עבור לתוכן

amd 64 bit טוב פי 2 מאינטל?

Featured Replies

פורסם

זה שלמעבד 64 ביט יש אוגר של 64 ביט לעומת 32 אומר שהמהירות שלו באמת פי 2?

פורסם

לא.

גם לא קרוב אפילו לפי2

וגם אין שום משחק או תוכנה לדסקטופ או מערכת הפעלה(לא באטה) ל64 ביט ככה שלא ידוע כמה יהיה השיפור בדיוק אבל פי 2 הוא לא יהיה

באפליקציות של 32 ביט ההבדל בינהם לא גדול במיוחד לא במשחקים ולא בקידוד ועריכה כאשר במשחקים היתרון ל AMD ובקידוד ועריכה ל intel

פורסם

Tbm-יש מערכות הפעלה מבוססות קוד פתוח שתומכות ב64BIT.

וההבדל בין Athlon 64 למקביל שלו באינטל גדול מאוד,למשל A64 3000+ כמעט ברמה של 3.4E וליבת הפרסקוט הרבה יותר חמה מסדרת 64BIT של AMD.

פורסם

זה שלמעבד 64 ביט יש אוגר של 64 ביט לעומת 32 אומר שהמהירות שלו באמת פי 2?

תלוי באיזה יישום, אם מדובר ביכולת להפעיל זכרון מעל ל 2 גיבה בייט אז השיפור הוא משמעותי מאוד

אם מדובר רק על ניצול העיבוד ב 64 ביט אז השיפור רחוק מפי שתיים אבל עדיין משמעותי.

המעבר ל AMD64 בל עולם המחשוב מבוססה X86 הוא עובדה מוגמרת, פראייר מי שקונה מחשב

חדש היום (ל 3-4-5 השנים הבאות) ללא תמיכה טובה ומלאה ב AMD64, במיוחד כאשר המחיר

הוא כמו של מעבד 32 ביט רגיל.

פורסם

אני לא ראיתי באנצים שבהם ה 3000+ מתעלה על ה 3.4e בשום מקום

אך אם יש לך כמה מקומות מוסמכים שמראים זאת אסמך לדעת כדי שאוכל להמליץ לאחרים בלב שלם יותר על מערכות מבוססות AMD

אניבכל מקרה ראיתי רק באנצים שמראים ששניהם קרובים מאוד במשחקים עריכה וקידוד

כאשר הנימוק של cool & quiet מכפלה פתוחה כלפי מטה תמיכה עתידית ב64 ביט בנוסף להגנה נגד וירוסים(איזה קישקוש שסוגר פרוססים ברמה של המעבד ממה שהבנתי אם מישהו יודע אחרת שיתקן אותי) וכמובן הטמפרטורת עבודה הוא הנימוק לקניית

AMD

פורסם

צריך לזכור: 1+1=2 מחושב באותה מהירות על מעבד 64 וזה גם עם המערכת הפעלה והאפליקציה עברו הסבה טוטאלית ל64 ביט. אז יש פשוט דברים שלא נראה בהם שיפור, יש דברים שנראה בהם שיפור קטן, יש כאלה שגדול, ויש כאלה שתיהיה פגיעה קטנה בביצועים. לא כל דבר אפשר לעבד ביעילות ב64 ביט.

פורסם

אני לא ראיתי באנצים שבהם ה 3000+ מתעלה על ה 3.4e בשום מקום

אך אם יש לך כמה מקומות מוסמכים שמראים זאת אסמך לדעת כדי שאוכל להמליץ לאחרים בלב שלם יותר על מערכות מבוססות AMD

אניבכל מקרה ראיתי רק באנצים שמראים ששניהם קרובים מאוד במשחקים עריכה וקידוד

כאשר הנימוק של cool & quiet מכפלה פתוחה כלפי מטה תמיכה עתידית ב64 ביט בנוסף להגנה נגד וירוסים(איזה קישקוש שסוגר פרוססים ברמה של המעבד ממה שהבנתי אם מישהו יודע אחרת שיתקן אותי) וכמובן הטמפרטורת עבודה הוא הנימוק לקניית

AMD

אם לא ראית אז לא היסתכלת טוב מספיק, ברוב היישומים האתלון 64 טוב יותר

ממעבדי אינטל באותו מחיר.

האתלון 64 יותר קר ושקט מהפנטיום 4 השונים עוד לפני הפעלת תכונת ה cool n quiet

וזה יתרון חשוב מאוד, זה מונע (לא סוגר) מתוכניות שמגנבות לזכרון לפעול כתוכניות, תכלס

זה מונע את הפגיעה של בערך 50% מהווירוסים הקיימים כיום, לדוגמא MY DOOM.

מתג NX זה דבר חשוב מפני שזה נהפך בפועל לתכונה תקנית של מעבדי X86, וזה

פשוט דבר נכון וטוב.

האתלון64 הוא פשוט מעבד מודרני אמיתי, אינטל תעתיק את התכונות שלו אחת אחרי השניה,

היא כבר החלה בכך.

"אם יש לך כמה מקומות מוסמכים שמראים זאת אסמך לדעת כדי שאוכל להמליץ לאחרים

בלב שלם יותר על מערכות מבוססות AMD" - אני מסכים איתך בענק, כך צריך לנהוג,

אבל בשביל זה אתה לא צריך אותי אלא להפעיל את מנוע החיפוש, למצוא מאמרים רציניים

על ה AMD64 ולשבת כמה שעות טובות ולקרא, הרשת מפוצצת במאמרים על ה AMD64.

תעקוב אחר מעבדי האתלון 64 החדשים ב 90 ננו מטר, הם כנראה שיפור ניכר ביחס ל

130 ננו מטר.

פורסם

צריך לזכור: 1+1=2 מחושב באותה מהירות על מעבד 64 וזה גם עם המערכת הפעלה והאפליקציה עברו הסבה טוטאלית ל64 ביט. אז יש פשוט דברים שלא נראה בהם שיפור, יש דברים שנראה בהם שיפור קטן, יש כאלה שגדול, ויש כאלה שתיהיה פגיעה קטנה בביצועים. לא כל דבר אפשר לעבד ביעילות ב64 ביט.

כמובן שבגדול אתה צודק, אבל כהכללה ה AMD 64 הוא העתיד, יישומים שלא צורכים משאבי מחשוב

משמעותיים הם אדישים לאיזה מעבד בדיוק מפעיל אותם ובאיזה סיביבת עובדה הם מופעלים, ברור

משודבר על יישומים עתירי משאבי מחשוב, הם מבלינת תוספת הרגיסטרים וריגיסטרים גדולים יותר

והן מבחינת ניפוץ מכבלות הזכרון של ה 64 ביט (2 גיגה בייט לכל היותר לכל יישום).

כל תוכנה מקצועית או משחקי מחשב מיתקדמים (שכבר נמצאים בייצור אגב, למשל FAR CRY עתידי,

UNREAL 3) או סתם כל יישום שצריך עוד ... יפיקו שיפור ביצועים מה AMD64, לא מזמן הבאתי

כאן סקירה שהמחישה זאת, יישום לעריכת תמונות שב 32 ביט פשוט לא יכל לבצע דברים מסוימים

וב 64 ביט הוא כן, ועל שיפור ביצועים של 25% בעבודה ב 64 ביט לעומת 32 ביט בפעולה עתירת

משאבי מחשוב.

פורסם

נתעלם שנייה מההגבלה על הזיכרון. לא נכון להגיד שככל שיצאו אפליקציות ומשחקים יותר מתקדמים יהיה יותר שימוש ל64 ביט. אם אני לא טועה, במצב אידאלי, המעבר מ32 ביט ל64 ביט היה אמור להראות שיפור של פי 32^2, כלומר באיזור ה4 מיליארד. בפועל, שיפור של יותר מ50% הוא נדיר.

אבל כהכללה ה AMD 64 הוא העתיד

כן, זה יהיה כמו שתעבוד היום עם מעבד 16 ביט.

פורסם

נתעלם שנייה מההגבלה על הזיכרון. לא נכון להגיד שככל שיצאו אפליקציות ומשחקים יותר מתקדמים יהיה יותר שימוש ל64 ביט. אם אני לא טועה, במצב אידאלי, המעבר מ32 ביט ל64 ביט היה אמור להראות שיפור של פי 32^2, כלומר באיזור ה4 מיליארד. בפועל, שיפור של יותר מ50% הוא נדיר.

כן, זה יהיה כמו שתעבוד היום עם מעבד 16 ביט.

"המעבר מ32 ביט ל64 ביט היה אמור להראות שיפור של פי 32^2" - ???

באופן תאורטי מרחב הזכרון גדל מ 2 בחזקת 32 ל 2 בחזקת 64, באופן

מעשי זה הוגבל ב AMD64 ל 16 טרה בייט (אם אני זוכר נכון).

אתה מבלבל בין דברים שונים. אבל בפרוש מרחב זכרון בלתי מוגבל ל

2/4 גיגה בייט לכל יישום היא חלק מהעניין, ועבודת המעבד ב 64 ביט

(רגיסטרים שונים) היא דבר נוסף.

פורסם

תפוחים,

ציינתי בהודעה שלי שהטמפרטורות עבודה הן גם פאקטור בקניה זה ידוע שהפרסקוט מתחמם הרבה יותר מהאטלון 64

ובקשר לנימוקים ממכור מוסמך הפניה לא היית אליך אלה אל XPloiT.Codebase שטען שה3000+ מתעלה על 3.4e מבחינת ביצועים

ידוע לי שבמשחקים יש יתרון לאטלון 64 אך בקידוד ועריכה לא.

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול בבקשה לעשות טיפ טיפה סדר בכל מה שהיה פה?

פורסם

תפוחים,

ציינתי בהודעה שלי שהטמפרטורות עבודה הן גם פאקטור בקניה זה ידוע שהפרסקוט מתחמם הרבה יותר מהאטלון 64

ובקשר לנימוקים ממכור מוסמך הפניה לא היית אליך אלה אל XPloiT.Codebase שטען שה3000+ מתעלה על 3.4e מבחינת ביצועים

איך אפשר לערוך על מעבד 32 ביט מדיה ששוקלת יותר מ 2 גיגה בייט? למשל סרט וידאו

או תמונות בפורמט מקור? הבאתי סקירה לפני מספר שבועות שהמחישה היטב את

מגבלות ה 32 ביט ואת יתרונות הביצועים של ה AMD64, היה שיפר של 25% ביצועים

בתוכנה לעריכת תמונות.

כל יישום מקצועי או כבד שייצא בגרסה 64 ביטית ייהנה מהפעלה על אתלון 64 עם

מערכת הפעלה 64 ביטית.

לאתלון 64 יש ביצועים יותר טובים בסוגים שונים של יישומים, למשל פיתוח חוכנה.

פורסם

איך אפשר לערוך על מעבד 32 ביט מדיה ששוקלת יותר מ 2 גיגה בייט? למשל סרט וידאו

או תמונות בפורמט מקור?

:lol:

(אל תסתכלו עלי..)

פורסם

הרוב המוחץ של הקהילה קונים מחשב בעיקר לגיימינג,נכון,יכול להיות שמדי פעם הם יקודדו סרט אבל זה קורה לעיתים רחוקות.

מה גם שA64 3000+ בקידוד שווה ערך פחות או יותר ל 3.0E שזה מספיק טוב,תזכור שלפני הוצאת AMD64 לאינטל הייתה שליטה אבסולטית בתחום וזה שמעבד AMD מציג ביצועי קידוד של שווה ערכו באינטל זה כבר טוב מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים