם שבניגוד ל-CRT, התמונה במסכי LCD היא קבועה ולא "מהבהבת" (מסכי CRT מרעננים את התמונה וזה יוצר הבהוב). זה גם משפיע על איכות הצפיה.

פורסם

מסכי LCD גם מרעננים את התמונה אבל לא באותו שיטה כמו CRT. במסך CRT כל המסך מתרענן ביחד כמה פעמים כל שנייה, ובמסכי LCD כל פיקסל מתרענן בנפרד,

דבר שהרבה יותר נעים לעיניים.

מה עוד, שמסך LCD לא משתמש בתותח אלקטרונים כמו CRT שזאת הקרינה שנפלטת למעשה.

אין ספק שLCD הרבה יותר עדיף מCRT בהכל, חד וחלק.

פורסם

למשחקים עדיין אין שום מתחרה לCRT איכותי. ותאמינו לי שב2600 שקל אפשר לקנות מסך CRT שירוץ ב100 הרץ ברזולוציות מטורפות אם איכות שתבייש כל מסך LCD. קוראים לו Mitsubishi 19 Pro 930 SB הוא משתווה לLCD באיכות אבל נותן הרבה יותר ביצועים ממנו. אם יש לך מקום למסך ענק 21 קילו וחשוב לך האיכות במשחקים וסרטים אז זה המסך. אם אתה רוצה שולחן עבודה נקי ויפה ואתה לא משחק\רואה הרבה סרטים אז יהיה עדיף לך מסך LCD

פורסם

במסך CRT כל המסך מתרענן ביחד כמה פעמים כל שנייה

::)

עד כמה שאני יודע המסך עובר שורה שורה, אמנם בגלל שהמהירות גבוהה מאד ולא נראת לעין זה נראה כאילו יש הבהובים ושהמסך מתרענן בבאת-אחת.

פורסם

::)

עד כמה שאני יודע המסך עובר שורה שורה, אמנם בגלל שהמהירות גבוהה מאד ולא נראת לעין זה נראה כאילו יש הבהובים ושהמסך מתרענן בבאת-אחת.

זה מה שהתכוונתי :) זה נכון לCRT כלומר, LCD זה כל פיקסל בנפרד

פורסם

LCD לא יותר טוב מCRT באותו מחיר, בשביל לקבל אותה איכות תמונה מLCD תצטרך להכפיל ואף לשלש את המחיר שהיית משלם עבור CRT.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם. עכשיו כשהבנתי את ההבדל אני בטוח שאקנה מסך LCD בקרוב !!!

פורסם

דבר ראשון, CRT איכותי יותר מבחינת צבעים, רזולוציה, ובמיוחד בזמן תנועת התמונה (משחקים, סרטים). אחרי שהבהרנו את זה, אפשר להמשיך.

הקרינה שנפלטת ממסך CRT היא קרינה אלקטרומגנטית, שלא משפיעה על העיניים. כיום עם כל התקנים השונים, רמות הקרינה הן אפסיות לחלוטין (בקושי מדיד).

LCD מעייף פחות את העיניים, בגלל צורת הרענון, ובגלל שהמסך לא פולט אור באותו אופן של CRT.

LCD יהיה נעים הרבה יותר בטקסט, בגלל:

1. הרענון

2. חדות האותיות. בLCD הפיקסלים הם קבועים, מה שאומר שהחדות היא מקסימלית. רק תשתמש בחיבור DVI, וכמובן תעבוד עם הLCD ברזולוציה הnative שלו (זה קריטי).

כידוע, לLCD-ים יש רק רזולוציה אחת (בדיוק בגלל שהפיקסלים קבועים), וכל רזולציה אחרת היא אמולציה, מה שפוגע באיכות בצורה אנושה והופך את הLCD לזוועה אמיתית.

אם אתה משחק, צופה בסרטים, אין שום סיבה הגיונית לרכוש LCD, במיוחד שבמחיר נמוך יחסית (לעבר) אפשר לקנות CRT מעולה.

אם אתה מתכנת, למשל, LCD זה נהדר (ובהתאם אני מת לרכוש אחד).

פורסם

דבר ראשון, CRT איכותי יותר מבחינת צבעים, רזולוציה, ובמיוחד בזמן תנועת התמונה (משחקים, סרטים). אחרי שהבהרנו את זה, אפשר להמשיך.

אני חושב שהמשפט הזה כבר פחות רלוונטי לצגים החדשים. בעבר הוא היה נכון אין ספק, שקצב הרענון עמד על מעל 25MS. אבל היום המסכים החדשים עומדים כבר על פחות מ10.

ליש יש LCD שאני צופה בו בסרטים ומשחק משחקים שאלה השימושים העיקרריים שלי והוא נהדר.

פורסם

אני חושב שהמשפט הזה כבר פחות רלוונטי לצגים החדשים. בעבר הוא היה נכון אין ספק, שקצב הרענון עמד על מעל 25MS. אבל היום המסכים החדשים עומדים כבר על פחות מ10.

ליש יש LCD שאני צופה בו בסרטים ומשחק משחקים שאלה השימושים העיקרריים שלי והוא נהדר.

10? הכי נמוך שראיתי משווק כרגע זה 12. אבל זה לא העיקר - העניין הוא שעד עכשיו, מסכים עם זמן תגובה נמוך היו חייבים לרדת באיכות התצוגה (זווית צפייה והפקת צבעים) בשביל להגיע לזמנים הנמוכים האלו.

אין לי ספק שזה יפתר בעתיד, אבל עד אז :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים