עבור לתוכן

Sempron וBarton

Featured Replies

פורסם

ראיתי בלמיר מחשבים שהם שינו את כל הברטונים לסמפרונים..

אלף: זה אומר שלא מייצרים יותר ברטונים?

בית: האם יש שיפור (בביצועים) בין הברטון לסמפרון?..

אני צריך את זה למחשב שאני קונה בקרוב.. תודה מראש.

פורסם

barton==sempron.

המעבדים זהים לחלוטין, חוץ מדגם ה 3100 המבוסס על ה A64 2800, בלי יכולות ה 64 ביט.

AMD שינו את המותג של הAthlonXP ל Sempron על מנת שלא יווצר בילבול בין ה A64 ל AXP. מעבר לכך אין שום הבדל.

אגב... יתכן מאוד שלמיר פשוט מוכרים את הבארטונים הישנים תחת השם החדש שלהם.

פורסם
  • מחבר

וואלה... חחחח הם כותבים שזה השם של הליבה... טוב מה זה משנה זה אותו מחיר בערך..

תודה על התגובה המהירה ואפשר לתת לת'ראד לשקוע..

פורסם

barton==sempron.

המעבדים זהים לחלוטין, חוץ מדגם ה 3100 המבוסס על ה A64 2800, בלי יכולות ה 64 ביט.

AMD שינו את המותג של הAthlonXP ל Sempron על מנת שלא יווצר בילבול בין ה A64 ל AXP. מעבר לכך אין שום הבדל.

כל התשובה שלך לא נכונה ובמיוחד החלק המודגש.

AMD סוגרים ת'באסטה על ה ATHLON XP המוכר והוציאו במקומו את סידרת ה SEMPRON שמיועדת להתחרות בסלרון של אינטל ולא בפנטיום ארבע, בשביל זה יש להם את האתלון 64 ביט באותו טווח מחירים פחות או יותר כמו מעבדי הפרסקוט של אינטל.

SEMPRON לא זהה ל BARTON כי יש לו רק 256Kb CACHE ולא 512 כמו לבארטון

ובתור מקור מוסמך אני יכול לגלות לך שלמיר לא מוכרים בארטונים ישנים בתור SEMPRON. אלה פשוט מעבדים חדשים שהתחילו להגיע השבוע לאחד היבואנים של AMD בארץ ואצל כל היבואנים (טק דטה, לייף, סידי לוג וכו') כבר הולך להיגמר המלאי של ה ATHLON XP הישן והטוב.

אז תתחילו להתרגל לשם החדש - SEMPRON !

פורסם

אם כבר להתחרות בסלרון, אז אולי בCeleron D, אין סיכוי שהם אמורים להוות תחרות לסלרונים הרגילים.

פורסם

הסמפרונים חלשים יותר,עקב כך שהם אמרוים להתחרות בסלרונים.

Sempron 2400 = AXP 2100

פורסם

אפשר גם להגיד שסמפרונים האלה הם בעצם מעבדי טרבד בי או טרבד איי ;) ;)

הם אל ברטונים כי יש להם 256 קיי קאש ולא 512 קיי קאש כמו לברטון אמיתי

גם מהירות השעון שלהם שונה!!

2200+ הוא רק 1.5 גיגה

2300+ הוא ק 1583 מה"צ

2400+ הוא רק 1667 מה"צ

2500+ הוא רק 1750 מה"צ

2600+ הוא רק 1833 מה"צ

2800+ הוא רק 2 גיגה

וכמובן יש גם את 3100+ אבל הוא בסוקט 754 והוא עובד במהירות של אטלון 64 1800מה"צ

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז רגע אז הסמפרונים לא שווים בשביל משחקים?.. :(

פורסם

קודם כל למען הסדר הטוב, הסמפרונים מבוססים על ליבת Thoroughbred-B אחת הטכנולגיות האחרונות של סדרת Athlon XP.

AMD לא ציינה לאיזה מעבד הוא מקביל אצל אינטל אבל לפי מבחני הביצועים הראשונים שפורסמו הסמפרון דומה לסלרון D של אינטל.

אגב מקור השם סמפרון מהמילה הלטינית Semper ''כל הזמן'' או ''כל יום'' - נועד לכאורה לרמז שמדובר במעבד ''קל'' לשימושים ''יומיומיים''.

זה מין ציטוט מNet מגזין...

פורסם

http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_11599_11604,00.html

תראו השוואה קטנה בטכנולוגיות בין סלרון D לסמפרון

ולמעלה רשום בדיוק את מהירות השעון של כל מעבד סמפרון  ;)

לפי דעתי המעבד היחיד שטוב שם זה 3100+ סוקט 754 שעולה 816 ש"ח מחיר טוב והמעבד טוב!!

ובמיוחד לאוברקלוק :jump: :jump:

פורסם

חלק מהמעבדים מבוססים גם על ליבת Barton, מדובר בעיקר בספרונים המהירים יותר לסוקט A.

אני דווקא חושב שהסמפרונים הם גרועים מאוד לגיימרים. ממעבדים בעלי חצי מגה זכרון מטמון חזרנו חזרה לרבע זכרון מטמון, חזרה לימי הפנטיום 3.

מבחינת AMD מדובר כמובן בצעד שיווקי גאוני. מעכשיו יש להם "דורונים" מהירים יותר וטובים יותר ועכשיו כל הגיימרים בין אם ירצו או לא ירצו חייבים לעבור ל-A64 (תושבת 754 או 939) כדי להמשיך לעבוד עם מעבדים בעלי ביצועים גבוהים.

פורסם

1.חלק מהמעבדים מבוססים גם על ליבת Barton, מדובר בעיקר בספרונים המהירים יותר לסוקט A.

2.אני דווקא חושב שהסמפרונים הם גרועים מאוד לגיימרים. ממעבדים בעלי חצי מגה זכרון מטמון חזרנו חזרה לרבע זכרון מטמון, חזרה לימי הפנטיום 3..מבחינת AMD מדובר כמובן בצעד שיווקי גאוני. מעכשיו יש להם "דורונים" מהירים יותר וטובים יותר ועכשיו כל הגיימרים בין אם ירצו או לא ירצו חייבים לעבור ל-A64 (תושבת 754 או 939) כדי להמשיך לעבוד עם מעבדים בעלי ביצועים גבוהים.

1.לא לפי המידע שבאתר של AMD ... ה2800 שהוא הכי מהיר לסוקט A הוא AthlonXP2400 שזה טיברד בי.

2.הם לא נועדים לגיימרים - לפחות לא האלו שמתחת ל3100+ , הם נועדים למחשבים משרדיים.

3.המטרה היחידה של המעבדים האלו זה להראות תחרות לסלרון די , לא שום דבר אחר.

פורסם

barton==sempron.

הם לא זהים, לסמפרון יש זכרון מטמון קטן יותרבחצי בכל הליבות.

היחי ששווה יריקה הוא הסמפרון 3100+ ורק במחיר של 700 שקל ומטה,

אחרת עדיף לקנות את האתלון 64 2800+ שנמכר כיום ב 900 שקל.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אתם דוחפים לי 64 ביט ;)

אוקיי נראה לי שעד שאני אקנה מחשב במילא ייקח זמן והמחירים ירדו...

המון תודה לכולם! :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים