פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים העניין הוא כזה, לפני כחודשיים רכשתי את המחשב החדש שלי ובסך הכל הכל נראה לכאורה תקין.עד ש.... לפני כשבוע בא אלי חבר שמבין מאוד במחשבים ואמר לי, ידיד המחשב שלך לא עובד חלק.הורדנו את כל התוכנות המקובלות לבדיקה, 3DMARK, AQUAMARK3, PCMARK04לאחר בדיקות שונות גליתי שהתוכנות העובדות על הכרטיס הגרפי מראות תוצאות לא ראות3DMARK03: 18434 AQUAMARK03: 44238 אולי זה לא הכי טוב אבל אני יכול להסתדר עם זהופה מתחילה הבעיה הרצינית, כאשר בדקתי בתוכנה PCMARK04 גליתי שבזמנים שטנים אני מקבל תוצאות מטורפותפעם אחת 1200 פעם אחת 800 פעם נוספת 4687 בקיצור כל יום הוא שעה שונה תוצאות שונות לגמרי באותה מערכת ללא שינוי כלשהו.לאחר בדיקות שונות גיליתי שכאשר אני מעלה את המחשב ונכנס ל-BIOS שמתי לב במהירות השעון הזמן הרגיל (ממש במשך הראשוני) אינו רץ באופן סדיר כל שניה אלא קופץ פעם שתי שניות קדימה, פעם שלוש שוב שלוש אחר כך שתיים בקיצור אין אחידות בזמנים.חשבתי שאולי מקור הבעיה היא באחד הדיסקים המחוברים אולי בכרטיס המסך, ניתקתי את הכל שמתי כרטיס מסך אחר, שיניתי את מיקום הזכרונותבקיצור ניסיתי הכל אבל שעון הזמן בב-BIOS עדיין ממשיך לקפוץ קדימה.אני ממש נואש, אין לי מושג מה זה יכול להיות .למישהו אולי יש מושג או כבר נתקל בבעיה שכזאת ?המון המון תודות לכל אחד שינסה לעזור ליתודה
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים HMMMMM. משונה. מה הטמפרטורה של המעבד שלך? אולי בטעות מופעל איזשהו thermal throttling שמוריד את מהירות השעון שלו? זה רק ניחוש, ובחיים לא ראיתי דבר כזה, אבל יתכן שמדובר בלוח דפוק. מעבד דפוק היה פשוט לא עובד, אבל הלוח יכול לעשות המון בלאגן,כולל שינוי תדר המעבד.
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים מחבר HMMMMM. משונה. מה הטמפרטורה של המעבד שלך? אולי בטעות מופעל איזשהו thermal throttling שמוריד את מהירות השעון שלו? זה רק ניחוש, ובחיים לא ראיתי דבר כזה, אבל יתכן שמדובר בלוח דפוק. מעבד דפוק היה פשוט לא עובד, אבל הלוח יכול לעשות המון בלאגן,כולל שינוי תדר המעבד.טמפרטורת המעבד שלי נעה בין 44 מעלות זמן רגיעה ומגיעה ל55/6 בזמן משחקים.לגבי שאלתך, סליחה על הבורות, מה זה thermal throttling ואיך אני יודע אם הוא מופעל ?יכול להיות אם באמת הלוח אם דפוק הוא יכול לעשות נזק בלתי הפיך למעבד ?
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים אולי תוכנת ניטור שבאה לך עם המחשב עושה לך קצת דאונקלוק ו/או אוברקלוק לפעמים...
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים מחבר אולי תוכנת ניטור שבאה לך עם המחשב עושה לך קצת דאונקלוק ו/או אוברקלוק לפעמים...איזו תוכנה יכולה להיות ? אין לי מושג האמתאבל בבדיקות שעשיתי עוד הרבה לפני שהמערכת הפעלה עולה בכלל, ברמת הביוס יש קפיצות של הזמנים ולא קשור עדיין במערכת ההפעלהעשיתי אפשרות שחזור להגדרות ברירת מחדל בביוס אבל עדיין יש חוסר אחידות בתוצגת השעון.יש אולי תוכנה כלשהיא שבודקת את הביוס ?
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים וואלה אם זה בביוס אז זו לא תוכנה, לא שמתי לב לקטע הזה...נסה אולי לעדכן ביוס, אם לא יעזור - רוב הסיכויים שזה הלוח
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים לא חושב שקיים דבר כזה, נסה לחפש בגוגלומחק את הת'רד השני, אין צורך בו אם אתה שואל פה...
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים מחבר חדשות מהרגע האחרון:כרגע דיברתי עם היבואן של ASUS וניסה לעזור לי.... הוא טוען (לפי האתר של ASUS ) שהזכרונות שליהם אולי יוצרים את הבעיה (יש לי זכרות של OCZ PC3500 2*512 ) ולפי מה שהוא רואה באתר שלאסוס הזכרונות האלה לא תואמים את רשימת אסוס: להלן הלינק:http://www.asus.com/products/mb/socket478/P4C800_DDR400_QVL.pdfמה שרשום שם זה רק 256MB תואם.יכול להיות שהזכרונות לא תואמים באמת ? מה עושים ?לפי האתר של OCZ הלוח שתומך בזכרונות הוא P4C800 DELUXE לא ה- P4C800 E DELUXEhttp://www.ocztechnology.com/support/motherboard/יכול להיות שזה מקור הבעיה ?מה עושים בכזה מצב ?
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים מחבר באיזה דגם של ocz מדובר?הנה הדגם של הזכרונות:http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3500_dual_channel
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים זה שזה לא מופיע ברשימה לא אומר בהכרח שזה לא תומךזה יכול להגיד אחד מ-2 דברים1. Asus לא בדקו את הזכרונות האלה לכן אין להם מושג אם זה מתאים או לא.2. זה אכן לא תואם, מה שבדרך כלל די נדיר.
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים 2 דברים1. כשביצעת את הבדיקות ביצועים עם ה-PCMark למיניהם עשית את זה תמיד אחרי ריסט? אם המחשב שלך עמוס באותו רגע הבדיקה לא שווה שום דבר.2. מה שאתר מתאר בביוס - השעון קופץ בקפיצות של 2-3 שניות כל 2-3 שניות או שהוא פשוט ממהר? איך השעון בוינדוס?בנוסף תעשהstart -> run -> dxdiagלך שם ל-display ותראה אם כתוב לך enabled ליד AGP Texture Acceleration
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.