עבור לתוכן

עליונות צבאית של האמריקאים - לשיפוטכם

Featured Replies

פורסם

בדיחה נחמדה אני חושב שכבר שמעתי אותה בעבר.

אני מקווה שאין פה אנשים שחושבים שהיה מקרה כזה :)

לפי התגובות אני רואה שאנשים חושבים שזאת שיחה אמיתית אז בוא נבהיר כמה דברים

דבר ראשון הטעות הבסיסית ביותר ב"שיחה" הזאת היא שספינות בחיל הים האמריקאית בעלות התואר U.S.S ולא U.S אבל בסדר נגיד וזאת טעות כתיב

דבר שני כל השיחה לא מדוברת בכלל בלשון יורדי ים אבל נגיד שזה תירגום חופשי דבר שלישי יש GPS וכל ספינה או מגדלור וכדומה יש לו מספר קוד ואם המספר לא מופיע קפטן הספינה מבקש הזדהות. דבר רביעי נושאת מטוסים לא מדברת בשם עצמה אלה בשם קבוצת קרב. שום קפטן של נושאת מטוסים לא ידווח לאיזה שהיא ספינה את המבנה שלו אולי הוא גם יפרט לו מה הוא אכל באותו יום בדרך?

עכשיו להוכחות היותר רציניות:

http://navysite.de/cvn/cvn72deploy.htm

כאן מצויין תאריך החזרה של הספינה נכון מי שרשם דייק אך כנראה שזאת היית כתבה בעיתונים שהספינה חוזרת לאחר שירות בן שנתיים ואחד (כנראה קנדי כי אמריקאים לרוב פטריוטים) החליט להתבדח על כך

אך יש כאן כמה דברים דבר ראשון לבזמן השירות היה לספינה רק מלווה אחת ולא מספר ספינות גדול כמו שצויין ב"שיחה"

דבר שני הספינה שירתה באוקינוס הפסיפי וחזרה לנמל בפרל הרבור ולא היית בכלל באזור קנדה או חופי ארה"ב -דבר שמחזיר אותי לשיחה ובה דובר על האוקינוס האטלנטי אוקינוס שבו נושאת מטוסים זו -מעולם- לא שירתה בו.

*לכן פותחת הטראד אנה צייני שזאת בדיחה ואין לחשוב שקרה מקרה כזה.*

העיקר שירדה לך אבן מהלב :P

לנושא המקורי - :lol:

פורסם
  • מחבר

אני משוכנע ב100 אחוז שזאת לא שיחה אמיתית.

לפני כל פניה של ספינה אחת לשניה אומרים את שם הספינה ואומרים מי מדבר ולא נותנים פקודה סתם ככה לשנות כיוון, יש גם מכ"ם שרואה איזה ספינה מדברת אליך וגם אני בטוח שהאנשים בחיל הים יודעים לנווט ספינה בלי שהיא תפגע בחוף...

גם אני לא רואה סיבה שנושאת מטוסים אמריקיאית תשוט לחופי קנדה.

זה אולי נחמד בתור בדיחה על הסטריוטיפ הטימטום האמריקאי אבל אני בטוח שזה לא אמיתי.

בקשר למכ"ם, אז זהו שלא תמיד הוא מזהה יבשה כאשר היא שטוחה ובגובה המים (אני הייתי בחיל הים, אל תתווכח...).

אם יכלו לזהות את המגדלור ולחשוב שזאת ספינה אם והמכ"ם שלהם לא קלט את היבשה עליה הוא עומד - ז"א אם היבשה היא בערך בגובה פני הים. היה מקרה במלחמת יום הכיפורים כאשר ספינה שטה באיזור סיני ולפתע עלתה על היבשה החולית ואף אחד לא הבין למה כי במכ"ם לא נאמר כלום על היבשה. אח"כ הם הורידו צוללן לבדוק במה הם נתקלו (היה חשוך, הם חשבו שעלו על שונית, לא על יבשה) והוא צועק להם מבעד לכל הציוד משהו לא ברור והם אומרים לא, אל תצעק, צלול כבר! והוא חצי שעה ממלמל להם משהו דרך וסת הנשימה עד שנמאס לו, הוא מוריד אותה וצועק "מה צלול?! מה צלול?! אני עומד פה!". זה סיפור אמיתי. אהבתי שעת מורשת קרב... :lol:

פורסם

עכשיו זה כבר סיפור מבדר :lol:

אם כבר מתבדחים על עליונות צבאית אז תמיד אפשר לצחוק על הקומנדו המצרי הקומנדו הגרוע בעולם (נדמה לי שקוראים להם 777 או 667 משהו כזה)

היינה כמה סיפורים שקראתי באיזה מגזין עליהם

- ביום בהיר אחד חטפו מטוס מצרי לקפריסין והקומנדו המצרי נשלח למשימה! אבל ברוב גאונותם הם שכחו לידע את הרשויות המקומיות שהם שולחים צוות קומנדו

והקומנדו המצרי נתקל בקרב יריות מול שוטרים . בסוף הקרב נהרגו כ20 (אולי 30 לא זוכר) אנשי קומנדו מצרי ונפצעו כמה שוטרים קפריסאים :lol:

- עוד מקרה של חטיפת מטוס אך הפעם הקומנדו המצרי ברוב גאונותו שכח לקחת flash grenades אך ברוב גאונותם הם החליטן להשתמש בחומר נפץ כדי להפתיע

את החוטפים לכן הם חיברו מטען מתחת למטוס(גאונים ממש!) דבר שגרם לפיצוץ אדיר (טעו קצת בכמות) שהרג חצי מהחטופים ואז החליט הקומנדו המצרי להסתער אך היה אבק רב בגלל הפיצוץ והם ברוב גאונותם ירו דרך האבק למרות שלא היה טווח ראייה דבר שגרם להרג נוסף של חטופים אבל בסוף הם הצליחו להרוג את החוטפים.

- את הסיפור הזה אני זוכר פחות בבירור ממה שזכור לי פרצו מחבלים לבית ולקחו את שוכניו כבני ערובה ולכן נשלח הקומנדו המצרי רק מה? הם טעו בכתובת פרצו לבית עם חפים ופשע וטבחו בהם

הסיפורים פה פחות מצחיקים כי נהרגו אנשים חפים מפשע בגלל טמטום.

פורסם

דריה, אמנם היית בחיל הים ואני מאמין שאת מכירה את הציוד שם, אך נראה לי שלספינה השניה בגודלה בעולם יש ציוד יותר טוב טיפה (למרות שאני חושב שהאמריקאים מטומטים)

אני חושב ש-Tbm נתן כמה הוכחות משכנעות שזה בדיחה ולא סיפור אמיתי

ואחרי זה כמה סיפורים מדהימים על שלומיאליות צבאית (אני בטוח שגם לחילים בארץ יש סיפורים כאלה מוזרים)

פורסם
  • מחבר

בקשר למכ"ם ויכולתו להבדיל מישור יבשתי בגובה פני הים - אין מה להתווכח איתי.

פורסם

מה עם GPS?

פורסם

ומה אם תוללות אם צוללת עולה לגובה פני הים ובמכם היא לא ראוה יבשה גם היא יכולה לעלות על היבשה  :silly: :silly:

סבא שלי היה בצוללת גרעינית ברוסיה הוא שירת שם ומישהו שאני מכיר היה אחד האחראים על ניסויים אטומיים בברית המועצות הוא היה רואה תפיצוצים איזה כיף

לו הלוואי עליי לראות את זה שזה קורה רק בתור ניסיו כן חח לא שזה יקרה במלחמה חח  ;):)

GPS זה גם מכם לא אבל הוא רק לקרקע כאילו כדי לדעת איפה כל חיל נמצא...

פורסם
  • מחבר

בצוללות זה שונה כי המכ"ם שלהן עובד מתחת למים וברגע שהיא עולה לפני המים אז זה ל-2 הכיוונים ומתחת למים יבשה תמיד נראית כמו מדרון בזווית כלשהי.

פורסם

אני לא ציינתי מכ"ם אלה GPS בטענות שלי כי אני מודע למגבלות של מכ"ם

בכל מקרה זה ברור שזאת בדיחה newfoundland נמצאת בחוף המזרחי אזור שהספינה הזאת מעולם לא היית בו היא בכלל מתפקדת בצד המערבי באזור הפסיספי האוקינוס ההודי והמפרץ הפרסי (ככל שזכור לי פרל הרבור נמצא דיי רחוק מקנדה וחופי ארה"ב..)

צריך לקחת את העניין כבדיחה (מוצלחת :) ) ולא כקטע אמיתי

פורסם

שלום לכם אנשים נחמדים .. סתם באתי לתמוך בעובדה שזה לא ממש הגיוני

בתור איש ים.. אני יכול להבטיח לכם כמה דברים.. אחד.. שלא קשה לזהות את ההבדל בין מגדלור לספינה .. גם ממרחק עצום .. ובלילה ללא ירח .. באמת שממש קל לעשות את זה ..

ושתיים... למגדלורים.. אין מכשירי קשר... לא רק זה ... אין בהם צוות שמאייש אותם .. ככה שגם אם היה מכשיר קשר.. לא היה מי שידבר בו

שלישית.. נוהל ימאות טובה מגדיר מי אמור לשנות מסלול..  גם אם היתה מגיעה סוחרת מול כל הצי האמריקאי.. לפי נוהל ימאות בתנאים מסוימים.. לאו דווקא הסוחרת היא שתשנה מסלול ... לפחות לפי החוק הבין לאומי

רביעית.. אשכרה הוא רוצה שנאמין.. שנושאת מטוסים.. תתקרב כל כך לחוף בלי לדעת? מה קרה לניווט ? מפות? GPS ? מה נגמר להם? פחחח

שלא שנדבר על זה שהם אשכרה איימו בשימוש בכלי נשק ... פחחח

עדיין זאת בדיחה חמודה :-)

תוסיפו לזה את כל מה שעברו עליו עד עכשיו

Meryymoon - מה היה התפקיד שלך?  אני סתם בלי קשר... טכנאי מערכות מכ"מ בספינות הטילים  כבר 33 חודשים... יצא לי לשבת מכ"מ בהפלגות לא מעט (אני בערך היחיד שיושב ) ...אז לי לפחות.. יש מקום להתווכח איתך

מה שאת דיברת עליו (אדמה בגובה המים ..)  ניתן להבחינו במכ"מ

אם הוא מעל המים.. הוא יופיע ועוד יופיע ... אם הוא ממש בגובה או טיפה מתחת.. עדיין ניתן להבחין בו בכל מכ"מ ניווט בגלל אופן שבירת הגלים (הגלים שבמים.. לא של המכ"מ :-) )  ... אם את זוכרת משהו מהכרת חוף ישראל והסביבה.. את בטח מכירה כמה מיני איים שיש כאן (מה שנקרא.. מיכשולי ניווט) .. ואותם אנחנו רואים...

מאיפה שמעת את הסיפור המגוחך הזה? היו כמה מקרים של החפות (שחלקם לא מומלץ להזכיר מחוץ לחייל.. בטח שלא פה) .. ולי לא זכור שום מקרה כזה

אגב .. כל מערכת GPS .. אפילו אזרחית.. מתריאה כאשר היא רואה סימנים של התקרבות לחוף ...

גם אם האמריקאים לא היו מזהים את המגדלור כמו שצריך (שבאמת צריך להיות מטומטם כדי לא לזהות שזה מגדלור ולא ספינה .. אין אף ספינה בעולם שיהיה לה כזה מתאר אורות ) .. וגם אם הוא לא היה מופיע במכ"מ כחלק מן החוף ... אני בספק שספינה בגודל של נושאת מטוסים תתמרן בכאלו טווחים קרובים לחוף (שאותו בקלות רואים במכ"מ) .. ועוד חוף זר

קיצר.. זו בדיחה.. לא יותר

אגב... מכ"מים של צוללות .. לא עובדים מתחת למים.. הם נפרסים רק בעלייה מעל קו המים ..

.אני חושבת שאת מתבלבלת עם סונארים .. שהם לא מכ"מים בכלל .. למרות התפקוד הדומה שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים