עבור לתוכן

המלצות לשילובים מנצחים לסטריאו (מגבר+רמקולים). תקציב כולל: 8K (כבר לא כ"כ גמיש)

Featured Replies

פורסם

סוף סוף אני מפסיק להזיל ריר על הודעות של אחרים וגם אני מפנק את עצמי במערכת חדשה.

שימוש: מוזיקה (סטריאו בלבד).

מקור: בינתיים מחשב עם M-Audio Audiophile, בעתיד נשקיע ב-CD טוב.

תקציב: 7K (גמיש...) להכל: מגבר אינטגרייטד + זוג רמקולים מדפיים + סטנדים טובים + כבלים.

כנראה שאני הולך על חדש, ולא יד שניה.

איזה שילובים טובים הייתם ממליצים ללכת ולשמוע?

פורסם

מגברים:

Cambridge Audio azur מהדגם הנמוך.

NAD C320 BEE

Arcam A65

רמקולים:

System Audio SA205 - חפש גם את הדגם המחליף ייתכן שהוא כבר בארץ

Triangle Titus/Comete

Epos M12

לא תוכל כמובן לשלב כל אחד מהשניים ועדיין להיות במסגרת התקציב, אבל חלק מהשילובים יאפשרו לך גם להשקיע בסטנדים וכבלים. לא יותר מכמה מאות עבור שניהם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, Fkl0ster.

אני כבר קורא כמה שיותר ביקורות על שלל הציוד שהמלצת עליו.

Review-wise, נראה שבין המגברים ה-Arcam מנצח, האם אני צודק?

ולגבי הרמקולים, האם הדגם המחליף של ה-SA205 הוא ה-SA2K?

למרות שזה מאוד סובייקטיבי ולכן אני מתכוון לנסות בעצמי את השילובים השונים, איזה רמקול אתה היית משדך ל-Arcam מבין מה שהצעת?

פורסם

תודה על התגובה המהירה, Fkl0ster.

אני כבר קורא כמה שיותר ביקורות על שלל הציוד שהמלצת עליו.

Review-wise, נראה שבין המגברים ה-Arcam מנצח, האם אני צודק?

ולגבי הרמקולים, האם הדגם המחליף של ה-SA205 הוא ה-SA2K?

למרות שזה מאוד סובייקטיבי ולכן אני מתכוון לנסות בעצמי את השילובים השונים, איזה רמקול אתה היית משדך ל-Arcam מבין מה שהצעת?

בבקשה,

אכן ה-Arcam "נחשב" לטוב שבהם, למרות שהוא יותר זקן.

ה-SA2K ממש לא המחליף של ה-SA205. למעשה, זהו מוניטור הנחשב לאחד הטובים למחירו (כ-15,000 ש"ח, אם הז מעניין אותך). נדמה לי שהדגם החדש מתחיל ב-5 (505 או משהו כזה, אני לא זוכר)

אישית, הייתי משדך לארקאם את הטריאנגל קומט, אך השילוב שלהם עובר את התקציב שלך במעט.

פורסם

לאיזה סוג מוזיקה אתה מקשיב?

פורסם
  • מחבר

לאיזה סוג מוזיקה אתה מקשיב?

זאת שאלה שקשה לי לענות עליה... הטעם שלי מאוד מגוון ולכן אני לא רוצה מערכת שתשמע טוב רק בסוג מסויים של מוזיקה.

פורסם

אני לא מזמן קניתי  Onkyo  A9211

ורמקולים של JAMO E670 (רצפתיים)

זה בתקציב של עד 5000 שקל

ואני מבסוט עד לגג

להמליץ לך בתקציב של עד 7000 הייתי מוסיף גם מגבר של ROTEL RA-02 לקבוצת המגברים שהמליצו לך לפניי (במיוחד ה ARCAM נראה כמו יצירת אומנות ) אותו ספציפית שמעתי כשקניתי מה שקניתי והיו לי דמעות בעיניים בגלל שהוא חרג מהתקציב :'(  אז הלכתי על האונקיו שהוא לא רע בכלל

רמקולים אין מה להמליץ - לך תשמע ותחליט לבד

אגב מאיפה אתה? אם אתה מאיזור חיפה  אני יכול להמליץ לך בחום על החנות שאני קניתי ממנה (בפרטי)

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

התקציב, כצפוי... גדל קצת (אמרתי גמיש, לא?) ;) וכרגע אני מקציב 8,000 שקלקלים.

ביקרתי כבר בפיוז בגבעתיים (אני חייב לציין שאני מצטרף להמלצות של הרבה אנשים כאן.... אחלה מקום ויחס מקצועי ומעולה).

בינתיים בדקתי את השילובים הבאים:

מגברים - Marantz PM7200 ו- Roksan Kandy

רמקולים - Quad 11L & 12L ו- JM-Lab Chorus 707

האמת היא שקצת התאכזבתי גם מה Quad'ים וגם מה-Kandy... ה-Quad'ים אמנם נשמעו טוב יותר עם ה-Marantz אבל עדיין

לא נשמעו טוב כמו ה-707.

חשבתי לערוך את ההשוואות בשלבים כאשר כל פעם אני משווה 2 מגברים ושני סוגי רמקולים עם כל הקומבינציות ביניהם, והסט שנשמע

הכי טוב יעבור להשוואה הבאה מול מגבר אחר וסט רמקולים אחר עם כל הקומבינציות בהתאמה... אני לא בטוח אם זאת הדרך הטובה

ביותר להחליט, אבל אני אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים לגבי צורת ההשוואה.

אז השלב הבא הוא להשוות את ה Marantz וה-JM-Lab עם Puccini ו- Kef Q1 או System Audio 205/505 או Epos M12.

הצעות?

פורסם

אני מהמר שהפוצ'יני והסיסטם אודיו יצאו עם ידם על העליונה. תעשה חיפוש בפורום, כתבתי רבות על שניהם בעבר.

פורסם

מה עם אודיו אנלוג פוצ'יני וטראינגל טיטוס?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון:

לאחר סבב בדיקות נוסף ומהנה במיוחד, חזרתי עם מסקנות די ברורות...

הציוד שנבדק:

מגברים: Marantz PM7200 שבסיבוב הקודם ניצח את ה Roksan Kandy בצורה די ברורה, ו-Audio Analogue Puccini שכמות הביקורות

המהללות שנכתבו עליו  מעידות שמדובר לכל הפחות ביצירת מופת בטווח המחירים (הצנוע משהו) המדובר.

רמקולים: Quad 12L שבסיבוב הקודם אמנם לא עמדו בציפיות הגבוהות, אך זכו בהזדמנות נוספת להוכיח את עצמם, JM-Lab Chorus 707 ששבו את

ליבי בפעם הקודמת, ו-System Audio SA505, המחליף של ה-SA205 המיתולוגי, בהמלצת חברינו לפורום Fkl0ster.

השילוב הראשון שנבדק היה Quad 12L עם ה-Puccini. אמה שפלן עמדה להדגים את היכולות הווקליות המרשימות שלה מבעד ל-CDP של מרידיאן

שחובר לסט-אפ המדובר, והציפיות טיפסו אל-על... אך לשווא. ישבתי והקשבתי, וחיפשתי משהו... משהו שלא כ"כ ידעתי להגדיר, אבל ידעתי בוודאות

שהוא לא שם. מאוכזב קלות, חיברתי ל-Puccini המסוקס את ידידיי משכבר הימים, ה-Chorus 707, וביקשנו בנימוס שידור חוזר מהמרידיאן.

ההבדל היה ניכר מיד, ולרגע אפילו חשבתי לעצמי "או.... הנה מה שחיפשת" אבל מהר מאוד הבנתי שלמרות ההבדל הניכר משהו עדיין חסר שם.

ואז זה הכה בי. הטנק ההוא, בצבע שמפניה, שעונה לשם Marantz PM7200, פשוט העפיל מעל  המתחרה האיטלקי בדיוק כמו שעשה ל-Roksan.

למרות שאני מסייג את כל מה שאני אומר מראש, כי אחרי הכל זה עניין סובייקטיבי, אבל שני מאזינים מנוסים נוספים הסכימו איתי פה-אחד.

חיברנו חזרה את אותו Marantz מדובר, ב-Class A, ניסינו שוב, ומיד הבנתי מה חיפשתי מקודם. מה היה חסר לי. פתאום הכל התעורר לחיים. במה...

נוכחות... הגברת שפלן פשוט עמדה מולנו ושרה. לשם ההגינות, חיברנו הפעם את ה Quad וניסינו שוב, אבל עם כל הרצון הטוב שלהם, הם הפסידו.

אמנם לא היה שם Knock-Out משפיל, אך לא נדרש חבר מושבעים כדי להחליט מי כאן "זכאי". רק יתרון אחד, לא גדול, היה להם ל Quad-ים. באס קצת

יותר Punchy ומוגדר. קצת.

עכשיו הגיע תורם של ה-System Audio להכנס למשחק. חברים יקרים, אין דרך עדינה לומר את זה, אבל פשוט נעשה שם עוול. להשוות את ה-SA

ל-Quad ובמיוחד ל-JM-Lab היה כמו להשוות אימפרזה טורבו לפרארי. לא שאני משלה את עצמי שהרמקולים שבחנתי הם הפרארי של עולם הסטריאו,

אבל זה הרושם שנוצר מההשוואה הזו. ושלא תבינו אותי לא נכון, אימפרזה טורבו זאת מכונית מדהימה בפני עצמה, אבל אף אחד לא מעלה על דעתו

להשוות אותה ראש-בראש עם פרארי F-50.

לסיכום, גם בסוף הסיבוב השני שלי, נשאר אותו שילוב מנצח כמו בסיבוב הראשון. שילוב שהשאיר עלי רושם כ"כ טוב, שפשוט נצרב לי בזיכרון. והזיכרון הזה

הוא כנראה מה שחיפשתי כששמעתי את ה-Puccini ואת ה-Quad ...ולא מצאתי.

והשלב הבא:

כנראה להכניס לתחרות את ה-Epos 12.2. על הטיטוס אני אולי אוותר, כי כל מי ששמע אותם אמר לי שהצליל שלהם צורם לאוזן לאחר האזנה ארוכה.

פורסם

שמע, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. מה שכן, כדאי לך לנסות את הקומט, אחיו הגדול של הטיטוס, אשר אמור להיות יותר רך ומאוזן; הוא עולה בערך כמו ה-12.2 של Epos.

פורסם
  • מחבר

אגב, Fkl0ster, שמעת פעם את ה-Marantz PM7200 או ה-JM-Lab Chorus 707?

הייתי שמח לשמוע את דעתך עליהם.

פורסם

לא, לצערי לא יצא לי. שמעתי מגברים יקרים יותר, אבל בתחום המחירים שלך יצא לי לשמוע רק מספר מועט ומהם אהבתי הכי הרבה את ה-Puccini. די ברור שאם אהבת את הגישה של המארנץ, אז ה-Puccini ישמע מאד laid-back, פחות שקוף והרבה יותר "חם ורך" לעומתו. ייתכן שהשילוב עם רמקולים עם עכבה נמוכה (הקורוס יורדים מתחת ל-4 אוהם במקרים קיצוניים) הקשו עליו במלאכת הדחיפה, אך עם זאת זה לא מה שהכריע את הכף לרעתו, לפי מה שאני מסיק מהתיאורים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים