עבור לתוכן

מה ההבדל בין "Hardware T&L" ל- "Pure Hardware T&L"?

Featured Replies

פורסם

ולמה הכרטיס שלי לא מראה את ה- feature האחרון?

יש לי כרטיס מסך Gainward nVidia GeForce 4 440MX שלאחרונה התחיל להתרסק במשחקים (ישנים יחסית, כי הקונפיגורציה שלי ישנה) דוגמת Halo ו- Black Hawk Down. עם זאת, במשחקים טובעניים לא פחות כמו FarCry או Vietcong הוא דווקא מחזיק יפה בהגדרות Low details.

בפורום "תמיכה טכנית" נאמר לי שכנראה הכרטיס מתחמם יתר על המידה, אבל משום-מה זה לא נראה לי הכיוון (מה-גם שאני לא מתכוון לבדוק את הטמפרטורה שלו באמצעים חיצוניים).

בכדי לרדת לעובי הקורה, חשבתי לעשות לו benchmarking ביתי, באמצעות 3DMark2001 SE. כל הבדיקות עברו בסדר, אך בהשוואה למחשבים אחרים, בעלי אותה קונפיגורציה, תוצאת הביצועים הכללית היתה די נמוכה (3768).

ההבדל היחידי שנראה לעין הוא בכך שלכל הכרטיסים יש feature שנקרא "Pure Hardware T&L" בעוד שהכרטיס שלי הוגדר כבעל "Hardware T&L" בלבד.

האם זה אומר משו?

המכונה שלי:

Pentium III 800 @900MHz

256MB RAM

GeForce 4 440MX 64MB ב- AGP x4 עם Aperture size של 32MB ב- bios

על WinXP Pro SP1

פורסם

הכרטיס מסך שלך תומך בpipeline של DX7 שהוא fixed function בלבד, בזמן הFF Vertex Processing החישובים בשלב הT&L למעבר בין untransformed position לscreenspace position ומuntransformed normal לTransformed normal ומימוש הDiffuse וSpecular Lighting לפי המפות נורמל, נעשה ע"י שימוש בכוח העיבוד של המעבד.

ואילו בכרטיסים יותר מתקדמים שתומכים בpipeline שלDX8 ומעלה שהוא programable functions shader, החישוב של הT&L נעשה ע"י תוכנה שנכתבה לוורקטס שיידר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המלומדת!

אבל האם זה אומר שיש גירסאות שונות לאותו דגם של כרטיס, שכן דאגתי להשוות זאת לבעלי אותו כרטיס בדיוק (ב- madonion.com).

ואם כן, כיצד להבא אוכל לוודא בדיוק את היכולות של הכרטיס העתידי שלי (באתר של nvidia זה לא ממש מפורט, או שפיספסתי את זה)?

פורסם

באתר של נבידיה בדרך כלל לא רשום יותר מידי פרטים על הכרטיסים שלהם, חוץ מעל ה6800 שכתבו עליו מגילה מלאה בפונקציות שרובן חסרות כל תכלית או שימוש. בכל מקרה יש להם גם את החוצפה לסווג את ה4MX ככרטיס תומך DX9 או 8.1 לא זוכר, כאשר בפועל הוא בקושי תומך בDX7. ככה שמידע מועיל מאתרים כאלה לא תוציא, כל חברה רוצה שתקנה את המוצר שלה ונוטה ליפות את התיאורים של מוצריה.

בקשר לבעיה שלך אני בספק אם היא קשורה להתחממות של הכרטיס, את זה אפשר לשלול בקלות ע"י קירוב של מאורר אל הכרטיס, רוב הסיכויים שהבעיה נוצרת בגלל דרייברים, של כרטיס מסך, או חוסר דרייברים לצ'יפסט שלא מאפשר שמירת טקסטורות על הזכרון של הכרטיס מסך, על הגדרות נמוכות זה לא ישפיע, אבל על הגדרות בינוניות זה כבר יכול.

בקשר לגרסאות של הכרטיס, סדרת הTI של GF4 תומכת בDX8.1 ולכן יהיה לה PHT&L, אולי השוואת עם כרטיס מה סדרה הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

כנראה שהצדק עמך.

עם זאת, באופן די מוזר ובתור המפלט האחרון (לפני שוויתרתי על משחקים לתקופה הקרובה), שדרגתי את ה- DX9.0 ל- 9.0c ובינתיים הכל עובד יופי (כרגע על Kill.Switch). אין לי הסבר לזה (אם אכן הכרטיס שלי תומך רק ב- 7.0), אבל איך אומרים? "מה שעובד, לא צריך לתקן..."

תודה.

פורסם

כנראה שהצדק עמך.

עם זאת, באופן די מוזר ובתור המפלט האחרון (לפני שוויתרתי על משחקים לתקופה הקרובה), שדרגתי את ה- DX9.0 ל- 9.0c ובינתיים הכל עובד יופי (כרגע על Kill.Switch). אין לי הסבר לזה (אם אכן הכרטיס שלי תומך רק ב- 7.0), אבל איך אומרים? "מה שעובד, לא צריך לתקן..."

תודה.

אין קשר בין התקנה של DX9c לתמיכה חומרתית של הכרטיס בו, זה שמשחק מצריך DX9 לא אומר שהוא מצריך כרטיס מסך עם תמיכה חומרתית בAPI שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים