עבור לתוכן

דעה על מפרט מחשב - AMD

Featured Replies

פורסם

תלוי איזה AXP. ה 2500 כן.

אבל:

1) לא שווה היום לקנות זכרון 333. עולה כמו או יותר מה 400.

2) אם תעשה OC מתון למעבד מבאס של 166 ל 200 אז זכרונות 400 ממש יתאימו. אם לא אז הם יעבדו ב 333 בלי שום בעיה.

3) גם עם באס 166 תוכל להעביד אותם לפי SPD כך שהם יעבדו ב 400.

4) ה ADATA מספיק טובים.

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערות!

אין לי מושג איך עושים OC אז כנראה שאני אסתפק במהירות המעבד שלי כמו שהוא.

האם במצב כזה אין שום בעיית תאימות לזכרון של 400 מ"ה?

מה זה "להעביד אותם לפי SPD" ?

מה לגבי זיכרון של Samsung ? האם גם הוא מספיק טוב, כי הוא זול יותר מ- A-DATA ?

פורסם

בחברת KSP זכרון 400 עולה 230 ל 256 מגה ו 460 ל 512 מגה. לא מאמין שסמסונג זול יותר.

SPD זה אומר בגדול לפי הגדרות הזכרון. כלומר היחס בין הזכרון למהירות המעבד ישתנה. המעבד יעבוד ב 333 והזכרון ב 400.

פורסם
  • מחבר

ב- Logicpc זכרון של סמסונג זול ב- 70 ש"ח מזה של A-DATA .

מדובר ב- 530 ש"ח לעומת 600 (DDR 3200).

המחירים הזולים של KSP נראים לי קצת חשודים, אני לא מצליח להבין איפה הטריק...

אז האם עדיף לקנות את הזכרון של סמסונג? (אם יש הבדל משמעותי באיכות לטובת A-DATA אני מעדיף להוסיף 70 ש"ח).

פורסם

לKSP יש בעיות מדי פעם עם שירות ואחריות

הם מאוד לא נחמדים בנושא הזה, בניגוד לחנויות

כמו נועה מחשבים או זיגזג, ולכן בחנויות אלה אתה

משלם על שירות יותר,לא על המוצר

פורסם

הטריק הוא בגודל של KSP ובזה שהם מייבאים את הרוב לבד. בנוסף, האחריות לזכרון תהיה רק שנה. עדיין הזכרונות עובדים 10 ואין איתם שום בעיה כפי שהרבה מפרטים של אנשי הפורום יעידו.

פורסם

בטח שיש Dual Channel לAMD על לוחות סוקט A, זה כן משפיע אבל לא כזה הרבה וצריך לשקול אם שווה לקנות סטיק אחד של 512 כי יותר קל לשדרג את זה.

פורסם

חחחחחחחחח מסכן

מה זה בלבלתם אותו נראה לי...

הכי טוב קח את המפרט שהדרקון הציע לך

הוא שם אחלה מפרט

שיספיק לך מעל ומעבר

אפילו במשחקים ולא יודע מה.

פורסם

הדואל צאנל לא שווה כלום כי המעבד לא ינצל את זה. אם ישתמש בשני הסלוטים אז כאשר ירצה לשדרג  וישים סטיק בסלוט מספר 3 יהיה חייב לעבוד על 333.

אפשר לקנות את המפרט של INFER אבל לוח אם שיחליף ל NF7-SL ובמקום המסך הבררה ששם לו שישלם קצת יותר ויקח מסך נורמלי

פורסם

אז מה, הם שמו אותו סתם? אצל אינטל הדיואל צ'אנל מכפיל את הרוחב פס התאורטי המעשי גדל, אבל פחות מפי 2. אצל AMD הדיואל מקרב את הרוחב פס המעשי את התאורטי.

פורסם

בבל"ט. בXP AMD ההשפעה של הדואל צאנל זניחה. באינטל לא, בגלל ה HT.

פורסם

אצל AMD ההשפעה קטנה ואצל אינטל גדולה, אבל לא בגלל הHT (מה הקשר?) אלא בגלל שהבאס שלהם הוא Quad Pumped בניגוד לזה של AMD שהוא Dual Channel. זאת אומרת שאינטל משתמשת במהירות פי 4 מזו של הFSB הבסיסי אז שווה לה להכפיל את המהירות של הזיכרון שהוא פי 2. אצל AMD נכון שהמהירות באס היא Dual Channel וזהה לזו של הזיכרון, אבל בגלל שהרוחב פס התאורטי רחוק מהמעשי, שווה להכפיל את המהירות של הזיכרון כדי להתקרב לניצול מלא של הבאס.

פורסם

הקשר הוא שרוחב פס לא עוזר אם לא משתמשים בו. כאשר המעבד מוציא טרד נוסף ויש לו גם רוחב פס פנוי בשבילו אז החיים נעשים קלים. לכן היתרון האדיר של אינטל במולטיטסקינג כבד. לגבי השוואת רוחב הפס התיאורטי וכו'' - פשוט לא עוזר. ההבדל יהיה זניח.

פורסם

אבל זה לא נכון, רוחב פס עוזר במולטיטסקינג, אבל הרוחב פס אצל אינטל בין המעבד לזיכרון הוא 6.4 ג'יגה בייט לשנייה וזה ישאר ככה גם אם נכבה את הHT. בגלל שיש דיואל צ'אנל לזיכרון אז אפשר להשתמש ב6.4 ג'יגה האלה, אבל ברור שלא בניצול מרבי.

פורסם

טולדנו, עזוב אותי כרגע מתאוריה.

תסתכל פה ותבין למה דואל לא ממש עוזר ב AMD. תסתכל על הביצועים של NF2 סינגל מול דואל. אז אולי תשתכנע:

http://www.tomshardware.com/motherboard/20040308/kt800-10.html

http://www.tomshardware.com/motherboard/20040308/kt800-14.html

http://www.tomshardware.com/motherboard/20040308/kt800-08.html

זניח לחלוטין ומיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים