עבור לתוכן

במצלמה Ricoh G3 מופיע בתמונות עיגול שחור בפינה, מה יכולה להיות הבעיה?

Featured Replies

פורסם

5048429.jpg

הבעיה התחילה לפני כשבוע וחצי ושמתי לב שזה קורה רק בצילום שיש בו הרבה אור, כלומר בשמש, כלומר כשהצמצם פתוח לקצת זמן.

יש עיגול שחור בפינה הימנית העליות והוא מופיע שם תמיד, בכל התמונות, אם אני מצלם בזוית של 45 מעלות ימינה, העיגול מופיע בצד ימין למטה, כלומר הוא באותו מקום כל הזמן.

חשבתי שאולי העדשה מלוכלכת וניקיתי אותה טוב טוב עם קיסם אוזניים ועם לחץ אוויר ואז הלכתי לצלם היום שוב ואתם יכולים לראות בתמונה (של הים, למעלה) שהבעיה נשארה.

יש לי אחריות על המצלמה אך אין לי זמן כל כך לטפל בזה, אני צריך לשלוח את המצלמה לתיקון או שאפשר לסדר את זה?

פורסם

אולי לא ניקית טוב?

כי לא מנקים עם קיסם אוזניים, מנקים עם בד כזה מיוחד שהוא בשביל מסכים ועדשות וכאלה.

אם אין לך קנה באופיס דיפו כזה. הוא עולה בערך 10 שקל.

אם אתה רוצה אני יצלם את לך ויראה לך איך הוא נראה.

בהצלחה.

פורסם

ייתכן וזהו ליכלוך על החיישן ???

כיוון שליכלוך על העדשה לא יהיה כל כך נקודתי.

בכ"ז, נסה לפנות זמן לממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת לכלוך על החיישן? הכוונה מבפנים?

כי באמת כשאני עושה זום אז הכתם נהיה יותר גדול אבל פחות רואים אותו

וכשאני מוציא זום אז הוא יותר נקודתי, יותר קטן ויותר רואים אותו.

פורסם

אם הוא גדל וקטן אז הלכלוך חייב להיות על העדשות ולא על החיישן.

אם לא מדובר בלכלוך חיצוני אז אולי פנימי או בין עדשתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה :) הלכלוך כנראה מבפנים כי מבחוץ ניקיתי מעולה.

אשלח את המצלמה לתיקון ואגיד להם לנקות את העדשות והחיישן מבפנים.

תודה לכם :)

פורסם

העדשה מורכבת ממספר חלקים (עדשות) , ניקוי חיצוני כנראה לא יעזור פה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שכחתי לעדכן... מצטער... עבר הרבה זמן, אז ככה:

שלחתי את המצלמה לתיקון וכשהתקשרתי לראות מה קורה התפלאו ואמרו לי "איפה אתה מסתובב עם המצלמה הזו? בים??" כי לטענתם היה בפנים המון המון חול, החליפו לי את העדשות ועשו לי ניקוי, הזום עושה צליל יותר נחמד עכשיו (היה לו רעש של גרגירים פעם... מהחול) והכל הסתדר. נאמר לי כי זהו טיפול של 400 ש"ח ושבפעם הבאה אצטרך לשלם זאת למרות האחריות.... בכל אופן קיבלתי נרתיק איחסון פשוט מתנה כדי לשמור על המצלמה מפני חולות ולכלוכים ובנוסף אספר לכם שכנראה כל הלכלוך היה בגלל שצילמתי את כל הטירונות שלי בעזרת המצלמה....

פורסם

תודה על העדכון. איזו חברה נתנה לך את השירות?

פורסם

תודה על העדכון. איזו חברה נתנה לך את השירות?

מצטרף לשאלה, התיקון ניתן לך חינם לגמריי ? נחמד ביותר, חברה לא חייבת לשאת באחריות של נזק מ ..... חול ים ? ::):screwy:

פורסם
  • מחבר

התיקון ניתן לי חינם לגמרי אך ארך זמן רב מהצפוי.

איני ממש זוכר אך לדעתי זה היה "קבוצת שמעוני" שנתן את האחריות ותיקן את המצלמה.

פורסם

מזכיר לי אולימפוס ישנה שנכנס לה בין העדשות חול, אז הבעייה א הייתה בעייתיות צילום אלא תקיעה של העדשה, היא פשוט לא רצתה לצאת החוצה ורעשי הטחינה שהיא השמיעה היו משעשעים משהו... כמובן ששליחה לתיקון וניקיון כללי (כולל החלפת המנוע כנראה שנטחן קלות) סידרו תבעייה, מסקנה ? מצלמות לא אוהבות חול...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים