עבור לתוכן

שאלה בקשר לSYSPREP, RIS, GHOST SERVER

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי כמה שאלות

1. האם IMAGE של GHOST שנעשה באמצעות שיטת SYSPREP יכול להיעתק לכל מחשב מכל חומרה שהיא?

2. מהי השיטה הטובה ביותר להפצת SYSPREP ברשת בשידור MULTICAST, האם היא באמצעות GHOST SERVER או שיש שיטות יותר טובות מזה?

3. היכן ניתן להשיג מדריכים בעברית בכל נושאים אלו?

פורסם

1. תפקיד ה sysprep הוא להוריד מאפיינים ייחודים של המחשב (כמו GUID, שם המחשב, מספר סיריאלי של ה Windows ועוד). הוא לא מוריד הגדרות חומרה, ולכן ה image מתאים רק למחשבים שבהם החומרה זהה. משתמשים בשיטה הזו כאשר רוצים להתקין Windows מהר על מספר גדול של מחשבים זהים (כמו התקנת רשת לבית ספר, שם בד"כ קונים הרבה מחשבים מאותו דגם), ולכן התשובה היא לא - בד"כ זה לא יעבוד.

פורסם
  • מחבר

התשובה המדויקת לשאלה מספר אחד היא הכתוב הבא באנגלית מתוך הספר XP 70-270 MCSA

The hard drive controller device driver and the hardware abstraction layer (HAL) on the computer on which the disk image was generated and on the computer to which the disk image was copied must be identical. The other peripherals, such as the network adapter, the video adapter, and sound cards on the computer on which the disk image was copied need not be identical to the ones on the computer on which the image was generated.

ואחד הדברים החשובים ששכחת להוסיף זה מספר הSID שהסיספרפ מוחק כדי שלא יהיו בעיות בתקשורת בין המחשבים שיהיו עם אותו מספר SID.

בקשר לשאלות האחרות אני מקווה שיש מישהו שיתן לי תשובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים