עבור לתוכן

בעיה עם כתמי צבע ירוק במסך MAG.

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה עם המסך, לאחרונה אני רואה "כתמי צבע" ירוקים ב2 מהפינות. המסך הוא מדגם 784FD, ועד כה לא היו לי בעיות איתו.

גם הכתמים האלה שאני רואה הופיעו לאחרונה, אחת ממש היום לאחר הפסקת חשמל - יכול להיות קשר?

השאלה שלי היא האם מישהו מכיר תופעה כזאת, ומה אפשר לעשות בנידון.

תודה,

נדב.

פורסם

סביר להניח שהם נוצרו מהפרעות מגנטיות - יתכן מההפסקת חשמל

ברוב המסכים המודרנים יש את האופציה degauss שאמורה לטפל בבעיה זו

פורסם

אני לא רוצה להלחיץ, אבל אם זה לא עובד אז כנראה שהלך לך המסך לכל דבר חוץ מכתיבה

פורסם
  • מחבר

אחלה, ה Degauss היה הדבר הראשון שעשיתי אחרי שראיתי את זה - אבל בפעם הראשונה הוא לא עשה כלום. נראה לי שהבעיה כרגע הסתדרה..

בכל אופן, אחרי בירור, הסתבר לי שתיקון של המסך (כל תיקון, פרט למנורת המסך) יעלה 250 שקל במעבדות היבואן.

אז אם קורה משהו כזה... אל תזרקו ת'מסך. :)

תודה!

נדב.

פורסם

למי שאין DEGAUSS, אפשר להוציא את המסך מהחשמל ללילה או שניים והמגנטיות מנוטרלת

פורסם

בכל אופן, אחרי בירור, הסתבר לי שתיקון של המסך (כל תיקון, פרט למנורת המסך)  יעלה 250 שקל במעבדות היבואן.

אז אם קורה משהו כזה... אל תזרקו ת'מסך. :)

אני לא מסכים אתך - לא שווה לתקן את המסך.

ככל שהמסך (או כל רכיב) עובד יותר זמן, הסיכוי שלו להתקלקל גדל (הבלאי שלו גדל). אין טעם לתקן מסך מעל גיל 5 בשום מקרה, ורצוי לא לתקן מסך שנגמרה לו האחריות - הוא יכול להתקלקל שוב, ואז תיקון נוסף יעלה עוד 250 ש"ח (מה שלדעתי, אגב, נראה סכום גבוה מידיי). אתה יכול לקנות מסך "נורמלי" (ודיי בטוח - יותר טוב ממה שיש לך כרגע) בסביבות ה 800 ש"ח, בעוד שהתיקון הוא בערך שליש מחיר, מה גם שמסך חדש ייתן לך שקט לפחות 3 שנים (גם אם מתקלקל - יש אחריות).

אגב, בדקת שנגמרה האחריות למסך שלך? בד"כ למסכים יש 3 שנות אחריות (אני דיי בטוח ש MAG נותנים 3 שנים אחריות).

פורסם

לא מסכים איתך, אפילו לא קצת.

יש לי איזה 5 מסכים בבית, בני איזה 10 שנים, שטופלו לא פעם ולא פעמיים, וגם היום הם נחשבים למסכים מצוינים.

כמובן שכולם טיפלו בידיים חמות ואוהבות בבית, ולא נשלחו מעולם לתיקון.

פורסם

כשאמרתי שלא שווה לתקן מסך מעל גיל 5, התכוונתי שלא שווה לשלם עבור תיקון של מסך כזה "מבוגר". כמובן שאם יש אפשרות לתקן את המסך עצמאית/בחינם, אין סיבה שלא לתקן אותו.

אני יכול להניח שאתה מסכים איתי שהמסכים של היום יותר טובים ממסכים בני 5 ו-10 שנים? לפני 10 שנים, רוב המסכים היו בגודל "14 וחלקם לא תמכו בתקנים נגד קרינה. היום אתה יכול לקנות בעבור אותו סכום מסך בגודל "17/19 שהחדות שלהם יותר טובה וכמובן תומכים בתקנים נגד קרינה, בנוסף לפונקציות אחרות שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים