עבור לתוכן

מחשב פשוט לאבא שלי !

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני נמצא בקונפליקט. הAMD נראה יותר טוב בביצועים מבחינת הCACH ושאר דברים שלא ציינתם ואין לי מושג מה הם, אבל מצד שני מהירות הFSB שלו ושל לוחות האם שלו עוצרות אותו גם מיכולת שדרוג עתידי וגם את הזכרונות שהם 400 ויצטרכו לתפקד כמו 333.

לסלרון יש פחות CACH אבל FSB 533, עם לוחות אם מהירות FSB 800 שמבחינת שדרוג יוכלו לעבוד עם זכרונות עד מהירות 533 וגם עם מעבד אחד שיתמוך ב800 FSB גם.

השאלה על מה אני בונה, על ביצועים טובים עם נקודה שחורה של מהירות זיכרון 333 במקום 400 או על ביצועים פחות טובים אבל מהירות זיכרון בעוצמה מלאה ואפשרות שדרוג עתידי. אולי אני אתן לאבא שלי שני מפרטים ואניח לו לבחור לפי השיקולים הנ'ל. התוכלו לאמר עוד משהו בנידון לגבי עליונות הAMD על הCELERON D שאוכל להיות בטוח שאעשה את הקנייה הנכונה?

(בבקשה אל תפנו אותי לאתר השוואות בעל 4 עמודים ארוכים באנגלית שגם ככה אני לא אצליח לתפוס את הנקודות העיקריות והחשובות מרוב נתונים שאראה על הצג)

פורסם

1. אם אתה קונה AMD, בכל מקרה הזכרונות יתנו ביצועים טובים יותר כשהם עובדים ב 333 מאשר ב 400. לכן אין בעיה עם הלוח.

2. בכל מקרה עד שתגיע לשדרג כבר יתחלפו כל התושבות(SOCKETS) ולכן זה בכלל לא יהיה רלוונטי בכמה FSB תומך הלוח, כי בכל מקרה תצטרך להחליף אותו.

3. קח AXP 2500BARTON...

פורסם

לגבי קמצן - גם קמצנים מבינים שזול עולה ביוקר. לא אמרתי לו לקנות מארז של ANTEC. שמתי לו גנרי אבל קצת יותר שפוי. יש הבדל מאוד מאוד גדול בין הגנריים שעולים 160 שקל לבין אלו שעולים 260. רוב הבעיות שאתה שומע עליהן באות מאלה של ה 160 שקל. תגיד לאבא שבגלל 100 שקל הוא יכול כבר מחרתיים לזרוק 2000 שקל לפח וזה לא קשור לשום חלון. הוא טוב יותר לא בגלל החלון.

ת'אמת מארזי ה-160 ש"ח ב-KSP כרגע הם SPL עם ספקי Sunshine Comma אם אני לא טועה.. הגירסא של ה-260 ש"ח לא שונה בהרבה עד כמה שידוע לי.

היו עדיפים המארזים שמגיעים עם ספקי LC של KSP, אבל נראה לי שהם קצת חסרים במלאי כרגע (ומגיעים בקרוב..).

בכל מקרה לדעתי תמנע מלוחות אם עם כרטיסי מסך משולבים.

ועכבר בשום פנים ואופן לא זה של ה-10 ש"ח..

פורסם

^^^

תקשיב ל biodome ! הוא מבין יותר ממני וממך, ויותר חשוב, הוא עובד ב KSP. הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר....

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

בקשר לזה שהוא עובד בKSP אני בטוח שאפשר לסמוך עליו אבל פעם שעברה שקניתי שם מחשב, את המעבד רציתי לקנות במקום אחר כי היה להם רק פרסקוט אז המוכר ניסה לשכנע אותי שהפרסקוט יותר טוב מהנורת'ווד וכל מיני...

באתר של הלוח ABIT  NF7-M + GF4ob FSB333

רשום שהוא תומך בDDR400, זאת אומרת שהוא כן יעבוד במהירות 400 ושמהירות הMBS לא תלויה במהירות הFSB?

בקשר ללוח אם משולב עם כרטיס מסך אני תמיד אוכל להוסיף לו כרטיס מסך אחר

באתר של הלוח אם הזה לא רשום כמה מגה יש לכרטיס מסך זה ממש מעצבן ???

פורסם

ה-mb של הכרטיס מסך המובנה כמובן תלוי כמה אתה מגדיר לו בביוס, הוא לקוח לך מזיכרון המערכת במקרה ועוד לא ידעת עובדה פשוטה שכזאת. לכן אמרו לך ש-256 מ"ב זיכרון זה לא ממש מספיק.

כאשר משתמשים בכרטיסי מסך המובנים הלוחות של AMD הזיכרון בד"כ יעבוד רק ב-333 מ"ה במקום 400 מ"ה.

אני המלצתי כנגד כי אני יודע שהם יותר בעייתים בד"כ, ויוצר בררניים בקשר לזיכרונות גם כן.

הזיכרונות יכולים לעבוד ב-AMD ב-400 מ"ה וה-FSB ב-333 מ"ה, הם לא תמיד קשורים אחד לשני, יש מעבדים שגם עובדים ב-FSB 400 כמו ה-3000, אבל שיפור הביצועים הוא זניח יחסית.

בכל מקרה שמדובר על כרטיס מסך מובנה הזיכרונות בד"כ יעבדו ב-333 מ"ה.

פורסם

לפי דעתי, תרד מרעיון המובנה.

קח NF7 ואיזה ג'יפה 4 זול מאיפשהו... אפילו יד שנייה....

ואז תיקח 2500 בארטון תעשה לו אוברקלוק קליל מבאס 133 ל 200 כלומר 2000@2200 ואז הוא יתפקד כ AXP 3200+ ותנצל את הזכרונות ב 400...

פורסם
  • מחבר

הלוואי שהייתי יודע איך לעשות את זה.. :P

פורסם

ממש בלי בעיה.

הרי אנחנו יודעים שהבארטון מסוגל לתפקד ב 11X200.

אז איך שאתה מקבל את המחשב תעלה את הבאס בביוס מ 133 ל 200 ותבדוק יציבות.

אתה יציב? יופי.

לא? תעלה טיפה מתח ותבדוק עוד פעם.

אתה יציב? יופי.

לא? תעלה טיפה מתח ותבדוק עוד פעם.

וחוזר חלילה...

רק כל הזמן תפקח שהטמפ' שלך מתאימות לטמפ' שבסטיקי....

פורסם

אני לא יודע לגבי המארזים ב KSP. אני יודע לגבי מארזים במקומות אחרים. ב 160 שקל זה הזבל דה לה זבל, ו 100 שקל נוספים עושים הרבה הבדל, במיוחד בספקים. 

לגבי כרטיס מסך משולב. האבא לא רוצה להוציא כסף. גם אני ממליץ על 512 ועל כרטיס לא משולב למחשבים. אבל, גם עם 256 וכרטיס משולב אפשר לעבוד. במיוחד לאור התקציב הזעום והעכבר ב 10 שקל.

אם יפריע, תמיד יוכל להוסיף עוד 256 ועוד כרטיס מסך. לדעתי זה יהיה מעל ומעבר למה שהוא צריך. גם סלרון פשוט יספיק למה שהוא עושה.

לגבי קאש. זה משפיע אבל לא תמיד כמו שההגיון אומר. לדוגמא הפרסקוט שבא עם 1 גיגה והנורטווד שבא עם 512 ולוקח אותו ברוב הדברים במהירויות של היום. הבארטון עם 512 CASH וה 2700 עם 256. אבל בכל זאת זה 2700 לפי הדרוג של AMD עצמם.

אני חושב ששדרוג זה לא רלוונטי. קנה 2500. השדרוג יהיה לקנות לו קרור, לעשות לו OC ל 3200, להוסיף לו זכרון ולהוסיף לו כרטיס מסך. אבל הבסיס שלך יהיה טוב. לצרכים משרדיים זה יחיה הרבה זמן.

אם תקנה סלרון D זה גם יהיה בסדר. הוא אוברקלוקר מרשים, לפחות לפי הביקורות שקראתי. אבל עדיף את הבארטון.

כרגע בשביל אבא שלך לא צריך OC. אם יהיה קצת חנוק תוסיף זכרון.

עריכה: לפני מעט מאוד זמן הרכבתי למישהו סלרון 2400 (לא D), על לוח אסוס עם ציפסט SIS651 , עם 256 SDRAM (לא DDR) כי זה מה שהיה לו. עבדתי קצת עם המחשב והיה בסדר גמור לעבודה משרדית, אינטרנט וכו'... אז גם ה 2500 עם לוח של ABIT עם ציפסט טוב ו DDR 333 או 400 שהוא הרבה יותר חזק ממה שהרכבתי יעשה את העבודה.

פורסם

מפרט עם AMD מנועה מחשבים

AMD Athlon XP 2500 Tray 530 ¤ 1

Abit NF7 380 ¤ 1

A-DATA DDR 256MB 400MHZ 330 ¤ 1

INNO3D G-FX5200 128MB 350 ¤ 1

LG 52x 100 ¤ 1

Compucase 6CS3 220 ¤ 1

סה"כ: 1910¤

פורסם

שמת לב שאין קירור ואין הרד דיסק? ::)

פורסם

הוא לא ביקש הארדיסק...וקירור עולה בסביבות ה-40 שקל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים