עבור לתוכן

הוספת זכרון DDR למחשב מבוסס AMD, כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי מחשב מבוסס AMD בעל מעבד 1.1Ghz עם לוח אם של ECS ו-128 מ"ב זכרון DDR 266MHz (בכרטיס אחד) וכרטיס מסך on Board.

אני רוצה לשדרג אותו מעט כי הוא ממש זוחל, להוסיף זכרון להחליף כרטיס מסך (כבר יש לי GeForce2, אני לא צריך יותר, אני רק רוצה שלא ישתמש ב-on Board, כי הוא משתמש בזכרון shared ואז אני נשאר עם 96 מ"ב).

השאלה שלי היא האם אני יכול להוסיף כל גודל זכרון, בלי לפחד שלא יתאים וכו'. התקשרתי לחנות אחת ואמרו לי ש-256 מ"ב, 266MHz DDR עולה 300 ש"ח, ושאני לא אוכל להשתמש בזכרון שיש לי כרגע, כי זה הולך רק בזוגות, האמנם?

ובכלל לאיזה גודל כדאי לשדרג, 256, או אולי 512?

אם אני אוכל להשאר עם הזכרון הישן, אני אקנה רק 256... המוכר נשמע לי אינטרסנט...

תודה רבה על תגובותיכם.

פורסם

המוכר חרא של בן אדם

אפשר להריץ לוח שתומך דואל DDR בלי דואל ורק הוא ייתן ביצועים טיפה פחות טובים והרי שכבר יש לך 128 אז או שתקנה עוד 128 בשביל דואל

או שתקנה 256 ואז לא יהיה לך דואל אבל 384 ראם יותר טוב מ256 בדואל ...

פורסם

אין כמעט סיכויי שהלוח בכלל תומך בדואל, וגם אם כן כפי שנאמר זה לא חובה.

פרט במדוייק איזה לוח אם אתה רוצה תשובה לגבי הדואל, ומה שלא יהיה אתה יכול להוסיף מה שבא לך.

אתה גם לא צריך DDR266, אתה יכול לקנות DDR400 ב 250 שקל ולהפעיל אותו ב 266 מה"ז.

פורסם

שלום!

יש לי מחשב מבוסס AMD בעל מעבד 1.1Ghz עם לוח אם של ECS ו-128 מ"ב זכרון DDR 266MHz (בכרטיס אחד) וכרטיס מסך on Board.

אני רוצה לשדרג אותו מעט כי הוא ממש זוחל, להוסיף זכרון להחליף כרטיס מסך (כבר יש לי GeForce2, אני לא צריך יותר, אני רק רוצה שלא ישתמש ב-on Board, כי הוא משתמש בזכרון shared ואז אני נשאר עם 96 מ"ב).

השאלה שלי היא האם אני יכול להוסיף כל גודל זכרון, בלי לפחד שלא יתאים וכו'. התקשרתי לחנות אחת ואמרו לי ש-256 מ"ב, 266MHz DDR עולה 300 ש"ח, ושאני לא אוכל להשתמש בזכרון שיש לי כרגע, כי זה הולך רק בזוגות, האמנם?

ובכלל לאיזה גודל כדאי לשדרג, 256, או אולי 512?

אם אני אוכל להשאר עם הזכרון הישן, אני אקנה רק 256... המוכר נשמע לי אינטרסנט...

תודה רבה על תגובותיכם.

אם תציין בדיוק איזהנ לוח יש לך אז אפשר יהיה לבדור באתר היצרן

לבדוק איזה תצורות זכרון אפשריות.

לא הבנתי אם כרגע יש 2 * 64 או 1 * 128? אם יש לך 2 * 64?

עדיף 512 מ"ב, אבל תרגיש שיפור משמעותי גם עם 256.

פורסם
  • מחבר

את סוג הלוח אם אני לא יודע.. זה לוח כלשהו של ECS.

מקסימום אני אעשה בדיקה עם SiSoft ואחזור אליכם...

בכל אופן זה משהו מעט ישן... בערך שנה וחצי.

יש לי 4 חריצים לזכרון, מתוכם 1 תפוס עם 1 של 128 מ"ב.

פורסם

המעבד זה או Duron או Athlon Thunderbird - ולכן אין מצב שהם תומכים בDuel DDR - כי הדיול DDR יצא לשוק שנתיים אחרי שהמעבד יצא

פורסם
  • מחבר

ולכן, אני יכול להוסיף כל גודל של זכרון, בלי בעיות ובלי להתחשב ב-dual או לא... כי ממילא זה לא נתמך..

השאלה היא כמה עדיף להוסיף?

1. האם לדעתכם (ומנסיונכם) עדיף להוסיף 256 ל-128 הקיים או 512?

כיום ה-xp ממש זוחל, כי הכ. מסך לוקח 32 מ"ב, בתור shared, אני פותח חלון חדש, ואני רואה אין החלון אט אט מצוייר על המסך(!). אפשר להשתגע.

2. אגב, אם אני אתקין כרטיס מסך חדש, לא on Board, האם הזכרון ישתחרר, ויהיה לי 128 לשימוש (עד שאני אקנה עוד), או שאני צריך לג'מפר משהו בשביל זה?

פורסם

אין דבר כזה שהמעבד לא תומך, זה לא תלויי בו אלא בלוח בלבד (אלא אם יש לכם K8).

מה שנכון הוא שלמעבדים האלו יש באס של 200 או 266 מה"ז ככה שגם אם הלוח תומך זה לא משפר להם את הביצועים ככה שלא שווה להתעקש להפעיל את הדואל (כל עוד לא עושים שימוש בכ.מסך מובנה)

פורסם
  • מחבר

רגע, אז כמה עדיף לי להוסיף?

פורסם

כמה שאתה יכול להרשות לעצמך כמובן

אם אתה רק גולש וכותב עבודות אתה לא תרגיש הבדל רציני אם בכלל בין 256 ל 512 אז תחסוך את הכסף, אם אתה משחק תיקח 512.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים