עבור לתוכן

איך משנים בביוס של NF7-S את ה ULTRA DMA ל5 (בדיסק הקשיח) ו2 לכונן סידי ?

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע למה לכוון כי בביוס אין אפשרות חדת משמש...יש AUTO .. MODE 0 ..MODE1 מוד 2 מוד 3....אוטו זה לא 50..

פורסם

תשים על mode5 :D (בשביל הדיסק קשיח)

mode 2 (בשביל הכוננים האופטים)

פורסם

בשביל מה בכלל לגעת בזה ? תשאיר על auto.

פורסם
  • מחבר

רון אתה בטוח 100 אחוז?

אסף - זה בגלל ההתקנות של הXP מהדוס...אם אתה שם את זה על UDMA5 ההתקנה תהיה יותר מהירה

פורסם

בטוח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא אחי..זה לא תופס !

אני אנסה להסביר בדיוק תמצב של הביוס ומי שיש לו NF7-S יוכל לראות אותו בדיוק !!

יש שם IDE1 שזה הצ'יפ הראשון על הלוח אליו מתחברת החגורה ויש שם IDE2 שזה צ'יפ 2.

בתוך כל תפריט של IDE יש 4 דברים

-PIO MODE - שיש לזה מוד 0 מוד 1 מוד 2 מוד 3 מוד 4 ואוטו (אין דיסייבל)

-עוד פיו מוד

-ULTRA DMA מוד כזה - שיש שם רק אוטו ודיסייבל

-ועוד UDMA

אותו תפריט יש בIDE השני

אני יכול להפעיל את הU DMA אבל זה קורה בזמן שהPIO עדיין עובד כי אי אפשר "לכבות" אותו ..אין שם דיסייבל לPIO

אז אם אני בוחר מודכלשהו לפיו לא משנה איזה ומפעיל את הUDMA באותו זמן הוא מראה לי שורת בעיה ואומר משהו עם חיבור 80 בפריימרי IDE - ככה שהUDMA לא תופס

רציתי לשאול אם יש מישהו בוודאות שיודע מה עושים - איזה קומבינציה צריך לשים את האפשריות כדי לקבל UDMA דרך אפשריות הביוס  :-\

עריכה:

ככה נראה הביוס שהכל על אוטו והשורה עם הבעיה מופעיה

Onchip IDE1 Controller: Enabled

- Master Drive PIO Mode: Auto

- Slave Drive PIO Mode: Auto

- Master Drive Ultra DMA: Auto

- Slave Drive Ultra DMA: Auto

Onchip IDE2 Controller: Enabled

- Master Drive PIO Mode: Auto

- Slave Drive PIO Mode: Auto

- Master Drive Ultra DMA: Auto

- Slave Drive Ultra DMA: Auto

IDE Prefetch Mode: Enabled

IDE Bus Master: Enabled

פורסם

אתה צריך לחבר את הדיסק עם כבל של 80 גידים בשביל שתוכל לעבוד בATA-66 ומעלה, אחרת אתה תקוע עם גג 33MBps, זה ההודעה שהוא נותן לך

פורסם
  • מחבר

יש בווינדוס אופציה במנהלי התקנםי לעשות שאיך שהווינדוס מתחיל אני אעבוד בUDMA אם יש אפשרות כזאת...אז עשיתי אותה ואני עובד על UDMA5 אז איך יכול להיות שכבל שלי לא מתאים ?

פורסם

אם הBIOS נתן כזה error זה אומר שהכבל לא מתאים, גם אם סידרת שהwindows יחשוב שאתה משתמש בUDMA5

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבנתיך...ושאני אלך לPCH איך אני אגיד להם קוראםי לכבל ?

לHDD -

IDE ATA133 ?

ולCD-

IDE ATA*** ?

פורסם

הCD לא חשוב, במילא הוא לא תומך בתקנים המהירים שדורשים כבל 80 גידים, אז לא משנה איזה כבל תשים לו

לHD אתה צריך באמת כבל 80 גידים = ATA-133

(אגב, 10 ימים? מה לקח כל כך הרבה זמן?)

פורסם
  • מחבר

אממ אנחנו קונים מסך חדש אז אמרתי טוב נקנה גם צורב כי הישן הלך וכבלים שיאפרו לי UDMA כי מה שיש לי עכשיו לא מאפשר...אני זוכר שפתחתי תתרד הזה אבל לא מצאתי אותו אז בגלל זה פתחתי גם תתרד על ה IDE BUS MASTER ועל הIDE PREFETCH MODE שלשניהם צריך לעשות ENABLE ...אז לשניהם עשיתי ENABLE - עכשיו אני אקנה כבל 80 גידים והHDD יהיה סוס...

אימא שלי הזמינה לי Thermaltake A2108 EL Green 60cm ATA IDE Round Cable

ואני לא ראיתי שהיא הזמינה את זה אני רציתי בכלל כבלים שחוריםםםםםםםםםםם ולא עם תאורה ירוקה ושמורקה

אבל כבר החבילה יצאה מPCH לאביב שיגור ויגיע עוד יום יומיים לכן זה אבוד...שני הכבלים הם ATA133 והם מיוחדים

בגלל זה הם יקרים - מבחינתי זה בזבוז כסף!! לא משנה אחד אני אשים לHDD (יעבוד בטוח) השני לCD (הכבל הזה יעבוד על הCD ??) ופלופי לא הזמנתי כי הכבל שיש לי במחשב מספיק לי ומעוגל כבר (אני עיגלתי משהו בובה)

פורסם

יעבוד עם הCD, רק שזה overkill קטן, כי כוננים אופטיים תומכים עד ATA-33, אז כל מכשיר על הכבל יעבוד גם הוא ממילא בATA-33, בלי קשר לכבל

פורסם
  • מחבר

OVERKILL ?? זה יהרוס לי תCD?? או שרק פשוט לא יוסיף ביצועים ?

פורסם

לא יהרוס שום דבר, זה סתם בזבוז כסף

זה כמו לקנות מודם פס רחב ולבקש מבזק חבילה של 56k

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים