עבור לתוכן

בעיה עם AXP2000+ ולוח GIGABYTE 7VAX REV1.1

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בעיה, והיא כדלקמן:

לאחרונה המערכת שלי הפגינה חוסר יציבות לא נורמלי.

עד כה היא פעלה בBUS 166MHZ והמכפלה אוטומטית על 10X. (יוצא 1660MHZ, שזה הDEFAULT למעבד הזה)

כדי לייצב אותה, הדבר היחיד שיכולתי לעשות הוא להוריד את הBUS ל133MHZ, והעלתי את המכפלה למקסימום (X12.5), ושוב הגעתי לDEFAULT של המעבד.

אבל, כשאני מוריד את הBUS אני , מן הסתם, מקבל ביצועי זיכרון נמוכים יותר (DDR 266 בלבד) ובכלליות ביצועי מערכת נמוכים, אבל זאת האפשרות היחידה להפעלת המחשב! ב166MHZ הוא פשוט לא מוכר להתניע!

לאחר הייצוב על 133 ניסיתי להעלות את הBUS ל145MHZ, עבד חלקית אבל קרס לעיתים קרובות, כך שאין יציבות.

הבעיה היא בעליה הלינארית של אפיקי הAGP והPCI מול הBUS, בגלל הצ'יפ של VIA שלא מצליח לנעול את האפיקים.

למרות שאין לי במחשב אף כרטיס פרט לכ. מסך (שהוא GeForce3 Ti 200). המחשב עדיין לא מוכן לעשות O/C למעל 133 ביציבות.

הטמפ', למי שמעוניין, ב133MHZ היו קרירות על 38/43 (מעבד/מערכת). בOC ל145MHZ יצא 40/48 (מעבד/מערכת)

מה שאני חייב לציין זה שלפני כמה זמן המאוורר של הNORTH BRIDGE שלי הפסיק לעבוד... אז פשוט הוצאתי את המאוורר שתהיה זרימת אוויר יותר טובה לHS שלו...

מבחינתי אני זורק את הלוח עם הVIA וקונה לוח עם nForce, אבל קודם אני רוצה למצות את האופציות שלי.

השאלות:

האם ניתן להשיג יציבות במערכת ע"י העלאת המתח למעבד והזכרונות בהרצה בBUS 166MHZ או בO/C לבין 133-166MHZ?

האם לוח EPOX 8RDA+ או ABIT NF7 ודומיו יצליחו להרים את המערכת ב166MHZ ועוד לעשות O/C? אני רוצה לדעת לפני שאני מוציא כסף סתם...

האם המאוורר של הNORTH BRIDGE חייב לעבוד כדי לקרר את המערכת ובכך לייצב אותה?

האם אני פשוט לא יודע לעשות O/C ואני סתם פוגע ברכיבים?

האם יצליחו הילדים לעזור ליעקב המסכן לסחוב את השקים הביתה?

כל זאת ועוד בפרק הבא של - O/C-MAN!!!

פורסם

ב 166 ה PCI/AGP חוזרים לתדרים הנורמליים שלהם ככה שהבעיה שלך היא כנראה המעבד ולא התדרים.

ניסית להעלות לו את המתח ?

פורסם
  • מחבר

המתח שלו עכשיו הוא 1.86V.. הבנתי שזה כבר די גבוה

(בBIOS מודגר לו לקחת מתח אוטומטית)

המתח המקורי של המעבד הוא 1.65, לא?

דא"ג איך אני יודע בוודאות אם זה thoroughbred או palomino או thunderbird?

פורסם

זה לא יכול להיות Thunderbird כי אז זה היה Athlon ולא AthlonXP.

לא סביר גם שזה פלומינו אם המכפלה שלו פתוחה, ואם כן המתח שלו היה אמור להיות 1.75V כברירת המחדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים