עבור לתוכן

רוצה לקנות לוח+מעבד בפחות מ2000 ש"ח, מבולבל קצת מהמבחר

Featured Replies

פורסם

אני משתמש במחשב למחר גדול של דברים, העצבניים ביותר הם תוכנות גרפיקה.

חשבתי ללכת על פנטיום 3000 ולוח אביט או גיגהבייט (בעוונותי יש לי חיבה גדולה לגיגהבייט...), אבל אז שמתי לב שיש כמה סוגים של של פנטיום 3000 - יש את פנטיוםC יש את הפרסקוט ויש אחד ל LGA775, כולם בסביבות אותו המחיר.

מה ההבדל מבחינת הלוח והקירור שצריך לקנות לכל אחד?

ההבדל בביצועים הוא גדול, או שבשביל אחד שלא ממש אכפת לו זה זניח?

השיקול העיקרי הוא לא אחוז למעלה או למטה בביצועים או בטמפרטורה (לא מעניין אותי OC כרגע) אלא אורך חיים ויכולות הרחבה בעתיד.

פורסם

אם אתה רוצה אורך חיים ויכולות הרחבה קנה מעבד מסדרת AMD 64.

אם תחכה למעבדי 3000+\3200+ בתושבת 939 יהיו לך יכולות שדרוג עוד יותר טובות מתושבת 754.

כרגע אני ממליץ לך על :

A64 3000+ | Epox 8KDA3J וישאר לך בערך 400 שקל עודף.

פורסם

בנוגע לשאלה ששאלת.

כיום מעבדי הפנטיום מתחלקים לשתי סדרות עיקריות

1) מעבדי הנורת'ווד המסומנים גם כ c, ונחשבים ליותר קרירים.

2) מעבדי הפרסקוט החדשים, המשתמשים בסוקט הLGA775, שמתחממים יותר, ומציגים ביצועים זהים אם לא מעט פחותים. היתרון במעבדים החדשים הוא הלוח שתומך ב DDR2 וPCI-E. לא יתרון שכיום ניתן לנצלו.

פורסם
  • מחבר

XPloiT.Codebase

- אני מודע לעניין הסוקט 939, אבל לפי כל סקירה והמלצה אוביקטיבית - לגרפיקה עדיף לבחור מעבדי פנטיום, המהירות שלהם בפעולות רינדור מסויימות יכולה להיות גבוהה ביותר מ30% מהAMD המקביל.

The Gray Matter

- לפי מה שאתה אומר - ללוחות 865/875 עדיף ללכת על גירסה C, ואם אני קונה לוח 915 אין לי תאימות לאחור לAGP? (גם בדקתי קצת והמבחר שלהם עדיין מאד מצומצם...)

פורסם

מה הכוונה ב'תוכנות גרפיקה',עם אילו תוכנות בדיוק אתה עובד?

ולא,כרגע (וכפי הנראה גם בעתיד) לא ניתן לקנות מתאם PCIE To AGP.

פורסם

תחפש P4C, אם אתה יכול למצוא, מעבד כזה עם לוח i865/875 זה הפתרון הכי טוב לצרכים שלך. אבל אם אתה לא מוצא ונאלץ ללכת על פרסקוט, אין סיבה ללכת על לוחות עם i915/925, כי יש גם לוחות עם i865 וסוקט 775 (למשל הAS8 של ABIT - יש בארץ) ואז יש לך סוקט 775 עם AGP ו-DDR - ללא החסרונות של i915/925

פורסם
  • מחבר

הכוונה בתוכנות גרפיקה היא Adobe Creative Suite - גרפיקה וקטורית, ביטמפית, גם לדפוס וגם למדיה דיגיטלית ובעתיד גם נגיעה קלה ב3D ופלאש.

בלי קשר לכל אלה, המחשב משמש קצת לתכנות, כמרכז מוזיקה/קולנוע, ועד שאני אשיג עוד קצת כסף למחשב שני פשוט יותר, הוא ישמש גם לP2P.

השאלה היא, יש סיבה בכלל ללכת על פרסקוט אם אני לא משקיע בלוח 915/925?

שווה בכלל להשקיע בלוח 865 עם סוקט 775, אם גם ככה הוא היבריד מסורס ולא נותן את היתרונות העתידיים של 915/925?

פורסם

אם אתה מוצא את גרסת C אין בכלל סיבה לקנות פרסקוט בד בבד גם את תושבת LGA755.

פורסם
  • מחבר

OK, תודה.

שאלה אחת לפני אחרונה -

abit ai7 הוא הלוח המומלץ, נכון?

שאלה אחרונה-

איפה מומלץ היום לקנות? אני רגיל לקנות בPCH, אבל הם התייקרו מאד לאחרונה.

חוץ מזיגזג ונועה שנמצאים רחוק (מעדיף חנות בירושלים או ת"א כדי לחסוך במשלוח) אני לא מכיר עוד שום חנות זולה יחסית עם הסטוריה טובה.

פורסם

Abit AI7 אכן לוח טוב.

PCH התעדכן בפעם האחרונה באפריל,טכנית הוא נסגר.

אולי תנסה ב www.logicpc.co.il .

פורסם

OK, תודה.

שאלה אחת לפני אחרונה -

abit ai7 הוא הלוח המומלץ, נכון?

שאלה אחרונה-

איפה מומלץ היום לקנות? אני רגיל לקנות בPCH, אבל הם התייקרו מאד לאחרונה.

חוץ מזיגזג ונועה שנמצאים רחוק (מעדיף חנות בירושלים או ת"א כדי לחסוך במשלוח) אני לא מכיר עוד שום חנות זולה יחסית עם הסטוריה טובה.

יש KSP בתל אביב (ונראה לי שהם פותחים עכשיו סניף בירושלים).

אגב, אם אין לך תוכניות לשדרג בשנה-שנתיים הקרובות, דווקא הייתי בוחר בAMD. סביר להניח שיכנסו אופטימיזציות של Adobe גם למעבדי AMD,

וכמובן יש את עניין ה64 ביט בשנים הבאות (לא נראה לי רלוונטי לשנה הקרובה, אבל אולי אחר כך).

פורסם
  • מחבר

מה הקטע? לוגיק == PCH, לא?

לא משנה, תודה רבה.

פורסם

בקשתר לאתר הישן של pch הוא היה מאוחסן על שרת בחו"ל ועכשיו הם סגרו איתם ת עסק אז האתר החדש הוא www.logicpc.co.il

שם יש מחירים מעודכנים.

ואגב הם לא התייקרו בטח ראית באתר הישן את המחירים....

פורסם

PCH לא מדוכן כבר מלא מלא זמן!!

יש בפנדה במחיר 1980ש"ח לוח MSI K8N פלטינום ומעבד 3200 64ביט בגירסת בוקס!!

המחיר לפי דעתי מעולה כי לבד זה עולה 2310ש"ח!! ולא כמו שהם מפרסמים 2600ש"ח ;):)

פורסם

לעיבודים גרפיים הלוח המוביל עם ציפסט אינטל זה ה P4P של אסוס.

יש לאסוס לוח עם ציסט SIS (מאוד מפתיע)  שלוקח כל  לוח עם ציפסט 865 או 875.

כדאי לך לקנות את וורסיית ה DELUXE כדי שיהיה FIREWIRE

בנוסף, יש לפנטיום עוד יתרון ענק בגרפיקה. ה HT יאפשר לך לעבוד במקביל לקידודים הרבה הרבה יותר טוב מה AMD.

עריכה:

אלה שני הלוחות המדוברים:

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=5&catcode=100

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1312&catcode=100

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים