פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מצאתי באינטרנט שרטוט של מקלט אינפרא אדום למחשב שכולל גם לד שנדלק כל פעם שהמקל מקבל אות מהשלט. יש לי מספר שאלות: 1. האם השרטוט הבא נכון? 2. האם הרכיב BC557B הינו טרנזיסטור? 3. לאן אני אמור לחבר את ה-VIN, VOUT, VGND?
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים אני לא יכול להגיד לך האם הוא יעבודאבל כן זה טרנזיסטורVin-כניסה של מתח(תבדוק כמה מתח אתה צריך כדי להפעיל את המעגל)Vout-היציאה Vgnd- אדמה (0V) חוט שחור
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מחבר לא הבנת...יש את DCD, RTS, GND שהם מתחברים ליציאה הטורית שמתחברת למחשב... ולפי מה שאני יודע מהם מגיעה המתח והכל..אז מה לחבר למה?!?!
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים תעיין במדריך של "נאדי" מודינג בשעה - פרק 6יש שם הסבר מפורט גם על כל מה שמיסביבואם לא שם אז פה:http://www.lirc.org/receivers.html
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים Name 25-pin 9-pin --------------------------------------------------------- TxD 2 3 transmit data RxD 3 2 receive data RTS 4 7 request to send (here: power source) CTS 5 8 clear to send DSR 6 6 data set ready GND 7 5 ground DCD 8 1 data carrier detect (here: signal line) DTR 20 4 data terminal ready וזה סתם להשראה הסבר הפינים שאנו משתמשים בהן: פין 1 - DCD (Tx) - רגל הנתונים המשמשת לקליטת ה-DATA למחשב פין 5 - GND - אדמה פין 7 - RTS - מתח (מהמדריך של נאדי http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0) וגם רשום לך על המחבר נקבה את המספרים משני הצדדים... בהצלחה!
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מחבר קודם כל תודה...אבל את זה אני יודע... אבל אם תשים לב תראה שחוץ מזה בסוף של המעגל יש עוד 3 יציאות...VIN VOUT VGNDלאן אותם אני אמור לחבר??
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים אתה מתכוון למקלט? אז תנסה עם זה אולי זה יעזור ועם זה: "- איך יודעים את משמעות הרגליים של מקלט האינפרא? פה אין דרך ודאית לדעת. אם אתם קונים את המקלט מאריהב (שימו לב לקחת מקלט כמו בתמונה! - המק"ט מצורף) סידורי הרגליים הם כדלקמן: הרגל הימנית ביותר היא ה-VCC, הרגל האמצעית היא ה-GND והשמאלית היא ה-Tx, או רגל ה-DATA. אם יש לכם מקלט אחר - נסו לבדוק בגוגל את סידורי הרגליים או שאלו בפורום." ותנסה לפרש מה כל סימן מסמל עם מה שרשמתי בתמונה הקודמת... אגב... אם יש לך כבר את המקלט... אז תמונה ודגם (עריכה) יכולה לעזור... בהצלחה!
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים מחבר לא זה לךא מה שני מתכוון!!!תסתכל שניה על ההודעה הראשונה, יש שם שרטוט עכשיו בשרטוט יש את החלק שבו המעגל מתחבר למחבר הסיראלי ויש עוד חלק בצד השני ששם הוא מתחבר לVIN, VOUT, VGNDוהשאלה היא מה הם הדברים האלו ולאן לחבר אותם?
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים אתה צריך לחבר את השלושה האלו למודול של השלט.שים לב: VOUT -> איפה שתחבר פין 1 למעגלVIN -> איפה שמתחבר פין 7 למעגלVGND -> איפה שמתחבר פין 5 למעגל.
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים מחבר לא הבנתי כל כך.. השלט לא מחובר הרי למעגל..ולפי מה שהבנתי אני מחבר כך:RTS-7GND-5DCD-1לא? כי לפי מה שאני מבין זה מה שמתחבר למחבר הסיראלי.. וזה השאלה היא מה אני עושה עם היציאות שאמרתי?
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים אמרתי לך... לפי דעתי זה המקלט עצמו... או מה שלא הגיוני אבל אפשרי - מערכת קליטה חיצונית... בהצלחה
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים זה לא המקלט עצמו, זה בסך הכל מעגל שמקשיב לקו הנתונים (DCD) של הסריאל פורט ולפיו מדליק את הלד.השרטוט המלא מצורף.שים לב שרצוי לשים נגד בין הלד לקו המתח (המיקום מסומן בעיגול אדום וחץ) של בערך 80 אום.בהצלחהנדב[attachment deleted by admin - 90 dayss]
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים מחבר זה לא המקלט עצמו, זה בסך הכל מעגל שמקשיב לקו הנתונים (DCD) של הסריאל פורט ולפיו מדליק את הלד.השרטוט המלא מצורף.שים לב שרצוי לשים נגד בין הלד לקו המתח (המיקום מסומן בעיגול אדום וחץ) של בערך 80 אום.בהצלחהנדבוואו כל כך הרבה רכיבים? כמה אתה משער שיעלו לי כל הרכיבים הללו כולל כבל 4 גידים באורך חצי מטר ומחבר סיראלי...
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים אממממ... אתה יודע מה? עכשיו שאני בודק את זה שוב..המעגל עצמו הוא מעגל קליטה מלא. איפה שכתוב TO IR SUBSYSTEMאתה רק צריך לחבר את רכיב המקלט.VOUT ל- TxVIN ל- VCCו-GND, כמובן ל-GND.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.