עבור לתוכן

פריקת חשמל סטטי

Featured Replies

פורסם

חלק מהאנשים בפורום, אומרים שצריך לגעת בחלק מסויים במחשב מתכת בשביל לפרוק חשמל סטטי לפני שיגעו ברכיב מסויים.

שאלתי את זה את אבא שלי הוא דיי מבין בחשמל, והוא אמר לי  שזה לא יכול לפרוק ככה מטען.

אם רוצים לפרוק, אז צריכים לחבר חוטים להארקה ולגעת בהם.

עדכון: אם המחשב כבוי, והוא מחובר לשקע החשמל.

אז רק אז הגוף של המארז יוכל לשמש כהארקה ואבא שלי אמר שלא כדאי לעשות את זה ככה...

פורסם

תתפוס באיזשהו צינור או משהו כזה וככה אתה תפרוק את המטען החשמלי

פורסם

חלק מהאנשים בפורום, אומרים שצריך לגעת בחלק מסויים במחשב מתכת בשביל לפרוק חשמל סטטי לפני שיגעו ברכיב מסויים.

שאלתי את זה את אבא שלי הוא דיי מבין בחשמל, והוא אמר לי שזה לא יכול לפרוק ככה מטען.

אם רוצים לפרוק, אז צריכים לחבר חוטים להארקה ולגעת בהם.

עדכון: אם המחשב כבוי, והוא מחובר לשקע החשמל.

אז רק אז הגוף של המארז יוכל לשמש כהארקה ואבא שלי אמר שלא כדאי לעשות את זה ככה...

גם אבא שלי מבין בחשמל (מהנדס אלקטרוניקה) והוא אומר שזה כן עוזר. ::)

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל רק כאשר המחשב מחובר לחשמל.

אחרת זה סתם.

פורסם

דוקא לא...ומומלץ לגעת בספק הכח,לא סתם במסגרת (שהמחשב מכובה כמובן).

פורסם
  • מחבר

יכול להיות, אבל תסביר לאן זה יכול להאריק את זה?

כשהמחשב מחובר לשקע אז יש שם חוט שמחובר לקרקע....

פורסם

אין לי מושג,אני רק זוכר את מה שאבא שלי אמר לי.

פורסם

היי

פורסם

היי

לא מקוחבל כאלה תגובות

אני אסביר בערך מה זה הארקה בלי להכנס למשוואות.

הארקה זה חיבור גוף כלשהוא לקרקע על ידי מוליך. מה שקורה כתוצאה מכך הוא הפיכת בפוטנציאל של הגוף ל-0. אם לגוף אין פוטנציאל, זאת אומרת שלא יהיה לו אלקטרונים חופשיים על פניו.

הסבר עם משוואות: ככל שרדיוס של גוף גדול יותר כך הפוטנציאל שלו קטן יותר, רדיוס כדור הארץ הוא גדול מאוד יחסיתת ולכן הפוטנתציאל שלו נחשב 0. V=Kq/R

v-פוטנציאל q-מטען R-רדיוס K- קבוע כלשהו אם אני לא טועה 9X10^9

כיוון שהפוטנציאל על פני הגוף הוא צריך להיות 0, q (המטען) צריך להיות 0 גם כן, לכן לא יהיה אלקטרונים חופשיים על פני הגוף.

פורסם

זה מאריק מסיבה פשוטה...

אם תפתחו את הספק שלכם תיראו שמהמחבר של החשמל הכבל של הארקה מחובר עם בורג לדופן של הספק... ככה שאחר שהספק מורכב במחשב הוא הופך את כל המארז ל"חוט " של הארקה....

אחרי שנוגעים בו זה כמו שתגעו באדמה...

פורסם

מצטער... סתם הייתי עייף ושיעמם לי

לא ממש הבנתי מה מטרת הדיון... עושה רושם שכולם מסכימים שאם נוגעים במחשב אז זה בעצם הארקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים