עבור לתוכן

בעיה בקירור מערכת AMD 64BIT עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

המממ יש לי לוח EPOX 8KDAJ... עכשיו אני שיחקתי באיזה משחק ופתאום יצא מהרמקול של המחשב רעש כאילו של אמבולנס כזה.... כשיצאתי ונכנסתי לאוורסט ראיתי שהמעבד היה על 57 מעלות (יש לי AMD 64 ) ונזכרתי שעשיתי בביוס של הלוח שמתי שהמערכת מגיעה ל60 מעלות אז שהלוח יעשה AUTO SHUTDOWN... יש מצב שזה קשור? ובכלל זה לא מסוכן 57 מעלות למעבד?

תודה לעוזרים

• תגובות 45
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע ש60 זה המקס המומלץ במעבדי פנטיום

אני לא חושב שזה בריא לעבור את ה65.........

יש לך קירור סטוק?

חשבת על לקנות קירור?

פורסם

הוא ציין שזה A64 ולא פנטיום

עקרונית הטמפרטורה דיי גבוהה אבל כל עוד אתה לא באוברקלוק הטמפרטורה הזאת לא תפגע לך במעבד

עדיף כמובן לעשות את כל המאמצים להוריד את המעלות, אתה בטח מודע לדברים שחשובים כמו ניקוי אבק (מצלעות קירור) הרכבת מאוררים סידור חוטים וכולי..

אל תקפוץ ישר לאפשרויות יקרות כמו לקנות סינק חדש כי אתה לא במצב קטסטרופלי, פשוט עדיף להוריד את המעלות לסביבות ה50-52 במאמץ

פורסם
  • מחבר

קבל אחי.... יש לי במארז מקדימה שני מאווררים שמכניסים אוויר 2200 RPM בדלת גם אחד 2200 RPM

ויש לי אחד מאחורה להוצאת אוויר שהוא 2700 RPM בעיקרון אם אני אשים עוד אחד מאחורה שיוציא אוויר יש מצב שהטמפרטורה תרד? ודרך אגב עוד מעט חורף... יש מצב שזה יעזור לקירור נכון?

פורסם

דבר ראשון לא משנה לאף אחד כמה סיבובים המאורר עושה בדקה, זה לא מרמז על כלום

עדיף שתגיד מה גודל המאורר או כמה אוויר הוא זורק (mm \ CFM)

דבר שני אתה יכול לנסות להוסיף מאורר מוציא מאחורה, זה יכול לעזור...

החורף באמת ישנה בצורה דיי משמעותית את הטמפרטורות, אבל כל החוכמה זה להיות מוכן גם לימים החמים של הקיץ ולא להסתמך על חצי שנה

כדרך אגב תעלה את הSHUTDOWN TEMP ל65 או 70, לדעתי 60 זה מוקדם מידי

תפעיל PRIME95 ותראה לאן הוא מגיע במקסימום,

מומלץ להגיע (ללא אוברקלוקינג) למצב שהמקסימום במאמץ יהיה 50-53מעלות, אפשר לחרוג למקסימום 44 בימים חמים של הקיץ

בהצלחה (:

פורסם
  • מחבר

אחי אתה יכול בבקשה להביא לי לינק לתוכנה?

פורסם

http://mersenne.org/gimps/p95v238.exe

אחרי רישום קצר שהתוכנה דורשת לפעמים סוג מעבד וכו.. אתה הולך לתפריטים לוחץ test-stop ו: options-torture test

יפתח לך חלון 3 אפשרויות, אתה בוחר ב in-place large FFTs

משאיר אותו לפעול במשך רבע שעה, בנתיים בודק לאן הטמפרטורה מגיעה במקסימום

זאת בדיקה למקסימום התחממות

בשביל לבדוק יציבות מערכת (בדרך כלל לאחר אוברקלוקינג צריך לבדוק)

עושים את אותם השלבים רק משאירים את התוכנה פועלת למשך 6 שעות במקום 15 דקות. אם המחשב לא עושה ריסט\מסך כחול והתוכנה לא מפסיקה את עבודתה (שהאיקון במצב אדום הוא עובד, שהאיקון במצב צהוב התוכנה לא פועלת) אז המערכת יציבה באופן מלא

פורסם
  • מחבר

תודה אחי אבל רק שאלה קטנה... הוא לא יכול לפגוע לי במעבד או משהו נכון? בעיקרון אם יש OVERHEAT אז הוא עושה ריסטרט נכון?

פורסם

אין שום בעיה, גם אם הוא יגיע ל70 מעלות לכמה שניות ואז תסגור את התוכנה, זה לא יפגע במעבד.. המעבד נפגע בשימוש ממושך בטמפרטורות גבוהות

פורסם
  • מחבר

בעעע אחי אני רק ב5 דקות הראשונות והוא על 58 מעלות...

פורסם
  • מחבר

בעע אחי מצטער שאני מקפיץ אבל הוא הגיע ל60 מעלות והוא התחיל לעשות לי עוד פעם ת'רעש של האמבולנס... מה לעשות אחי? אין אבק כי רק לפני שבוע הרכבתי ת'מחשב... ובכמה מעלות זה יוריד לי את הטמפרטורה אם אני אסדר את הכבלים?

פורסם

תדליק מזגן......

תקנה קירור פשוט.......

תקנה ב160 מפנדה זיגזג (חח עלק פנדה...... חחחחח) את הסט של 4 מאווררים עם פאן קונטרול.........

ואם זה עדיייייייין לא יעזור..... תתחיל לחשוב על היטסינק

פורסם
  • מחבר

חחחח להדליק מזגן? דרך אגב יש לי כבר 4 מאווררים ואני עומד להוסיף עוד אחד להוצאת אוויר...

בעעע איך זה יכול להיות? בהתחלה שהרכבתי ת'מחשב היה יותר חם והוא לא עשה בעיות איך זה שיש עכשיו?

פורסם

טוב אז ככה יש לך 2 מקדימה שמכניסים

1 מאחורה שמוציא, תוסיף עוד אחד

יש לך אחד בדלת שמכניס

תעשה חור בגג (בערך סנטימטר מהספק כוח) שיוציא!

עכשיו, איזה מארז יש לך? לרוב המארזים יש גריל מובנה (חורים קטנים קטנים שצמודים למאורר)

בחלק מהמארז החורים האלה קטנים מידי ולא נותנים להרבה אוויר לעבור, במארזים כאלה מומלץ מאוד להוריד אותם - פשוט לחתוך אותם החוצה שיהיה חור אחד בגודל המאורר)

סידור חוטים עם אזיקונים ואיזולירבנד, לא חייב שזה יראה טוב, העיקר שלא היו הרבה חוטים בחלל המארז - שלא יפריעו לאוויר לנוע

כמו שאמרתי קודם חשוב מאוד לנקות את ההיטסינק מאבק - שלא יצטבר אבק בין הסנפירים

וכדרך אגב לא צריך לקנות מזיגזג פנדה את הסט, גם מאוררים פשוטים יעשו את העבודה לעת עתה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים