עבור לתוכן

6600GT Vs. 6800

Featured Replies

פורסם

לא הבנת את הנקודה שלי. רק אם זה לא היה ברור - לא דיברתי על מושגים שATI משתמשת בכרטיסיה - אלא מושגים שATI (שיווקית) עושה בהם שימוש בכדי להוכיח משהו. בסופו של דבר מה שיקבע הוא מה המתכנתים יאהבו יותר לעשות ומה יזכה ליותר פופולריות. האוברלוק 10 אחוז שאנשים פה משקיעם בו את כספם זמנם והחלטת קנייתם גם כן לא כזה משמעותי והרבה פעמים לא נותן כזה הבדל, זה אותה הגברת  בשינוי אדרת. אבל נו , זה מבינים מתוך נסיון וראייה כוללת של מכונת השיווק והכסף של כל החברות הללו. אני כבר רגיל לזה לא מעט שנים , תחזור לתרד הזה עוד שנה ותבין הכל , פתאום דברים יראו אחרת.

אני לא איזה ניובי שנפל מהשמיים אני מספיק וותיק בנושא הזה(זה שלא הייתי פעיל פה לא אומר כלום, אני מספיק פעיל בפורמים אחרים כמו GameDEV וBeyond3D), יש שימוש בחלק מהתכונות של הSM3.0 או 2.0b במשחקים כבר היום(במה שיש שימוש כבר ציינתי) אבל הרוב חרטא, והתכונות של ה3.0 שאשכרה יעילות ומתכנתים ישתמשו בהם, קיימות גם ב2.0b או תוכנות שהוכנסו מלאכותית לx800 או כרטיסים קודמים לו. הSM3.0 לא מעניין את מפתחי המשחקים יותר מידי, השיפור הממשי יבוא עם DirectX NEXT שאיתו חוץ משיידרים חדשים, יבוא שיכלול חשוב - גישה נרחבת ואקטיבית לבאפרים. אבל זה לא אומר שכל הSM3.0 או 2.0b זה חרטא וטריק שיווקי. הראיה שלך כלפי "מכונת השיווק והכסף" שגויה, החברות לא אשמות ולא מכניסות דברים חסרי תועלת לכרטיס, ומנפחות את זה. פשוט מה שנוצר זה מצב שכל דור(כ 8 חודשים) כוח העיבוד של כרטיסי המסך מוכפל, וכל שני דורות(נו תחשבו כבר לבד ;D ) מתווספת לה תמיכה בטכנ' חדשה. חברות כרטיסי המסך לא יכולות לייצר כרטיס שיחזיק הרבה זמן, כל השוק מפתתח, משחקים דורשים יותר והשחקנים דורשים יותר. זה יעצר אולי בסופו של דבר מתי שהו, בערך בעוד כ10 שנים. כאשר כרטיסי המסך יעבדו על אלגוריתם 1 שנקרא RayTracing(מי שעבר עם מנועי רינדור שונים למאיה, ו3DsM אולי מכיר אותו) וירוצו על מהירויות שעון נמוכות להחריד(כ10Mhz), הדבר אולי נראה מעפן, אבל זה יאפשר רינדור של דברים שנראים כמו שרק 2 על המחשב שלך בזמן אמת. כמובן שזה תקף על עוד לא ימצא אלגוריתם יותר יעיל, אבל בהתחשב שRayTracing זה אלגוריתם שתוכנן בשנות ה70 בערך ובSIGRAPH85 כבר היו גרסאות ראשונות של תוכנות שמרנדרות בעזרתו כנראה שלא נמצא משהו יעיל יותר ביינתיים.

• תגובות 31
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תישמע , אני לא מבין איך התמיכה העתידית של ATI בשיידר דור 3 יכולה להביא להתפתחות ההתחמשות הגרעינית במדינות עולם שלישי שעוינות לישראל אך בקשרים טובים עם ארה"ב.

מבין את ההקשר ? לא ? , כי ככה בערך נראות התגובות שלך , מדברים על דבר אחד ולא יודע איך אתה עונה על משהו לא קשור ומכניס טענות שלא נטענו, מתי אמרתי שהחברות מכניסות דברים חסרי תועלת לכרטיסים ? (להפך אתה אמרת משהו דומה לפני כמה פוסטים) . אתה בכלל מבין מה זה מכונת שיווק ? אתה יודע מה זה הייפ ? אתה יודע מה זה אנטי הייפ ? וכן, מה שמעניין אותי זה אני - הצרכן , לא רצונה התמים של חברה X Y Z לתת לי שרק 2 על המסך בזמן אמת למען חיים טובים יותר (ובגלל שזה טכנולוגית "סופר שרק 2" שעליה כולם מדברים בפורומים של ביונד 3 די וגיימ דו אז יש הצדק שנשלם עוד 150 דולר לכרטיס אם אנחנו רוצים לשחק כמו שצריך). בתור אחד שהתחיל עם קפיצת מדרגה בשם כרטיס תלת מימד לפני איזה 8 שנים ששילם על זה כ 200 דולרים - שזה היה הטופ - הכי טוב , ונתן קפיצת מדרגה מטורפת באיכות ובביצועים ,ואותו אני שכל הזמן מחליף (נאלץ?) כרטיסים ורואה איך החברות מעלות מחירי רף כל שנה. אם אז זה היה 200 דולר למשהו מעולה , היום זה 500 דולר (וב200 אפשר להשיג רק משהו מסורס ומוגבל) , ובעתיד - מי יודע ? , ואם ניקח תחום דומה מאוד - מעבדים - כאן גם כן הביצועים עולים ברמה דומה וגם כן רמת התחכום והתמיכה - אך המחירים? - רק יורדים (אם פעם שילמתי 400 דולר על מעבד ממוצע , היום אני משלם 200 דולר ואפילו פחות על מעבד ממוצע).

ולמה זה ? זה בגלל אותה מכונת שיווק שאני מדבר עליה, שצדה מתלהבים חלשי אופי , החברות ראו שיש הרבה ילדונים שגומרים מול המסך כשחברה מכריזה שהיא מצליחה להעלות את הביצועים ע"י ביטול רינדור של עצמים לא נראים לעין , ע"י הכרזות של חברה שהיא תומכת בשיידרים מתקדמים 1.4 , ע"י הכרזות של חברה שהיא תומכת בשיידרים דור 3, ע"י קריאת שמות מסחריים לאופטימיזציות (הייפר זד , אינטליסמפל ועוד 1001 דברים שגורמים לילדים קטנים שההורים משלמים בשבילהם להזיל ריר) , וכו וכו...

עכשיו אתה מבין על מה אני מדבר ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים