עבור לתוכן

קישוט לעכבר

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, אני למדתי פיסיקה ואחד הנושאים שלנו היה כמובן חשמל. אחרי שדיי התלהבתי ממה שאפשר לעשות עם חשמל, חשבתי סתם להשתגע ולעשות קישוט לעכבר. עם זאת, אני צריך לדעת מספר דברים :

1) פתחתי את העכבר של המחשב וראיתי שיש עליו 3 נגדים, כאשר שני הנגדים הם 820 אוהם (זה הגיוני בכלל) והאחר הוא 120 אוהם. את ההתנגדות של כל אחד מצאתי לפי הצבעים והסדר שהם מצויירים. בנוסף לזאת, היה שם קבל שהקיבול שלו הוא 10 מיקרו פאראד והוא יכול להכיל 25 וואלט. אני נרתע מלעשות שם משהו, מכיוון שאני חושש שאני אקבל זרם מהקבל. לכן, רציתי לדעת האם אני צריך לדאוג מהקבל?

2) במידה ואין צורך לדאוג מהקבל, האם אני אוכל לחבר במקביל לאחד הקבלים האלה נורה מתאימה, כמובן שאני אוכל להתאים את הזרם על הנורה במידה וצריך ע"י חיבור נגדים במקביל או בטור (כמובן בהתאם להספק ולמתח שצריך להיות על המנורה הזאת).

3) האם נגיעה קטנה של המלחם יכולה להרוס את הלוח של העכבר?

תודה לעונים, ואנא אל תתעצבנו אם אמרתי משהו לא נכון או הגיוני (עבר זמן רב מאז חזרתי על החומר של פיסיקה).

פורסם

טוב אז ככה, אני למדתי פיסיקה ואחד הנושאים שלנו היה כמובן חשמל. אחרי שדיי התלהבתי ממה שאפשר לעשות עם חשמל, חשבתי סתם להשתגע ולעשות קישוט לעכבר. עם זאת, אני צריך לדעת מספר דברים :

1) פתחתי את העכבר של המחשב וראיתי שיש עליו 3 נגדים, כאשר שני הנגדים הם 820 אוהם (זה הגיוני בכלל) והאחר הוא 120 אוהם. את ההתנגדות של כל אחד מצאתי לפי הצבעים והסדר שהם מצויירים. בנוסף לזאת, היה שם קבל שהקיבול שלו הוא 10 מיקרו פאראד והוא יכול להכיל 25 וואלט. אני נרתע מלעשות שם משהו, מכיוון שאני חושש שאני אקבל זרם מהקבל. לכן, רציתי לדעת האם אני צריך לדאוג מהקבל?

2) במידה ואין צורך לדאוג מהקבל, האם אני אוכל לחבר במקביל לאחד הקבלים האלה נורה מתאימה, כמובן שאני אוכל להתאים את הזרם על הנורה במידה וצריך ע"י חיבור נגדים במקביל או בטור (כמובן בהתאם להספק ולמתח שצריך להיות על המנורה הזאת).

3) האם נגיעה קטנה של המלחם יכולה להרוס את הלוח של העכבר?

תודה לעונים, ואנא אל תתעצבנו אם אמרתי משהו לא נכון או הגיוני (עבר זמן רב מאז חזרתי על החומר של פיסיקה).

1. לא אל תדאג לא יקרה לך כלום.

2. אתה יכול לחבר לדים בתוך העכבר ויש לזה מדריך בת'רד של התחרות מדריכים שנמצא למעלה בעמוד השני.

3. נגיעה קטנה לא תעשה כלום אך נגיעה ממושכת של מלחם חם יכולה לשרוף את הלוח של העכבר.

פורסם
  • מחבר

1. לא אל תדאג לא יקרה לך כלום.

2. אתה יכול לחבר לדים בתוך העכבר ויש לזה מדריך בת'רד של התחרות מדריכים שנמצא למעלה בעמוד השני.

3. נגיעה קטנה לא תעשה כלום אך נגיעה ממושכת של מלחם חם יכולה לשרוף את הלוח של העכבר.

תודה רבה על התשובה, אני אקרא ובמקרה הצורך ישאל את השאלות שם. :P:xyxthumbs:

פורסם

תודה רבה על התשובה, אני אקרא ובמקרה הצורך ישאל את השאלות שם.  :P  :xyxthumbs:

אין בעיה בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

קראתי את המדריך ולצערי הרב, זה לא מתאים לעכבר שלי. זאת אומרת, העכבר שלי הוא לא של מיקרוסופט ולכן המבנה שלו שונה מזה של מיקרוסופט. לפיכך, השאלה שלי היא כזאת, איך אני אוכל לדעת כמה זרם או מתח עוברים אצלי בעכבר (יותר ספציפיט, בנגדים שבעכבר). כמו כן, לפי מה שקראתי פה נורה אדומה דורשת 2 וואלט, נכון?

דרך אגב, שם חברת העכבר (לא יודע אם זה השם שלה) הוא GPT. אני משער לעצמי שזה עכבר ממש עלוב, כי הוא גם עלה כמו אחד (40 ש"ח או אפילו פחות).

פורסם

קראתי את המדריך ולצערי הרב, זה לא מתאים לעכבר שלי. זאת אומרת, העכבר שלי הוא לא של מיקרוסופט ולכן המבנה שלו שונה מזה של מיקרוסופט. לפיכך, השאלה שלי היא כזאת, איך אני אוכל לדעת כמה זרם או מתח עוברים אצלי בעכבר (יותר ספציפיט, בנגדים שבעכבר). כמו כן, לפי מה שקראתי פה נורה אדומה דורשת 2 וואלט, נכון?

דרך אגב, שם חברת העכבר (לא יודע אם זה השם שלה) הוא GPT. אני משער לעצמי שזה עכבר ממש עלוב, כי הוא גם עלה כמו אחד (40 ש"ח או אפילו פחות).

GPT כן זאת החברה. ולא משנה כמה העכבר עלה. מה כבר יכול להיות כל כך טוב בעכבר? מספיק עכבסר סטנדרטי לדעתי. אין סיבה להוציא כסף על יותר טוב.

40 ש"ח זה מחיר לעכבר נורמלי.

כדי לבדוק כמה מתח עובר אתה צריך רב מודד שאיתו תמדוד כל חוט שמגיע מהps2 או usb ותבדוק מאיזה מהם יש 5v ומאיזה מהם י0. 0 זה האדמה (מינוס) וה-5 זה הפלוס.

ומעכשיו תכיר מושג חדש שנקרא לד. יש לך הסבר שם מה הוא לד. יש הרבה סוגי נורות בעולם ואתה לא צריך נורה אלא לד. לד פועל על 2 וולט בערך.

אחרי שבדקת עם הרבה מודד תחבר את הפלוס של הלדים ל-5v והמינוס ל-0v מינוס חחח... בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אוקי, רק סלח לי שאני משגע אותך, כי אני לא כל כך עשיתי דברים פרקטית\מעשית, אלא רוב מה שלמדתי זה דרך נוסחאות והבנה תאורתית. לא הבנתי מה זה המכשיר הזה שהזכרת, אף פעם לא ראיתי או שמעתי עליו. אך, רציתי לדעת אם וולטמטר מחובר על הנגד בעכבר, יוכל להיות תחליף לאותו מכשיר שהזכרת?

פורסם

מולטי מטר פשוט מכיל בתוכו הרבה סוגי מודדים, אתה יכול לעשות את אותו הדבר עם וולטמטר

פורסם
  • מחבר

מולטי מטר פשוט מכיל בתוכו הרבה סוגי מודדים, אתה יכול לעשות את אותו הדבר עם וולטמטר

תודה רבה לך. :D

פורסם

בג'וק ברגל האמצעית תחבר שם את הלד

יש 9 רגלים בכל צד אז תחבר לרגל ה-5 בכל צד את הלד אם לא פועל תהפוך את הלד

פורסם
  • מחבר

לא סתם אמרתי שהמדריך לא מתאים לי. פשוט, לא היה בעכבר שום ג'וק אלא 3 מתנגדים, לכן אני מתכוון לחבר על אחד מהם לד ונגדים לפי הצורך.

פורסם

הכי טוב שתעשה כמו שכתבתי שם ותחבר את הלד ישירות לחוטים. אל "תפריע" למעגלים על העכבר כי זה יכול לשבש אותו.

אתה צריך למצוא את שני החוטים שסוגרים לך מעגל של 5V ולהתחבר אליהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה על העצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים