עבור לתוכן

כמה שאלות שמעניינות אותי בנוגע לפיתוח תמונות דיגיטאליות !

Featured Replies

פורסם

שלום.

טוב יש לי כמה שאלות פשוטות, נגיד אני הולך עם המצלמה הדיגטלית עכשיו לחנות צילום.

יש לי על הקומפקט פלאש לדוגמה 68 תמונות.

עכשיו לשאלות

1. איך התהליך של הפיתוח ממצלמה דיגיטלית מתבצע , כלומר איך זה הולך כמו במצלמה רגילה? או דרך מדפסת 'מיוחדת' לתמונות (שכחתי את השם שלה :\ )

וכמה זה פחות או יותר מחיר ממוצע לתמונה?

2. אם אני רוצה לפתח (אני בכוונה מדגיש לפתח-כי הכוונה שלי פה זה לפתח כמו שמפתחים במצלמות הרגילות)

רק 20 תמונות מתוך ה-68 שיש לנו במקרה למעלה האם זה אפשרי?

תודה מראש לעוזרים.

:hat:

פורסם

אין צורך ללכת עם המצלמה, לך עם הכרטיס זיכרון בלבד.

1. המדפסת של החנות הצילום הינה מדפסת פוטו מתקדמת והיא מדפיסה על נייר פוטו. המחיר הממוצע הוא סביבות 1 ש"ח (אפשר למצוא פחות באינטרנט).

2. צריך להיות אפשרי, יש "תחנות הדפסה" לחנויות (טובות, לא סתם בשכונה) בהן אתה קורא את הכרטיס זיכרון ובוחר את התמונות שאתה רוצה להדפיס. כמו כן אם תגיע לחנות עם רשימת קבצים הם יוכלו להדפיס לך את התמונות שתרצה ולא הכל.

פורסם
  • מחבר

Chevy

שוב תודה על העזרה המהירה שלך אתה 10 צפה לעידכונים ושאלות נוספות שיצוצו בדרך.. 8)

פורסם

אתה יכול להוריד קודם כל את התמונות למחשב ואז גם יש לך אפשרות לערוך אותם ולעשות שיפוצים, אח"כ צרוב תתמונות שאתה רוצה ותביא על CD לחנות (כמעט כל החנויות תומכות) אניממליץ לך לשלוח את התמונות לאתר פייתוח באינטרנט, הם יותר זולים והתוצאות דומות! ואתה מקבל אותם תוך זמן קצר בדואר רשום

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה

עכשיו לגבי שאלה 2 יש מישהו שיכול להגיד לי 100 אחוז שאפשר לפתח רק חלק מהתמונות על הכרטיס?

ועוד דבר - אין לי צורב

יש לך אולי איזה אתר/ים שאפשר לשלוח אליהם את התמונות?

ועוד דבר ראיתי בטלויזיה שהם פשוט שמו את המצלמה על מעין 'שטח' קטן כזה על המדפסת ואז הם בחרו איזה תמונות להדפיס (כמובן שהם ראו את התמונות במסך של המצלמה)

זה גם אפשרי?

:-*

פורסם

אני הדפסתי תמונות ב"צמצם" בעזריאלי. הבאתי להם דיסק, הם פתחו אותו ושאלו אותי מה אני רוצה להדפיס (אני רציתי את הכל כי מן הסתם הכנתי בדיסק מה שרציתי). אני מניח שגם אם אתה בא אליהם עם כרטיס אפשר לעשות את אותו דבר. וזה מתבצע על גבי מחשב ולא ישירות למדפסת. כמו כן (כזכור דיגיטלית מצלמת תמונה ביחס של 4:3 לעומת 3:2 של הדף הדפסה ושל מצלמה רגילה)  צריך לבחור בין לחתוך חלק מהתמונה (הם קוראים לזה fit) ולבין תמונה מלאה אבל במחיר של שוליים לבנים ותמונה קצת קטנה יותר (fill). אני בחרתי ב fit, אבל לא הייתי מרוצה. בחלק מהתמונות הם לא חתכו טוב. לכן אני מציע לך שאם אתה בוחר באפשרות זו תעשה אותה בעצמך (אני סמכתי עליהם... הסתבר שעדיף לא). ועלה לי שקל לתמונה, אבל אני חושב שזה במסגרת הנחה לחיילים.

פורסם

נראה לי שאתה רואה יותר מידי ערוץ הקניות  :lol: no offence  ;)

כמובן שיש אתרים ! הרי בשביל זה יש אינטרנט  :silly:

תביט בסקירת האתרים כאן כדי לקבל מושג איפה ומה להדפיס : http://www.nrg.co.il/online/10/ART/713/156.html

אם זאת חנות טובה ומקצועית אין לה שום בעיה לבחור תמונות מתוך הכרטיס זיכרון - רק תאמר אילו. ואם יש להם זמן אפילו תבחר במסך מחשב שלהם ;)

לא עדיף על מסך גדול ולא על 1.5'' ?  :lol:  ;)

כאמור - עדיף באינטרנט, זול ומשלוח עד הבית גם אפשרי. וחנויות מקצועיות יאפשרו הדפסת תמונות מסויימות בכרטיס.

או שאתה יכול (ממליץ) לשמור את התמונות במחשב ובכרטיס זיכרון עצמו להשאיר רק את התמונות אותן אתה רוצה להדפיס :)

פורסם

יש לך הרבה אתרים, תעשה חיפוש אני מכיר את PIC4U אבל אני לא בטיח לך שהם הכי זולים - בגלל התחרות כל הזמן משתנים המחירים.

לא הבנתי כ"כ מהתיאור שלך , אבל כן יש מתפסות אשר אתה מכניס את הכרטיס זיכרון ישירות למדפסת ואז בוחר את התמונה שאתה רוצהוזה מדפיס אבל לרוב יותר זול ואיכותי להדפיס בחנות.

נדמה לי שאתה ראית מצלמה של HP עם משטח מתאים על מדפסת של HP! וכאמור כמו שאמרתי הרבה חברות מייצרות מדפסות באיכות מעולה אשר יודעים לקרוא את התמונות ואתה יכול לבחור ולראות את התמונות על המדפסת, למרות שאם  אתה עושה את זה בבית אז עדיף להדפיס מהמחשב ואז אפשר לערוך אותם (FIT וכל השאר) וחוץ מזה אני לא ממליץ על הדפסה בבית כי הדיו פשוט יקר יחסית!

פורסם

עזוב את הדיו. רק הנייר יעלה פי 2 מהדפסת תמונה בחנות.

פורסם

תשמע בגדול כדאי שתפתח בחנות שמפתחים על נייר ועם מכונות של KODAK האיכות צבעים שלהם אני חושב הכי טובה משאר המתחרות.

אני אישית  מפתח בבית במדפסת שלי hp deskjet 5550 עם ראש פוטו ועל נייר פוטו והאיכות עם כל הכבוד ולדעתי יותר טובה מכל תמונה שתפתח לי בחנות צילום כזאת או אחרת.

כמובן שבמסות גדולות אני לא יודע עד כמה זה הכי משתלם אבל על האיכות אין עוררין.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתה רואה יותר מידי ערוץ הקניות  :lol: no offence  ;)

כמובן שיש אתרים ! הרי בשביל זה יש אינטרנט  :silly:

תביט בסקירת האתרים כאן כדי לקבל מושג איפה ומה להדפיס : http://www.nrg.co.il/online/10/ART/713/156.html

אם זאת חנות טובה ומקצועית אין לה שום בעיה לבחור תמונות מתוך הכרטיס זיכרון - רק תאמר אילו. ואם יש להם זמן אפילו תבחר במסך מחשב שלהם ;)

לא עדיף על מסך גדול ולא על 1.5'' ?  :lol:  ;)

כאמור - עדיף באינטרנט, זול ומשלוח עד הבית גם אפשרי. וחנויות מקצועיות יאפשרו הדפסת תמונות מסויימות בכרטיס.

או שאתה יכול (ממליץ) לשמור את התמונות במחשב ובכרטיס זיכרון עצמו להשאיר רק את התמונות אותן אתה רוצה להדפיס :)

עיינתי קצת באתרים האלה עכשיו

אז רגע כאילו אני מעביר את התמונות למחשב->מעלה אל האתר שממנו אני רוצה לפתח את התמונות - את התמונות שאני רוצה

נותן פרטים כרטיס אשראי וכל השאר הפרטים

הם מדפיסים ושולחים אליי הביתה :-*

אגב תודה לכולם על העזרה במהלך הדיון מעריך את זה :hi:

פורסם

זה בדיוק הרעיון! :)

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק הרעיון!  :)

אוקי תודה על התשובה הקולעת ותודה לכולם צפו כניראה לשאלות נוספות אולי בנושא שיעלו לי בהמשך היום ..תודה לכולם :xyxthumbs:

ושאלה אחרונה (איזה נאג'ס אני נכון ? :-[  )

מה ההפרש מחירים פחות או יותר בין הזמנה באינטרנט לבין שאני יילך ויפתח אצלהם?

פורסם

שקלים בודדים.....במקרה שלך... אבל זה השירות :cool2: תהנה ;)

פורסם

אם אין לך צורב קנה צורב , מצלמה דיגיטלית בלי צורב זה באמת לא חכם , 170 שקל ויש לך צורב. לאחר מכן צרוב את התמונות שאתה רוצה לפתח - לך לחנות , תפתח , תראה איך זה עובד , תשאל אותם את כל השאלות , תקבל את התמונות בחזרה , תבדוק שהכל מוצא חן בעיניך ותשאל אותם שוב מלא שאלות ותשפוך בשניהם את כל התלונות.

אחרי נסיון ראשון זה ואחרי שתבין מה קורה איך זה עובד ומה ההבדלים , את ההזמנות הבאות תזמין מהאניטרנט אם זה באמת יותר משתלם ונוח לך , בקניון הזהב - מעבדה גדולה חדשה דנדשה - כרטיסייה של 300 תמונות עולה 75 אגורות לתמונה אם אני זוכר נכון. בכל מיקרה ההבדלים שאתה מדבר עליהם זה 4 שקל פה 5 שקל שם , אם יש לך 500 תמונות תקבל מחיר מותאם אישית כמעט בכל חנות. בשביל הפעם הראשונה שאתה מפתח - אני באמת ממליץ לך לעשות את זה במעבדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים