עבור לתוכן

בעלי מערכת 5.1-שאלת מיקום רמקולים+האם באמת שווה להשקיע כ"כ הרבה כסף+עודכן עמ' 2

Featured Replies

פורסם

השאלה המעודכנת בעמוד השני-מיקום רמקולים+AUDIGY? או LIVE 5.1?!

אהלן חבר'ה!

קניתי מערכת סראונד 5.1 ואני הולך לקנות SB LIVE 5.1 כנראה (כי הבנתי שזה סטנדרטי זול ואיכות פצצה)...

ואני פשוט רוצה לדעת:

במשחקים וסרטים מסויימים תהיה תמיכה ל-5.1 ואני אשמע בכולם...

אך

אם אני ארצה לשמוע פתאום מוזיקה...או משהו אחר שלא תומך..אז האם אני אשמע רק בסאב+2 הקדמיים??

כי המטרה שלי (כמו של כולם) היא לא משנה מה השיטה-לשמוע תמיד בכל הרמקולים יחד!

האם אני אצטרך לשנות משהו כל פעם כשארצה לעבור משיטה אחת (5.1) לשיטה שניה (כאילו סטריאו מחולק ל-6 רמקולים)?

תגידו לי אם באמת תהיה לי בעיה כזו ואם כן איך אוכל לפתור אותה במינימום HASSLE.... ;D !

תודה רבה...

• תגובות 31
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הלייב 5.1 הזה הוא אחלה אבל הייתי קונה את ההרקולס 7.1 שגם הוא זול יחסית ;)

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי אבל זו לא הבעיה שלי....

אתה בטח מבין בזה אם אתה מדבר כבר על כרטיסי קול ועמייאת ....אז תעזור לי בבקשה.... :'(

פורסם

סרטים ומשחקים הכי טוב לשמוע ב5.1 אבל מוסיקה עתיף רק סטריאו, הסראונד הורס את המוסיקה.

דבר נוסף, איני ממליץ לך לקנות את הLive! הוא כרטיס בעייתי, יש לי אותו ויש איתו בעיות עם הדרייברים (בעיות מהסוג שאני לא מצליח להוציא AC3 עם הדרייברים המקוריים, בשביל להוציא AC3 צריך להשאיר את הדרייבר שמגיע עם חלונות, אבל גם בדרייבר הזה יש בעיות מסוג אחר {בעיות ב3dmark03 בבדיקת הסאונד למשל}) אם כבר אתה קונה כרטיס קול אז קנה AUDIGY 2zs, או שתקנה משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

סרטים ומשחקים הכי טוב לשמוע ב5.1 אבל מוסיקה עתיף רק סטריאו, הסראונד הורס את המוסיקה.

דבר נוסף, איני ממליץ לך לקנות את הLive! הוא כרטיס בעייתי, יש לי אותו ויש איתו בעיות עם הדרייברים (בעיות מהסוג שאני לא מצליח להוציא AC3 עם הדרייברים המקוריים, בשביל להוציא AC3 צריך להשאיר את הדרייבר שמגיע עם חלונות, אבל גם בדרייבר הזה יש בעיות מסוג אחר {בעיות ב3dmark03 בבדיקת הסאונד למשל}) אם כבר אתה קונה כרטיס קול אז קנה AUDIGY 2zs, או שתקנה משהו אחר.

תודה על התגובה אחי!...

רק כמה דברים:

1.אני מבין שעדיף מוזיקה בסטריאו....ומבין למה אתה מתכוון בתופעת הלוואי ששומעים אותה ב-5.1...

אך עדיין אני רוצה שלא משנה במה אני אשתמש - ישמעו הכל דרך כל 6 הרמקולים!.......אז איך עושים את זה?...

איך אני "עובד" על המחשב שישמיע גם משהו שהוא סטריאו- לכל 6 הערוצים? זה חשוב לי מאוד!...

2.סליחה על הבורות....מוכר לי המושג AC3.....אתה רק יכול להזכיר לי בדיוק מה זה ולמה משתמשים בו? (מן פורמט מוזיקה או משהו?)

(אם זה מתקשר ליציאה דיגיטלית אז אין לי וזה לא משנה..)

3.הייתי בכיף קונה אודיג'י או משהו....אבל אני קצר בכסף ורוצה לקבל את הרמה הבסיסית של איכות שמיעה ב- 5.1......

ושמעתי ש SB LIVE זה אחלה!...........למרות שאני מאמין לך שיש בעיות עם זה ....

אם יש לך הצעה לכרטיס אחר 5.1 עד 200 שקל תביא קישור או משהו...

תודה רבה רבה.... (ו...בבקשה תן דגש על סעיף 1 ;D)

פורסם

לגבי סעיף 1 אני באמת לא יודע, אבל זה בטוח אפשרי.

יש גם אפשרות של לחבר את האחוריים והקדמיים לאותו הכניסה, אבל זאת אפשרות גרועה שכן במשחקים למשל שתומכים בסראונד לא תקבל סראונד בכלל אלא סטם סטריאו ברמקולים האחוריים.

AC3 זה פורמט Dolby Digital, וכן זה קשור לחיבור דיגיטלי, דרך חיבור דיגיטלי עם AC3 ניתן להעביר 5.1 ערוצי סאונד איכותיים ב2 חוטים בלבד.

הLive! יהיה בסדר בשבילך כי אתה לא תשתמש ביציאה הדיגיטלית, אבל אני עדיין ממליץ שתחסוך ל Audigy2 או לפחות Audigy רגיל, בLive! שלי עשיתי בדיקת סאונד עליו ב3dmark03 וההבדל בין ללא סאונד לבין סאונד ב24 ערוצים הוא מעל 12FPS שזה המון! (12FPS מתוך בערך 50FPS כשזה ללא סאונד)

גם הLive לא תומך בAdvanced HD ולא תומך בהשמעת 60 ערוצים ואלו דברים חשובים אם אתה משחק במשחקים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי....אז ככה:

1.תראה...בטוח יש טריק מסויים לקבלת ה"אפקט" שאני רוצה שיווצר על המערכת....שלא משנה מה אני מנגן -בין אם זה משחק-בין אם זו מוזיקה-ובין אם

זה ה- UH OH שהאייסיקיו עושה כשמקבלים הודעה.... ;D -שכל אחד מהם יתנגן על כל 6 הרמקולים...

הקטע הוא איך עושים את זה בלי להצטרך להחליף חוטים מאחורה.....להתעסק עם תוכנות וכל מיני דברים....-בקיצור בלי לטרוח יותר מידי...

בטוח שאפשר איכשהו לפחות ע"י לחיצה על תוכנת בקרת הקול במחשב לשלוט ביציאת הסאונד ולנתב אותו לכל הרמקולים (אפילו שהקובץ המתנגן זה לא 5.1)...

תראה! גם ככה זה כבר מציק!...כל הזמן צריך לשנות משהו!?

ואני די מתפלא!

מה? לכל החברה פה בפורום יש איזו מערכת סראונד כלשהיא ואיך הם מסתדרים?.....אני בטוח שלא כל דבר מתנגן להם על 5.1 ואני בטוח שאם צריך אז יש להם פתרון

אז אנא..! אני מחכה לעזרה שלכם! למי שמנוסה בבעיה!

2.AUDIGY עולה איזה 500 שקל אחי......אני לא חושב שאוכל להשקיע כל כך הרבה.....

סה"כ אני עושה מעבר פה משמיעה דרך המערכת בסטריאו ל-5.1 פשוט שזה מדהים מבחינתי... 8) (עצוב הה?... :)

אתה רוצה לומר לי שה LIVE מכביד על המשחקים? ומוריד כמות הפריימים לעומת ON BOARD פשוט?

נקודה מעניינת..

מה ההבדל בין אודיג'י 1 ל-2.....ומה זה ה ADVANCED HARDWARE וה-60 ערוצים הללו?.....מעניין אותי...(כן אני משחק הרבה במשחקים)

תודה על העזרה... :silly:

פורסם

לייב טוב יותר מכרטיס און בורד במה שקשור למשאבי מערכת!! הלייב משתמש במעט מאוד!! האודיגי 1 משתמש בעוד יותר קצת ואודיגי 2 בכלל בקושי משתמש במשאבי מערכת!! זאת לעומת סאונד סטורם שממש טוחן את המחשב... :-\ :-\ :-\

אודיגי 2 רגיל עולה 480 ש"ח ושווה מאוד לקנות אותו הוא כרטיס קול מעולה אם תמיכה ב-EAX3 אם אפשרות להתקין דרייבר שיתן תמיכה גם ב-EAX4

יש לו גם תמיכה ב-THX שזה גם חשוב הוא תומך 6.1 ערוצים וב-DTS והוא כרטסי קול שווה מאוד!! ובשביל כרטיס כזה 480 ש"ח זה גרושים שווה להשקיע!!

פורסם

תראה, היה לי LIVE 5.1 וכרגע יש לי AUDIGY 2 ZS

אין מה להשוות באיכות ביניהם, הAUDIGY לוקח בגדול (למרות שהLIVE לא גרוע, הוא פשוט טכנולוגיה יותר ישנה).

לגבי שמיעה של סטראו ב5.1 (מה שנקרא UPMIX), אז בAUDIGY אפשר ובLIVE לא. לפחות לא בצורה חכמה, כלומר עם קידוד שיישמע נורמלי. אתה יכול לשמוע סטראו מכל הערוצים ביחד (וגם זה אני לא בטוח) אבל בAUDIGY אתה יכול להפעיל את מה שנקרא CMSS שמפריד בין הערוצים ומחבר אותם מחדש (בדומה לPROLOGIC 2 רק פחות איכותי). ככה שאם זה חשוב לך אז לך על הAUDIGY.

מה גם שבנוגע למשחקים, הLIVE תומך בEAX 2 בעוד שהAUDIGY תומך בEAX4 שאוטוטו יהיה הסטנדרט הבא.

בנוגע לDVD לAUDIGY איכות דגימה של 96KHZ לעומת 48 בLIVE.

לגופו של עניין, הייתי קונה את הLIVE רק כדי לחבר פיזית מחשב לרסיבר שתומך ב5.1 אבל לא ישירות לרמקולים. אם איכות חשובה לך זאת פשוט קנייה לא כדאית שאתה תתחרט עליה, וחבל.

דרך אגב, בעיות תאימות נתקלתי רק בAUDIGY דרך אגב, שברגע שכל PROCESS שלו עולה בSTARTUP הNORTON AV לא עובד (באתר של סימנטק כתוב להסיר את התכונת של CREATIVE, ממש חצופים... במקום להוציא איזה PATCH). בLIVE לא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

זה לא שהLIVE כרטיס לא טוב, אלא פשוט חבל להוציא עליו כסף אם איכות חשובה לך במיוחד, זה הכל.

פורסם

קודם כל, שנה טובה.

אני מכיר שתי שיטות להשמיע סטריאו ב 5.1 רמקולים:

בכרטיסי הרקולס (Game Theater XP 7.1, Game Theater XP 6.1, Gamesurround Fortissimo III 7.1)

אתה צריך לחפש בתוכנה של הכרטיס קול (בלוח הבקרה - control panel או ליד השעון למטה) לסמן את Enable Stereo expansion

וכמובן לשים את הכרטיס על מצב של 5.1 (לפחות)

הכי טוב אם הכרטיס מחובר לרסיבר תגרום לרסיבר להשמיע בכל הרמקולים (ב Yamaha זה נקרא 5ch stereo) זהו אפקט שרוב הרסיברים - אפילו הזולים והפשוטים, נותנים.

דרך אגב, לתקציב שלך ה Fortissimo מומלץ מאד וניתן להשיג אותו בארץ.

פורסם

אצלי בפיליפס 5.1, שהוא כרטיס קול משנת 2001, יש אפשרות של Expand all כך שהוא עושה upmix ל-5.1 מכל חומר שהוא מקבל, כולל PCM. אני די בטוח שפיצ'ר כזה קיים בכרטסיי קול חדשים יותר...

ורק שיהיה ברור: אני אישית לא מעז להשתמש בפיצ'ר הזה אצלי. :-X

פורסם

אין ספק שעדיף לקנות את ה AUDIGY 2... למרות שאני לא יודע מה מצבך הכלכלי :P

בכל מקרה מתוך עניין, תגיד לי איזה מערכת קנית...

אולי יש לה מגבר חיצוני ואתה רק צריך לשים במגבר עצמו PRO LOGIC ולא לגעת בתוכנה בכלל... ואז תקבל את האפקט שאתה רוצה

תן לי את הדגם, נראה על מה מדובר בכלל

יניב

פורסם
  • מחבר

אז קודם כל תודה רבה לעוזרים ושנה טובה לכולם! ;D

אז ככה

בתכלס התקציב שלי הוא נמוך כי הוספת כרטיס הקול היא רק אחד מהשיפורים שאני הולך לעשות למחשב (בין השאר התקנת צורב DVD LG X12 התקנת כרטיס FIREWIRE DV...הוספת 512 MB זכרון לסה"כ 1 GIG החלפת ספק +הוספת מאוורר ....)

אני עובר כרגע משמיעה דרך מערכת סטריאו המחוברת למחשב למערכת 5.1 הזאת:

http://www.netaction.co.il/item.phtml?item=1957423

היא עלתה לי 589 שקל ולצערי אני די בטוח שאף אחד לא מכיר אותה (כי היא לא "מותג" כמו קריאטיב או לוג'יטק)....

למעשה אני רק בפוקס קניתי אותה בגלל שהוריי חזרו מחו"ל ביקשתי מהם צורב DVD מהדיוטי פרי והם הביאו לי משהו לא נכון... אז כשבאתי לסקאל להחליף את הצורב...אז נשאר לי מספיק כסף גם לקחת כזו מערכת!....לא היו לי יותר מידי ברירות...לקחתי בהתחלה מערכת של קריאטיב וחזרתי יום אח"כ כי היא הייתה מעאפנה כל כך....ואז המערכת של VIVANCO הגרמנית קרצה לי....במקרה היא הייתה בתצוגה (רק הסאב +2 סאטלייטים) וכששמעתי את DIRE STRAITS עליה עף לי התחת! ;D .....ועוד רק משמיעה על 2.1!...

אז לקחתי אותה והבנתי שלא תמיד צריך להסתכל רק על "מותג".....

אני מזמין את מי שרוצה לקפוץ לחנות סקאל אלקטריק ולשמוע אותה (יש בדן דיזיין מול קניון איילון בר"ג) ולומר לי אם אני צודק או טועה.. :P

לעניינינו...

אקיצר אחרי הכל שידרוג המחשב שלי ייצא ככה 900 שקל או משהו...ולהוסיף לזה עוד 250 שקל בשביל AUDIGY....אני לא ממש בטוח

במיוחד אחרי בעיות אי תאימות כמו שאמרו פה (NORTON וכו'...)....

המערכת שלי של VIVANCO היא נותנת ת'בסיס- יש לה אחלה עוצמה...אחלה LOW HIGH MID...טובה בעוצמות גבוהות..יש שלט...

אבל אין לה יציאה דיגיטלית....(יש משהו מאחורה שקוראים לזה FUSE אבל אני לא יודע מה זה)....ולכן היא לא הכי מתקדמת

אבל בהחלט מספקת אותי ממעבר בין סטריאו ל5.1....

יש לי חדר קטן ואני לא צריך יותר מזה....וכל זה אני אומר אחרי שאני ממש מקפיד על איכות ומוכן בדר"כ להשקיע יותר כדי לקבל יותר!

הבנתי בעקרון שבכדי לשמוע מוזיקה ולשחק אח"כ משחק או משהו - ישנה חובת מעבר בין 5.1 לסטריאו- ואני חייב ללחוץ על משהו דרך תוכנה במחשב (תוכנת הבקרה) בשביל זה....

זה מאוד יעצבן אותי....אבל כנראה אין מה לעשות....ו...לא....אין לי שום רסיבר או משהו מחובר....רק הרמקולים ישירות למחשב...

פורסם

הרמקולים האלה די יקרים בשביל מותג כזה לא מוכר...

בקשר לA2 לא תתיקל בשום אי תאימות רצינית עם הנורטון אני עובד עכשיו עם הZS ואין לי שום בעיה איתו רק בעיה אחת שקראתי שגורמת לאנטירוס להיות על DISABLE היא הTASK ICON של קריאטיב שעולה עם הוינדוס שאם מבטלים אותו אז אין בעיה

פורסם

דווקא VIVANCO אמורים להיות רמקולים סבבה... אני די מבין שקנית אותם

מחיר טוב אם אתה אומר שכמעט גמרת מתי ששמעת רק 2.1 מתוך 5.1

בקשר לכרטיס קול תנסה אולי להשיג כרטיס קול A2 יד שנייה במצב טוב.

אני לא חושב שהשיקולים של NORTON צריכים לעניין אותך

גם מהסיבה שלא תמיד הבאגים האלה באמת באים לידי ביטוי (כמוני למשל)

גם תבדוק אולי בגרסא 2005 החדשה (BETA) הבאג תוקן

וגם בגלל שאתה תמיד יכול להשיג אנטי וירוס של MCAFEE או משהו אחר

תחשוב על זה

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים