עבור לתוכן

אחננו מתחילים חינוך תעבורתי ובחצי שנה או סוף עושםי תאוריה - כדאי להתחיל שעורים ?

Featured Replies

פורסם

אני כבר בן 16 וחצי

פורסם

חכה חודשיים ותתחיל

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לחינוך תעבורתי דרך בית הספר. אז התשובה שלי אליך חד משמעית - לא !

עד שתעשה תאוריה דרך בית הספר זה ייקח חצי שנה - שנה. עד אז כבר יהיו לי נכדים וקרוב לוודאי שלא יהיה לך זמן להתחיל לקחת שיעורי נהיגה ולקבל רישיון (עיניין של עוד חצי שנה בממוצע) עד אז תהיה קרוב מאוד לגיוס.

תלמד תאוריה לבד, ותוך שבועיים של לימוד עצמי תוכל לעבור כמו גדול תאוריה, במקום להוציא דרך בית ספר וזה ייקח חצי שנה - שנה.

ושוב - אל תעשה תאוריה דרך בית ספר! הדבר הכי מעפן בעולם! למרות שזה יהיה בחינם זה מעפן ועד שתעשה תאוריה כבר יהיו לי נינים

פורסם

מה שבועיים השתגעת??

לומדים יום מקסימום יומיים ועוברים

אנשים עשו יותר מדיי מהבחינה הקלה הזאת

פורסם
  • מחבר

אטלון : אבל בכל מקרה שעורים זה המון זמן ...28 מינימום נגיד וכל שבוע שעור זה 28 שבועות שזה 4 חודשים עד אז כבר נעשה תתאוריה ..לא כדאי ?

פורסם

מה פיתאום כל שבוע שיעור?

אתה כבר תשכח את מה שלמדת עד השיעור הבא

בהתחלה תתחיל באמת בקצב של 1-2 בשבוע ולקראת הסוף תתחיל להריץ כפולים או 3 פעמים בשבוע

פורסם

עדיף לך לקחת כמה שיותר שיעורים, כמה שיותר צפוף, ולגמור עם זה כמה שיותר מהר. אם תתחיל למרוח את זה יותר מידי אתה סתם תשכח דברים.

להתחיל בקצב של שיעור לשבוע זה אולי לא נורא, אבל לפני הטסט אתה תצטרך הרבה יותר תרגול מזה.

ובגלל זה, עדיף לך לחכות חודשיים-שלושה לפני ה-17, ואז להתחיל ללמוד.

את התאוריה תעשה מתי שאתה רוצה (רצוי או לפני שאתה מתחיל ללמוד מעשית או בתחילת הלימודים. לא כדאי להשאיר את זה לסוף הלימודים). אם המבחן בבי"ס יוצא אחרי ה-17 שלך או לא הרבה לפני, באמת לא כדאי לך לחכות, רק בגלל שהטסט שלך יידחה עקב התאוריה. אבל אם המבחן בבי"ס יוצא בערך בזמנים שציינתי מקודם, אני לא רואה שום סיבה למה לא לעשות בבי"ס. להיפך, עדיף לעשות בבי"ס. מה שקורה זה שבבי"ס אתה לא משלם את האגרה על המבחן, אלא משלם אותה רק בטסט הראשון. ככה שאם נכשלת, הכסף לא הלך סתם. ואם תחליט בסוף לא ללמוד נהיגה מסיבות אלו או אחרות, גם כן לא שילמת על תאוריה לשווא. אם עברת את המבחן תאוריה על הפעם הראשונה, באמת שאין הבדל בין לעשות עצמאית לבין דרך הבי"ס. אבל אתה אף פעם לא יכול לדעת אם תעבור או לא...

פורסם
  • מחבר

בעע..באמת, התאוריה תהיה ב17 + אצלי..אז כנראה שאני אעשה כבר תאוריה שלא ממטעם הבית ספר

שאלה נוספת : לא חייב לדעת תאוריה לפני שנכנסים לשעורים נכ ון?

פורסם

נכון. אתה יכול להתחיל שיעורי נהיגה מעשיים לפני שאתה עושה את מבחן התאוריה, או בכלל לומד אליו. יש כאלה שיגידו שאפילו עדיף לעשות את זה, כי כך תוך כדי השיעורים אתה לומד למבחן התאוריה. אבל לדעתי זה ממש לא קריטי. מבחן התאוריה כ"כ קל שאיך שלא תלמד אתה יכול לעבור את זה. אני אישית עשיתי את התאוריה לפני שהתחלתי ללמוד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..מצוין!

אממ נכון שבטס המורה אומר לך "סע!" וזהו ?

פורסם

בטסט? בד"כ המורה בכלל לא יושב איתך באוטו. לפחות ככה זה היה אצלי. רק אתה, הטסטר לידך, והתלמיד השני שנבחן מאחוריך. ובאמצע אתם מתחלפים. מותר למורה להיות באוטו, אבל המורה שלי אמר שהוא מעדיף לא להיות עם התלמידים בטסטים, כי לפעמים יש טעויות קטנות שהטסטר היה מבליג עליהם אם היית לבד, אבל כשהמורה איתך הוא יותר נוקשה.

בכל מקרה, הטסטר באמת מתיישב באוטו, בודק תעודות זהות וטופס ירוק והכל, ואומר "סע". חוץ מזה, תקווה שכל הטסט הוא יגיד רק "ימינה" ו-"שמאלה", כי אם הוא אומר לך משהו אחר, הערות על הנהיגה בד"כ, יש סיכוי שלא עברת...

פורסם
  • מחבר

יש קומבינות להתחבב כזה על המורה או דרכים שיהיה יותר קל לעבור ת'טסט?

(חוץ מ "לך ללמוד")

פורסם

להיות כו*ית ולבוא לטסט עם מחשוף עמוק...

סתם לא יודע אם זה באמת עוזר אבל לא יכול להזיק

ולהתחבב על המורה זאת לא הבעיה,אלא הטסטר...

והחינוך תעבורתי הזה נראה לי בולשיט ממש

אנחנו נתחיל ללמוד את זה עוד חצי שנה (אחרי שיהיה לנו בגרות באזרחות)

ועד אז יהיו כבר אנשים שיהיו בני 17,אז מה זה עוזר?

אני אישית אהיה בן 17 בערך חודשיים אחרי שנתחיל ללמוד

אז אין מצב שהחינוך תעבורתי הזה יעזור לי, כי עד שנעשה

תאוריה דרך הבצפר כבר יהיה לי (אני מאוד מקווה) רישיון כבר

פורסם

להתחבב על המורה לא יעזור לך לעבור טסט. לא המורה בוחן אותך בטסט, אלא בוחן של משרד הרישוי.

וגם "לך ללמוד" זה לא העניין פה. זה לא מבחן שאתה צריך לשבת לחרוש ולדעת את החומר. זה מבחן מעשי בכבישים של הארץ. אתה לא יכול לדעת מה יקרה לך במהלך הטסט. לנהוג אתה תדע, אחרת המורה שלך לא יגיש אותך לטסט. השאר תלוי רק במזל.

אחרי שתתחיל ללמוד אתה כבר תבין הכל בדיוק. המורה שלך יגיד לך כל מה שצריך או אסור לעשות. החל מחוקי התנועה היבשים, וכלה ב"הצגות" שלפעמים צריך לעשות בשביל להרשים טסטרים.

פורסם

להיות כו*ית ולבוא לטסט עם מחשוף עמוק...

סתם לא יודע אם זה באמת עוזר אבל לא יכול להזיק

עוזר מאד

אחת אצלי בשכבה עברה טסט ראשון עם ברקס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים