עבור לתוכן

שאלה לגבי מסכים דקים עזרה וידע בסיסי

Featured Replies

פורסם

ערב טוב פורום תצוגה

אני רוצה לקנות בקרוב מסך דק שטוח ( אני רוצה ללכת על אחד של 17 אינץ ) , התקציב כרגע לא חשוב בגלל שאני רק רוצה לדעת מידע

אין לי שום ידע במסכים , איך הם פועלים וגם מה השמות של החיבורים שבהם הם מתחברים אז אני כרגע על ידע של אפסי ביותר אפילו מאורפל עד כדי כך שאני לא מבין בזה :(

רציתי לדעת איזה סוגים יש של מסכים דקים , יש סוגים של מסכים דקים ? יש הבדל ביציאות שלהן ?? מה יותר איכותי ?

אם יש למישהו את הזמן ואת ההשקעה אולי להסביר ... או שכבר קיים מדריך על קניה נוחה של מסכים דקים בעברית מומזן לפרסם ולדון על כך :)

פורסם

המדריך היחיד שאני מכיר והוא בסיסי ביותר, נראה מתאים בשבילך נמצא בכתובת הזו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2937105,00.html

ואם אז גם לי יש שאלה:

יש בימים אלה מכירת חיסול באינטרנט של מסך של Acer Al1511. המחיר ממש מציאה (אני יכול לרכשו אותו ב-1300 ש"ח), המסך הוא בסיסי אך נראה לי מספק לעבודה היומיומית שאני עושה (אני רחוק מלהיות Gamer). מה שקצת מדאיג אותי היא הכניסה שלו שהיא (VGA (D-Sub , ללא כניסת DVI. אשמח אם מישהו יסביר לי מה המשמעות, מהם ההבדלים בין כניסות ה-DVI  השונות והאם זה משמעותי.

תודה מראש...

לינק לדף הצג של Acer

http://global.acer.com/products/monitor/1_series.htm

פורסם

הדברים המרכזיים-

)1 חוזק/ בהירות - עדיף (מומלץ מאוד) 500:1

2) זמן תגובה- כמה שיותר נמוך!! אם תקנה אחד עם זמן תגובה (ms=X) גבוה לא תוכל כמעט לשחק בגלל הריענון.

3) גודל נק' - כמה שיותר נמוך.

4) רזולוציה\ קצב ריענון.

* מה שכתבתי פה לא אומר שלא צריך לקרוא עוד חומר וללמוד על זה עוד לפני שקונים.

פורסם

המסך שלי עומד בכל הדרישות שאמרת

אבל בשביל מה קצב רענון זה לא חשוב ב LCD

פורסם

מהם ההבדלים בין כניסות ה-DVI  השונות והאם זה משמעותי.

ההבדל הוא ש-VGA היא יציאה אנלוגית ו-DVI היא יציאה דיגיטלית.

אם אתה מחבר מוניטור ב-VGA הוא צריך "לנחש" מה להציג בכל פיקסל. למעשה המעבד שבתוך המסך מצייר את התמונה בזכרון שלו, מחלק אותה ל-1024X768 נקודות, וככה מבין איזה צבע יש בכל נקודה. כל הסיפור הזה נעשה אנלוגית, ולפעמים הוא קצת מחטיא (אבל יש כיוונים במסך).

בחיבור דיגיטלי אין שום בעיה כזו. המסך מקבל דיגיטלית מהמחשב את ערך הצבע בכל פיקסל ופיקסל ולכן תמיד יציג את התמונה מדויק.

למרות זאת, מקובל בד"כ שאין הבדל בין DVI ל-VGA כי המסכים היום יודעים לנתח את התמונה האנלוגית בדיוק מצוין ולצייר תמונה מעולה.

מנסיון שלי, לעומת זאת, יש איזשהו הבדל. בנייד שלי יש לי LCD דיגיטלי והתמונה פשוט יותר "נכונה". כל פיקסל ופיקסל דלוק רק כשהוא צריך ואין "זליגה" בין פיקסלים.

שורה תחתונה: אני ממליץ לשלם עוד כמה גרושים ולקחת מסך עם כניסת DVI.

פורסם

רק תיקון קטן - זמן תגובה לא קשור לקצב הריענון של המסך , זמן תגובה מתייחס לבעייה של כמה זמן לוקח לפיקסל להעלים את הצבע הקודם (קשה לי למצוא הגדרה יותר מדויקת בעברית) , במסכי LCD זה לוקח זמן, ויוצר אפקל של טישטוש ומריחה - כמו SLOW MOTION או אפקט MOTION BLUR - בצורה קיצונית אפשר לראות את זה בפלאפונים צבעוניים - אחריי שמורידים למשל את הבארים של הווליום - נשאר קצת הצבע (בדעיכה - FADE) איזה חצי שנייה , זה מיקרה קיצוני בכל מיקרה כדי להראות מה זה בדיוק.

פורסם

תודות לגולשים, ההסבר מפורט וברור, אתם אכן פורום החומרה הטוב במדינה, ברכות! ושוב תודה.

PS אני מניח שכולם מכירים הייטב את האתר אבל חיפושי הביאו אותי לאתר חומרה מקצועי ביותר (אפילו יותר מידי מקצועי בשבילי) אני מצרף מאמר על טכנולוגיית ה-Tft במסכי ה-LCD בתקווה שיעזור למישהו עם הרבה סבלנות ;D:

http://graphics.tomshardware.com/display/19990624/tft1-02.html

פורסם
  • מחבר

אוקי אז הבנתי כמה דברים , מסך שטוח כדי לקנות LCD ו יציאת DVI יותר טוב מ VGA שהוא דיגיתלי

יש לי שאלה מה זה תכנולגית TFT ? יש בזה שיפור מסויים במסכים דקים בטכנולגית LCD ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים