עבור לתוכן

בעיה עם מערכת מחשב חדשה (או שמה תקלה?)

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בשעה טובה שדרגתי את מחשבי במחשב חדש (חלקים חדשים)...העדפתי להוציא את ההוצאה העיקרי על כרטיס מסך...

בכל אופן (ניגש ישר ולעיניין):

קניתי את מעבד ה- AMD ATHLON XP 2500 פלוס מסוג ברטון יחד עם הלוח - ABIT NF7-SL V2 יחד עם מערכת הקירור של TT מדגם POLO 735 החדש, עד כאן מובן? מקווה שכן...

בכל אופן, התקנתי, הגדרתי הכל...ומה הבעיה? הטמפ' של המעבד מדהימה לרעה (!!) - כאשר המאוורר עובד על 60-70 אחוז מהעוצמה (כ-5500 RPM) המעבד מגיע לחום של כ-52 מעלות בממוצע! (לא בעומס)

רק כאשר המזן פועל והמאוורר פועל על כ-70 אחוז עוצמה (מה שגורם לרעש מעיק) אז המעבד מגיע ל-49-50 מעלות...האם המצב תקין? האם זה הגיוני שזו תיהיה הטמפ'? ואם לא-מה יכולה ליהיות הבעיה? מרחתי שכבה דקה טרמית על המעבד...כמו שאמורים לעשות....משהו לא מובן לי.

ועוד נקודה אחרונה - שמתי לב (כנראה) שכשהמאוורר פועל על כ-50 אחוז מהעוצמה (כ-3500-4000 RPM) ואין מזגן בחדר...המחשב "מכבה את עצמו" ומשמיע צלילים מוזרים...כנראה שהוא "מפיל" את עצמו בגלל החום....למרות שלא הגדרתי בביוס טמפ' כזו... (רק כשהוא מגיע ל-75 ככה...אם זכרוני אינו מטעה אותי), רק אני אציין שכשהטמפ' היא סביבות ה-52 אז הבעיה עם הצלילים והכיבוי (ברוך השם) לא קוראת.

בכל אופן - לאחר סיפור מייגע, מה אתם אומרים? האם הבעיה היא במאוורר? האם הטמפ' הגיונית? בבקשה עזרו לי!

בתודה רבה מראש!

פורסם
  • מחבר

נו מה? אף אחד לא יכול לתת לי חוות דעת או לענות לי על זה?

פורסם

תיקרא את חוקי הפורום, אסור להקפיץ !!!

פורסם

צריך להוריד 10 מעלות בערך בABIT לא?

פורסם

לא

פורסם

יכול להיות שמרחת לא טוב משחה טרמית?

פורסם

נתחיל מזה ש52 מעלות זה לא נורא בשביל המעבד הזה (יש יש פנטיום 4 שיותר רגיש לחום שפועל לפעמים של 60)

ה POLO 735 צריך הרבה זרימת אוויר עליו כד לעבוד ולמיטב ידיעתי הוא לא מצטיין בהיותו שקט

הפתרון לבעיה שלך? פשוט תשאיר את העוצמה של המאורר מעל ל75%

אם אתה רוצה להוריד כמה מעלות תקנה ותמרח משחרה טרמית איכותית כמו Arctic Silver 5

זה אולי יעזור

פורסם
  • מחבר

תראו - הורדתי את המתח של הליבת מעבד- CORE CPU מ-1.65 ל-1.5 והטמפ' ירדה מ-52 ל-48! מה אתם אומרים? להשאיר? זה יכול להזיק?

פורסם

הורדת המתח יכולה לגרום לירידה ביציבות,

איך הסירקולציה של האויר במארז שלך?

מה הטמפרטורה עם מארז פתוח?

פורסם
  • מחבר

אם המארז פתוח הטמפ' יורדת ב-2 מעלות לערך...אבל כרגע למשל המאוורר על 50 אחוז עוצמה (יחסית שקט :)), והמתח ירד ל-1.5 והטמפ' של המעבד עומדת על 49 מעלות כרגע...מה אתה אומר?

פורסם

מה הטמפרטוה שלו כשהוא במאמץ?

תריץ עליו לופים של prime95 כדי לבדוק אם הוא יציב,

אם כן הרווחת :)

פורסם

למה פולו -יש לו חרא ביצועים וVOLCANO 12 עולה פחות ונותן יותר ...

פורסם
  • מחבר

תראו....השארתי את המחשב דולק כמה שעות....והוא יציב - הוא עומד על מתח של המעבד 1.5 במקום 1.65, ומאוורר עומד על 50 אחוז מעמץ, והטמפ' יושבת על 49 מעלות במנוחה...זה נראה נורמלי, לא?

השאלה אם זה טוב או לא מזיק שהורדתי את הליבה של מתח המעבד?

פורסם

תבדוק שהפולו יושב כמו שצריך. אם הסינק קר יש בעיה.

המאוורר של הפולו דוחף אוויר על הסינק והאוויר נפלט בצידי הסינק. תבדוק שאין שם חוטים או משהו שמפריע לזרימת האוויר.

זה שהמעבד עובד כמה שעות לא אומר כלום. תריץ פריים 95 ואז תדע אם זה יציב.

יכול מאוד להיות שה ABIT כן מזייף. תעשה חיפוש. זה נראה קצת גבוה. 2500 בלי פולו היה מתאים יותר לתאור שלך.

פורסם
  • מחבר

לא ענית לי על השאלה -האם זה בסדר שהורדתי את המתח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים