עבור לתוכן

צריך המלצה לחנויות שמתמחות בכל סוגי הכבלים שקשורים לאודיו וווידאו.

Featured Replies

פורסם

אהלן ,

צריך מכם המלצה לחנויות ( רצוי בארץ ) שאפשר לקנות שם כבלים איכותיים לקולנוע ביתי.

כל מה שקשור בחיבורים מהמחשב לרסיבר ובכלל.. ( אופטיים , קואקסיילים SPDIF )

אם אתם מכירים אתר שאפשר להזמין דרכו יהיה עדיף.. גם אם הוא מחו"ל. רק שיהיה אמין וזריז במשלוח.

מודה לכם. :xyxthumbs:

פורסם

הגדר מחיר "כבל איכותי" או כמה לעזאזל אתה הולך לשלם על משהו שלא הולך לעשות הבדל?!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אני ממש לא מתכוון לכבלים שעולים מאות שקלים שמשפיעים אולי בטלביזיות שעולות עשרות אלפי שקלים.

מה שאני צריך זה כבל פשוט שיעשה את העבודה רק מה שחשוב לי שיהיה לפחות 10 מטר ( המחשב יחסית רחוק )

ולכן הכוונה "איכותי" שלא ירקב או יתפורר אחרי כמה חודשים.

אני מקווה שאפשר למצוא דבר כזה נניח בכמה עשרות שקלים.

אבל אני צריך אתר/חנות שמרכז בו הכל. אני רוצה גם להחליף את הכבל שכרגע מחובר אצלי לסאב וופר.

לרמקולים הקדמיים ולסנטר אני מחובר עם ואן דן האל ולסאב יש לי כבל מעפן. אז חשבתי גם לפנק אותו בכבל כמו שצריך.

לכן אני רוצה לעשות הזמנה מרוכזת של כמה כבלים ולא אחד. ווידאו ואודיו.

תודה.

פורסם

ברוב חנויות הקולנוע הביתי יש את הכבלים שאתה צריך..

יש גם חונות אינטרנט בשם cables.co.il שאני מאמין שיש בה את מה שאתה מחפש.

למען האמת אפילו בסניפים של הום-סנטר אין בעיה למצוא כבלים טובים.

פורסם

אם אתה מעביר אות וידאו למרחק של 10 מטר, יכולות להיות לך בעיות הנחתת אות כמעט בכל כבל זול.

כשאתה קונה, תוודא שאפשר להחזיר אותו (פתוח) עבור החזר כספי או קרדיט בחנות.

פורסם

הגדר מחיר "כבל איכותי" או כמה לעזאזל אתה הולך לשלם על משהו שלא הולך לעשות הבדל?!

כבלי ווידיאו עושים הבדל ועוד איך.

פורסם

כבלי ווידיאו עושים הבדל ועוד איך.

לפי מיטב הבנתי, הוא לא דיבר כאן על כבלי וידאו; לכן ההתיחסות שלי הייתה ותקפה אך ורק לכבלי אודיו.

פורסם

זה לא היה קשה להבין את זה אם קוראים את הכותרת ;)

בכל מיקרה אין שום סיבה לקנות כבל יקר לטלווזיה שהיא לא הטופ , ובכלל לרוב האנשים זה לא משנה , אבל מה - כן כדאי לקנות כבל טוב. אני פשוט ממליץ לך לעשות חיפוש לתרד ישן שהגבתי בו - רשמתי שם הכל - כל המידע וכל מה שצריך. אני קניתי שני סוגים של כבלים - אחד פשוט (לא דק לגמריי אבל לא עבה) כפול של 10 מטר עלה לי 40 שקל , מעביר אותק דיגיטלי קואוקסלי של אודיו (SPDIF) ללא שום בעיות (מה שמוכיח כמו שפלוקסטר אמר שכל השטויות בכבלים דיגיטלים של אודיו זה בולזיט) אבל את הוודיאו הוא מעביר לא משהו. ואז מצאתי כבל מצויין וזול של חברה בשם TST , כבל עבה , מסיבי , מבודד טוב ושזור עם פלאגים בעלי איכות בנייה מעולה - עלה לי 90 שקל ל 10 מטר (כפול) והוא מעביר ווידאו בצורה מעולה , פשוט קשה לתאר את זה. זה ממש כבל מומלץ , יש להם הרבה סוגים של כבלים (ורק האריזה מעידה על חברה רצינית) ובשביל מחיר כזה מגוכך , אני בהחלט היתי מרוצה.

חפש את התרד הישן בנושא.

(ןסתם הערה - כבלים אכן עושים הבדל, גם באודיו השאלה מה משווים למה , לרוב ההבדל הוא הין משהו זול ופשוט למשהו נורמאלי - מעל זה ההבדל הוא לפעמים מגוכך).

פורסם

אחד פשוט (לא דק לגמריי אבל לא עבה) כפול של 10 מטר עלה לי 40 שקל , מעביר אותק דיגיטלי קואוקסלי של אודיו (SPDIF) ללא שום בעיות (מה שמוכיח כמו שפלוקסטר אמר שכל השטויות בכבלים דיגיטלים של אודיו זה בולזיט) אבל את הוודיאו הוא מעביר לא משהו.

כבל RCA הנועד לאודיו (במקרה שלך נועד להעביר מידע דיגיטלי אך עדיין הגל שעובר בו הוא אנאלוגי מטיבעו), לא עומד ב"תקן" של כבל RCA לוידאו (מדובר כמדומני בנתון ההתנגדות השונה בין השניים) - ייתכן מאד כי זו הסיבה לכך שמצאת אותו בעייתי.

פורסם
  • מחבר

Ice2K - הייתי שמח אם היית נותן לי לינק או שם של החנות שממנה קנית את הכבל TST לחיבור ווידאו. אני רוצה לקנות לי כזה.

רק מה שחשוב לי שהיציאה שלו תהיה מהכרטיס מסך - משמע S-VIDEO . הכניסה לא ממש חשובה כי אני מעביר מהרסיבר לטלביזיה.

לגבי כבל האודיו אני צריך כבל שהוא גם 10 מטר ( שוב , המחשב רחוק לצערי.. ) אבל פה אני כבר מבולבל .

אני רוצה לצאת מהיציאה הדיגיטלית של הכרטיס קול ( CRATIVE AUDIGY ) לכניסה הקואקסילית של הרסיבר כדי לקבל AC3

לפני כמה ת'רדים הומלץ לי לקנות פשוט כבל RCA רגיל ולחבר רק את ה LEFT שלו ליציאה של הכרטיס ( אני צריך גם מתאם כי זה יציאת PL )

ובצד השני לחבר את ה LEFT לכניסה הקואקסילית של הרסיבר. לא יודע אם זה פיתרון טוב - אבל אשמח אם תגיבו בעניין.

חשבתי פשוט לקנות כבל קואקסילי ולגמור עניין אבל אני לא יודע מה העלות שלו במיוחד שאני צריך כבל 10 מטר..

אבל לא איכפת לי להשקיע קצת רק אם זה באמת יהיה הבדל ניכר מכבל RCA .

תודה.

פורסם

דבר ראשון אני מדבר על RCA , אס וידאו זה דבר שונה  , זה גם כבל הרבה יותר יקר ויותר מורכב , ככה שלאורך 10 מטר זה יכול להיות יותר בעיתי ויותר יקר.

לגבי אודיו - כבל קואקסלי טוב של 10 מטר יכול לעשות לך גם 700 שקל, אבל תקשיב טוב - אתה לא צריך את זה. אני חיברתי אודיגי לרסיבר דרך היציאה הדיגיטלית עם כבל 10 מטר זול (שעלה לי 40 שקל לכפול) בעל איכות בנייה זולה ולא עבה במיוחד (אבל לא דקיק) וזה עובד מעולה (שוב דרך היציאה השמאלית במפצל - כמו שאמרתי לך). גם בחדר שלי בשביל לחבר את הרסיבר לאודיגי זרקתי סתם כבל RCA שהיה לי (עם הפלאג הכי מעפן בעולם) וזהעובד מצוין בSPDIF. באמת שלא צריך להשקיע בזה (זה לא שיש הבדל באיכות).

לגבי החנות - זה היה במעין מרכז קניות מול קניון ערי החוף בראשון לציון - יש בפנים חנות שמתקנת כלי נגינה וציוד אודיו - שם קניתי. יש גם בדיזינגוף סנטר ליד מרפאת המטיילים ואני מאמין שגם בעוד לא מעט חנויות - צריך לעזוב את המחשב לראות אור שמש ולהסתובב.

פלוקסטר - אני יודע טוב מאוד מה גרם להבדלים שראיתי (וזה קשור לפיסיקה טהורה ושום תקנים) , במילים אחרות כבל זבל מול כבל טוב , ה TST הוא פשוט גוש נחושת , מבודד בטרוף. לפני הקנייה של הTST מדדתי אותו בהשוואה לכבל הזול עם "רב מודד" והבדל בהיתנגדות היה מרשים. הTST הזה זה פשוט הצלחה - ממליץ לכולם. סה"כ הכבל הזול לא מספיק מבודד ולא מספיק מסיבי להעביר את האות מספיק חזק וללא הפרעות. וכמו שאמרת - זה הרבה יותר קריטי בווידאו מאשר באודיו (הפרעות) , ובעוד בווידאו זה חובה , באודיו זה בהחלט לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

OK אני מבין..

אבל לגבי הכבל ווידאו , שאני חושב על זה אני יכול לחבר מפצל פשוט מ S-VIDEO ל RCA בכרטיס מסך וככה להשתמש בכל RCA

כי זה גם לא ממש משנה אם אני מחבר לרסיבר ב RCA או S-VIDEO . גם ככה כל הכניסות שהוא מקבל ממקור חיצוני עוברות לטלביזיה

מהיציאת MONITOR OUT שלו..

פורסם

כמובן שאתה יכול להשתמש במתאם.

פורסם

פלוקסטר - אני יודע טוב מאוד מה גרם להבדלים שראיתי (וזה קשור לפיסיקה טהורה ושום תקנים)

על מה בדיוק הויכוח?

בכוונה רשמתי תקן בגרשיים ("), כאשר הכוונה היא שנתון ההתנגדות של כבל וידאו תקני שונה מזו של כבל אודיו זהה לו בצורת החיבור (קונקטור RCA) - דבר שהתברר כנכון לפי דבריך והוא כנראה גרם להבדל. כבל RCA אודיו לא צריך לעמוד ב"סטנדרטים" שכבל RCA וידאו צריך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים