עבור לתוכן

שאלה חשובה לאנשים שמשרתים בחיל האוויר

Featured Replies

פורסם

שמעתי ממספר מקורות, שפטור קבוע מנעליים צבאיות פוסל מהרבה מאד תפקידים. לאן ישלחו אותי? איזה תפקיד יתנו לי? יש לי סיכוי להגיע לדרג ד'?

כבר הבנתי שלא אוכל לעבוד על מטוסים ומסוקים (תודה לאל. זה התפקיד הכי גרוע בצה"ל. כבר עדיף להיות טבח)

פורסם

עם פטור מנעלים צבאיות סביר מאוד להניח שלא תוכל לעבוד במקומות שיש בהם כלי עבודה כבדים (כגון מוסכים וסדנאות) שמחייבים נעילת נעלים כבדות.

זה גם כולל דרגי ד' - שזה בדיוק כמו לעבוד על המטוסים/מסוקים בטייסת - רק שמגיעים לרמות טיפול גבוהות יותר - "עד רמת הבורג".

לכן סביר שלא תוכל לעבוד על מטוסים/מסוקים - ואני בכלל לא מסכים איתך שזה התפקיד הכי גרוע בצה"ל!!!

אמנם תפקיד קשה ושוחק - אך בהחלט יכול לפתוח הזדמנויות בעתיד - כמו עבודה בתעשיה אווירית וכו'.

מה שכן אפשר לעשות בח"א עם פתור כזה זה כל תפקידי המנהלה וחלק מתפקידי התעופה.

מנהלה - פקידות,שלישות, הפעלת מחשב וכו'

תעופה - ע.בקר , פקמ"צ (יותר לבנות...) וכו'.

תהנה...

פורסם
  • מחבר

תודה. עשית לי את היום.

יש סיכוי שאגיע לפקידות עם קב"א 49?

פורסם

מאיפה אתה יודע את הקב"א שלך? ממתי אומרים לחייל את הקב"א שלו?

פורסם

מאז שיש לך חבר /ידיד /קרוב משפחה שמשרת בלשכת גיוס

פורסם
זה גם כולל דרגי ד' - שזה בדיוק כמו לעבוד על המטוסים/מסוקים בטייסת - רק שמגיעים לרמות טיפול גבוהות יותר - "עד רמת הבורג".

זה לא אומר שהוא לא יכל להגיע לדרג ד'.

יש ים של עבודות בדרג ד' שהוא יכל להיות גם עם נעלי בית ולבצע אותם.

אז אין לשלול את דרג ה ד'.

בדרך כלל דרגי ה ד' מקבלים אנשים בעלי תואר של הנדסאי או טכנאי אבל גם הרבה י"בניקים מגיעים לשם.

פורסם

קבל ח"ח

פטור מנעליים צבאיות זה אחד הפטורים היותר חכמים שאפשר להוציא בחייל האויר

עם קצת מזל תוכל להתקמבן על תפקיד טוב

יומיות ככה

רק תבקש קל"ב

ואם אין לך

אז קב"ן וקצת חלומות רעים בלילה ... סיוטים ... ומה לא ...

הכל אפשר לסדר בצבא הנפלא שלנו

דווח לנו איך הולך

בהצלחה :cool2:

פורסם
  • מחבר

מאז שיש לך חבר /ידיד /קרוב משפחה שמשרת בלשכת גיוס

ת'אמת לא. במיון של ח"א מספר קווקזים גנבו מסמכים סודיים, שעליהם רשום את הקב"א + דפ"ר + השכלה של כל אחד ואחד שהולך לח"א.

פורסם

תודה. עשית לי את היום.

יש סיכוי שאגיע לפקידות עם קב"א 49?

עם קב"א כזה אין דבר שיאצור אותך בדרך לתפקיד חלומותיך בתור פקיד .

פורסם

ת'אמת לא. במיון של ח"א מספר קווקזים גנבו מסמכים סודיים, שעליהם רשום את הקב"א + דפ"ר + השכלה של כל אחד ואחד שהולך לח"א.

גם דרך מקורית לגלות דברים סודיים של צה"ל.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שזה עצוב, אתה צודק. הבעיה שעדיין לא הבנתי למה יש לי קב"א בקרשים. ת'אמת, אני לא חושב שאני אידיוט. אולי אני טועה.

פורסם

אל תשים לב לזה כי אף אחד לא יודע איך הצבא המפגר שלנו קובע את הדברים האלו.

אני מקיר אנשים חכמים וקיבלו קב"א נמוך ולהפך אנשים עם פיגור שכלי קל ( לא ציני אלא ברצינות) וקיבלו קב"א גבוהה.

ככה לך תדע מה לעזאזל הם חושבים לעצמם. :nixweiss::kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

חשבתי על בעיה נוספת. כרגע אני תקוע במקום מאד קר, אפל ואכזרי, הידוע גם בשם "טכני". (לא טכניון, טכני) אמרו לנו שיש 3 קטגוריות: חשמל, אלקטרוניה ותחזוקה. את המיון שלי שולחים לתחזוקה. דרג ד' של תחזוקה נמצא בתל נוף. (דרג ד' של אלקטרוניה נמצא בצריפין) אז אם אלמד משהו שקשור לתחזוקה, יש אפשרות שיתנו לי לעסוק בתפקיד שקשור לתחזוקה, אבל לא דורש נעליים צבאיות? (אני מאד מאד מאד מקווה שלא)

תראו, את הפטור הרשמי עדיין לא קיבלתי. יש לי הפנייה לרופא מומחה בחרפ (ככה רושמים את זה?) צריפין. סביר להניח שאקבל פטור, ובראיון כבר עדכנתי את המפקדים שאני עובד על פטור קבוע. האם זה ישפיע על עתידי האפל בח"א?

פורסם

תחזוקה=מכונאות וזה חרא של דבר

פורסם

לפי נסיוני עם הצבא עד שלא קיבלת פטור רשמי אתה חייב לחשוב שגם לא תקבל ( 90% באמת שלא  אבל זה ממש תלוי בבעיה ) ככה גם המפקדים

חושבים כי אפילו אם הם ידעו על בטוח שיהיה לך פטור אל רק יום אחרי ההצבה לבסיס אז בכל זאת אתה תסיים את הקורס תתייצב לבסיס

וביום למחרת אתה תתחיל להתעסק עם הפטור.

תחזוקה זה לא רק מכונאות !!!!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים