עבור לתוכן

רוצה לעשות רשיון על אופנוע כבד(כמה שאלות והתייעצות)

Featured Replies

פורסם

שאלה שלא ממש רציתי לפתוח עליה דיון נוסף ודיי מתקשרת-

שמעו אני בחור לא קל של 85 קילו, 50 סמ"ק יסחוב בסדר? בהנחה ואני נוסע סביבות ה400 קילומטר בחודש כמה תיהיה הצריכת דלק?

• תגובות 45
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן לא אמורה להיות בעיה....

והצריכה לא גבוהה בכלל...

אני מכיר אנשים ששוקלים הרבה יותר ממך שנוסעים על טוסטוסים.. וגם מרכיבים...

פורסם

שמעו אני בחור לא קל של 85 קילו, 50 סמ"ק יסחוב בסדר? בהנחה ואני נוסע סביבות ה400 קילומטר בחודש כמה תיהיה הצריכת דלק?

אחי נוסע כ 350+ ק"מ על מיכל אחד שעולה לו כ 50 שקל.... Suzuki GS500F.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בן אדם ששוקל 100 קילו שהרים גלגל עם פיור

פורסם

יש לי רשיון לאופנוע ואף פעם לא השתמשתי בו אז הוא עומד למכירה

פורסם
  • מחבר

איזה אופנוע,שנה,קילומטרים?

פורסם

תלוי, איזה 50 סמ"ק, בגדול כולם יסחבו, השאלה איך, קטנועים קטנים מקוררי אוויר (פיור/DJ) יוכלו לעשות נסיעות עירוניות קצרות איתך, בינעירוני

לא הייתי עושה איתם.

400 ק"מ של מה? בעיר? בבינעירוני? רק שתדע 50 סמ"ק לא הכי בנוי לבינעירוני (וגם מסוכן מבחינת מהירות סופית - לא בריא שמכוניות עוקפות אותך).

צריכת הדלק, משהו בסביבות ה1:25

פורסם

אחי נוסע כ 350+ ק"מ על מיכל אחד שעולה לו כ 50 שקל....  Suzuki GS500F.

50 שקל זה לא.... המיכל של GS כולל רזרבי (בדגמים החדשים) הוא 20 ליטר, מה שנותן צריכת דלק של 1:17.5 שזה בערך מה שהוא לוקח,

הבעיה היא ש20 ליטר דלק היום עולים 100 שקל. סתם אני קטנוני :P

פורסם

מה אתה מתווכח? אני ראיתי אותו בעצמי מתדלק...

והמיכל הרזרבי זה דבר שווה

פורסם

מה אתה מתווכח? אני ראיתי אותו בעצמי מתדלק...

והמיכל הרזרבי זה דבר שווה

שווה? שווה למה?

GS חדש מגיע עם מיכל 20 ליטר, שמתוכו 3.5 ליטר רזרבי אם אינני טועה. המיכל הרזרבי והרגיל זה אותו מיכל.

אולי הטנק שלו לא היה ריק לגמרי לפני התידלוק?

פורסם

סיפור:

נסענו לנו הבייתה מהעבודה (עבדנו באותו בית קפה באותה תקופה) ואיזה 700 מטר לפני הבית נגמר לנו הדלק. נגמר נגמר, הוא סוחט את הידית ואין תגובה מהאופנוע.

הופ, שולח יד הצידה, מזיז מתג, ושנייה אח"כ האופנוע רץ לו בסבבה על המיכל הרזרבי עד לתחנה הקרובה שם הוא תידלק לו בכ-55 שקל, "טנק" מלא.

סוף סיפור

זה GS 97 לצורך העיניין

פורסם
  • מחבר

גם באוטו יש מן סוויץ' כזה??

פורסם

לא, במכוניות אין דבר כזה.

GS 500 יעשה בערך 18-20 ק"מ לליטר בנסיעה רגילה,

נסיעה חזקה תוריד אותו למשהו כמו 15 -16 ק"מ לליטר.

לא כדאי לנסוע עם 50 סמ"ק בכביש בין עירוני בגלל שנסיעה בגז מלא למשך זמן ממושך

גומרת את המנוע בגלל מחסור בשימון נאות במנועי 2 פעימות שהם הרוב ב 50 סמ"ק.

(4 פעימות 50 סמ"ק פשוט חלש מידי)

פורסם

ומבחינת אחזקה מה ההבדל בין 125 או 150 לבין 50? כמה "בערך" בשנה?

פורסם

ההבדל לא גדול כל כך חוץ מסעיף הביטוח שהוא 1718 ש"ח ל 50 סמ"ק (רוכב בודד)

ו -3251 ש"ח מ-51 ועד 250 סמ"ק + צד ג': מ-420 ש"ח ועד 560 ש"ח (מומלץ מאוד לעשות אם לא עושים מקיף)

לדעתי הוצאות הדלק הם זניחות ,שניהם יעשו בסביבות 20-30 קילומטרים לליטר

גם בתחזוקה ההבדלים קטנים ,ב-50 סמ"ק הטיפולים מעט יותר זולים אבל יותר תכופים כך שזה מתקזז,

אם יש לך חוש טכני תוכל לטפל בעצמך בקטנוע 50 סמ"ק ולחסוך ,מנועי 2 פעימות הם די פשוטים (וכאן יתרונם)

יוצאים מין הכלל הם הקטנועים של הונדה (וגם האופנועים) מצד אחד הם אמינים מאוד ובאיכות הכי גבוהה ,מצד שני הטיפולים (והחלפים) מאוד יקרים.

לבסוף אני רוצה להביא לידיעתך עומד לעבור בקרוב חוק ה-125 סמ"ק כמו באירופה שאומר שמותר יהיה לרכב על קטנוע 125 סמ"ק (מוגבל בהספקו בהתאם לגיל הרוכב)

מגיל 16 וגם יוזיל את מחירי הביטוח כך שלדעתי לא משתלם לקנות היום 50 סמ"ק (מצד שני ,בישראל כמו בישראל החוק הזה "עומד לעבור בקרוב" כבר כמה שנים

כך שאם הממשלה תיפול נחכה עוד כמה שנים ,ככה זה שחבורה של :clown: מנהלת לנו את החיים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים