עבור לתוכן

כמה שאלות על גיטרות

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין גיטרה חשמלית וגיטרה בס?

ועוד שאלה: האם הגיטרות שעולות 300 שקל פלוס מינוס של RIO במכרזים, שוות משהו? קניה שלהם זה לא זריקה של כסף?

מחכה לתשובות, תודה

פורסם

גיטרה בס היא בעצם גיטרה בעלת 4 מיתרים שיש לה צלילים מאוד נמוכים וברוב השירים צריך ממש להתאמץ כדי לשמוע רק אותה (למרות שאי אפשר בלעדיה לדעתי ).

גיטרה חשמלית היא גיטרה בעלת 6 מיתרים (יש גם 12\8 וחו... אבל זה לא רלונטי) שיש לה צלילים הרבה יותר גבוהים מגיטרת בס ואפשר להבחין בצלילים שלה בשירים בקלות.

גיטרה טובה להתחיל לנגן איתה היא IBANEZ אם אתה ממש מתכוון להשקיע... ואם לא אז אולי FENDER SQUIRE.

דרך אגב הגיטרות של המכרזים זה לדעתי זיפת  :P

פורסם

לא להתקרב לגיטרות 300 ש"ח.

וקודם תלמד בסיס ותראה אם זה מתאים לך - גיטרה בכלליות- על קלאסית - כי זה יכול להיות בזבוז כסף - לא חשוב כמה.

בבקשה.

וההבדל בין גיטרה בס לחשמלית מתבטא בתפקיד הכלי במנגינה - הבס אחראי על הטונים הנמוכים ומשמש כמעיין "מגשר" בין התופים לחשמלית - מעיין שמירה על קצב.

אני בסיסט כושל כ3 שנים שלרוב אין לי כח להתאמן (למרות שציוד טוב יש לי חח) (ESP 104B + Laney 50W Combo 15" Speaker )

:bash:

עריכה: ולא לקנות Squier - אולי רק כגיטרה ראשונה!

פורסם

יטרה בס היא בעצם גיטרה בעלת 4 מיתרים

לא רק

יש גם 6 ו גם 8

פורסם

ואני רוצה לרכוש עכשיו 5 מיתרים

אני רוצה את מיתר B !!!

פורסם

אני מנגן כבר 5 שנים והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך שבתור התחלה תקנה גיטרה קלאסית...

משלוש סיבות, הראשונה היא שהכי טוב ללמוד את הבסיס על גיטרה קלאסית ולהמשיך לנגן עליה במשך השנה הראשונה ללימודים. כי לפעמים אחרי שנה לא רוצים להמשיך

הסיבה השניה היא שגם אם תקנה גיטרה חשמלית אתה תרצה באיזשהו שלב גיטרה קלאסית...אין מה לעשות.. לטיולים עם חברים וכאלה אי אפשר להביא חשמלית

והסיבה השלישית היא שהבלאי שלה מאוד נמוך והמחיר גם...אתה יכול ב400-500 ואף פחות לקנות קלאסית נהדרת בתור התחלה!

תהנה ותשקיע

ניר

פורסם

^ ^ ^

וקודם תלמד בסיס ותראה אם זה מתאים לך - גיטרה בכלליות

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקנות גיטרה אבל בינתים אין לי כסף....

טוב שאמרתם לא לקנות ישר חשמלית כי הייתי קונה...

בעיקרון אני מת על הצלילים של החשמלית יש לחבר שלי ניסיתי לנגן אצלו וממש אהבתי...

ותגידו, גיטרה חשמלית בלי מגבר לא שווה כלום נכון? כלומר אם אני קונה רק חשמלית בלי מגבר אז לא ישמעו את הצלילים שהיא אמורה להוציא במצב חשמל?

ועוד דבר, גם שמתי לב שניתן לנגן בחשמלית כמו בקלאסית,אבל לי זה יותר נשמע כמו הכלי נגינה היווניים.. תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

חשמלית - כמו שהשם מרמז פועלת על חשמל - אין לה תיבת תהודה ככה שלא שומעים אותה בלי לחבר למגבר

את התנודות של המיתרים קולטים ה PICKUPS שהופכים את התנודות לאות חשמלי משם למגבר שמגביר את האות (ממש בכללי אבל מספיק בכדי להבין)

בכל מקרה אתה יכול לקנות ישר חשמלית (למרות שגם אני ממליץ להתחיל בקלאסית אבל לא חייב)

ובנוגע לגיטרות ב300 שקל - לא שווה את זה - זה די לזרוק כסף (מה גם שאתה עדיין חייב מגבר...)

אז כך 400-500 שח ותקנה קלאסית סבבה ותתחיל ללמוד

פורסם

זה אפשרי להשתמש ביציאה הדיגיטלית של כרטיס הקול ולהשתמש ברמקולים של המחשב או של מערכת סטריאו כמגבר לגיטרה ?

פורסם

לא מומלץ - בקשר למערכת סטריאו - לחבר שלי הלך המגבר אז הוא חיבר את הגיטרה למערכת סטריאו נחמדה של שארפ... נשרפה

וסיכמנו שאתה קונה קלאסית לא ? :xyxthumbs:

פורסם

ממש ממש לא

אתה יכול לשרוף את המגבר

גם אם אתה רוצה נניח להקליט למחשב צריך להשתמש במגבר ואת היציאה שלו להכניס למחשב.

ויללאה לך על קלאסית... סתם איך שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

כן כנראה שאני יקנה קלאסית כשיהיה לי מרשרשים.

אבל תגידו לי מה יכול להיות רע בגיטרה הזאת? http://www.olsale.co.il/olsale/Description.aspx?auction_id=2163201&type=2&product=1&category_name=%eb%ec%e9+%f0%e2%e9%f0%e4

או בזאת שאותה אני יותר מעדיף? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1096827

ומה ההבדל בין גיטרה אמריקאי לספרדי?

פורסם

אם אתה קונה מהאינטרנט אתה בעצם קונה חתול בשק...

אל תקנה גיטרה לפני שיצא לך לשבת לנגן עליה קצת!

בקלאסית לא צריך להשקיע כל כך הרבה 400 זה מחיר טוב, ואני מניח שאתה גר במקום שיש בו סניף של כלי זמר... ואם לא אז לך לבית כלי זמר בת"א ופשוט תבחר כלים תנסה אותם תשמע את הצליל תבחר את מה שאתה הכי אוהב וזהוא.

ואם אתה מתעקש על לקנות גיטרה מהאינטרנט אז תיקח את הדגם שלה ותילך לחנות כלי זמר ותבקש לנגן על הגיטרה מהסוג הזה כדי לראות שהיא באמת טובה.

פורסם

בחיים אל תקנה גיטרה מבלי לנגן עליה קצת ולשמוע את הצליל שלה!!!

לפי דעתי כדאי לך לגשת לסניף הקרוב של כלי זמר\מרום הקרוב לביתך.

יש שם גם מבחר גדול של כלים שעליהם אתה יכול לנגן ולשמוע אם הצליל וההרגשה מתאימה לך...

וחץ מזה יש שם גם בעלי מקצוע (בדרך-כלל) שאיתם אתה יכול להתייעץ לגבי הקניה שלך.....הם בדרך כלל אובייקטיבים ומתאימים את הכלי למשתמש ולרמתו

בהצלחה

ניר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים