עבור לתוכן

הייתי רוצה לשפר את המדריך/ בלוק ואני צריך חוות דעת ביקורתית (עודכן המדריך)

Featured Replies

פורסם

הכנת בלוק קירור מיים

הבנייה ממש פשוט ולוקחת איזה שעתיים שלוש ככה , לא סיפור . החלטתי לבנות עוד מלפי הרבה זמן בלוק קירור למערכת קירור מיים אך לא היה באפשרותי להשיג נחושת , היום בזמן שפתרתי תרגילים לפסיכו עלה בראשי רעיון ................להשתמש בסינק הקירור של מעבדי ה 486 !

אני מתנצל מראש על האיכות של התמונות

החומרים הדרושים

ציוד בייתי פשוט .

מלחציים

דרמל

מברג

כמה ברגים

גומי

קצת צנרת

מלחם

בדיל

זה בערך הכל .......אממממ וכמובן הסינק של מעבד ה 486 .

בטיחות

חובה להצתייד במשקפיי מגן ומסכה לפה ולאף מכיון שעפים הרבה חתיכות נחושות וכמו כן יש אבקת בדיל שנכנסת לאף , בדיוק כך יכול גם הדיסק או אבק השיוף להישבר ולפצוע .

Image13.jpg

הציוד הדרוש

block_new.jpg

הנה הגומי שבוא השתמשתי

הגומי הוא גומי רגיל באובי 2 מ"מ , נראה לי הוא ממכונת כביסה או משהו כזה . אפשר כמו דן להשתמש גם בגומי של פנימית של אופניים .

טוב עכשיו ניגש לקטע הכי מעניין של זה וזה הבנייה כמובן . כפי שאפשר לראות בסינק ישנם חורים משני צדדיו .......

Image3.jpg

הסיינק המיעוד מחוזק במלחציים

אופן העבודה בסתימת החורים למניעת נזילה

אותם תעלות - חורים נסגור על ידיד הלחמתם בבדיל, אני השתמשתי בבדיל עם בסיס חיזוק באובי של 3 מ"מ , את הבדיל מומלץ להשחיל קלות לתוך התעלה ואז לחמם אותו בכדי שיתפס מכל הצדדים בבלוק. חשוב אבל חשוב מאד לבדוק שהבדיל תפס גם בתוך התעלה ולא רק למעלה , כי אם רק למעלה אז הוא ישתחרר בקלות וחבל על הכל .

לאחר שעברנו על כל החורים וסתמנו אותם מומלץ לעבור מעל כולם ולעשות כמו שכב האחידה של בדיל שתחבר בין כולם , לאחר מכן נשייף אותה ויהיה לנו אחלה של בסיס .

Image2.jpg

מחממים את המלחם ......

Image5.jpg

הבלוק לאחר שהלחמנו את החריצים

Image6.jpg

לאחר השיוף של הדפנות

השיוף התבצע על ידי ראש שיוף של הדמל(500) .

fed43ehead.jpg

טיפ - מאד לא מומלץ לעשות את זה כי אחרי השימוש הדיסק ניהיה מלאה בדיל ואפשר לזרוק אותו כי הוא לא שמיש יותר

Image8.jpg

הרוצח שלי - דרמל של פרוקסן

Image1.jpg

הגוף תחילה היה אומרו להראות כך אבל בעקבות קשיים לוגיסטיים שונה .

אופן העבודה על הבלוק ביצור התעלות

החיתוך נעשה בעיקרו על ידיד דיסקית חיתוך רגילה של דרמל (409)והחריטה על ידיד ראשי חריטה(192,194) ועל ידיד שפיץ פלייר שבעזרתו שברתי את ה"שיניים" שנוצרו ועל ידיד כך עשיתי בסיס פחות או יותר חלק שעליו אפשר לעבור עם הראשי החריטה.

תחילה חתכתי בעזרת הדיסקתי את התעלות לרחוב בכדי ליצור חריצים כפי שאפשר לראות בתמונה , לאחר מכן שורה 1 "נפרצה " בעזרת שפיץ פלייר בכדי שיוצור אזור עיגון למים שממנו הם יתפרצו לשאר הבלוק.

אוזר היציאה של המים נעשה על ידי ראשי החריטה שבעזרתם ביקעתי את "הבאר" שאליה מגיעים המים מכל הבלוק ויוצאים למעלה.

420.gif

fgrrr4c.jpg

Image11.jpg

עכשיו הוא נראה ככה לאחר חריטה וחיתוך של הסינק

הסבר על פעילות הבלוק .

כפי שרואים בתמונה המים נכנסים לבלוק מן העיגול הכחול שזה פתח כניסת המיים ועוברים בזרימה מתפצלת דרך כל הבלוק ככה שהפ סופגים יותר חום ומקררים בצורה אקטיבית יותר את הבלוק בניגוד לבלוקים אחרים שבהם אין מגע של המים עם כל שטח הבלוק , בדרך המים אוגרים חום ומוציאים אותו החוצה כפי שניתן לראות בשרטוט .

כמו כן בפתח כניסת המים ישנה תעלה שדרכה המים פורצים ואז יורדים למטה .

gffdgfdg.JPG

הדגמה של הזרימה מהכניסה ועד היציאה של המים מן הבלוק

כמה שלבים אחרונים שכחתי לצלם אבל אני אסביר .

חותכים חתיכת פרספקס שתיהיה יותר גדולה מהבלוק ברוחב ב חצי ס"מ כל צד ובאורך בערך ב 2 ס"מ בכל צד .

הסבר על הלבשת הגומי

הגומי נחתך בגודלו קצת יותר מן הגודל של המסגר מתך כונה שהוא יתלבש ושיהו בליטות בחוזץ שיתנו יותר איטום לבלוק .

החיתוך התבצע על ידיד סכין יפנית .

block_new_2.jpg

הגומי יושב כמו גדול לאחר החיתוך .

מלבישים גומי על הדפנות, מומלץ להדביק כמו שאני עשיתי

לאחר מכן מחברים את הפרספקס ומחזקים עם מלחציים בכדי שלא יזוז וקודחים חורים בכדי לחבר את הפרספקס לבלוק .

קודחים חורים לצנרת וזהו .

block_new_3.jpg

לסיכום

כן אני יודע שאנשים יגידו שהבלוק לא נראה משהו משהו אבל הוא איכותי , יש לי דליפה בחלק העליון ומחר כאשר אני אקח את הגומי אני אלביש אותו והכל יהיה בסדר .

אין צנרת עדיין כי אני לא מוצא את חיבורי הזויית שלי , איך שאני אמצע אני יעדכן את המדריך בתמונה עם הצנרת והגומי .

יחסית מדריך לא ממש מסובך , צריך להשקיע קצת כוח וזמן ויוצא אחלה.

סתם בישביל ידע כללי : גודל הבלוק הוא 4.5 ס"מ על 4.5 ס"מ . גודל אידיאלי בישביל התאמה לכרטיסי מסך ,כרטיסי וידיאו , גשר צפוני .

מקווה שנהנתם , דן ........... ;)

חלק מן התמונות נלקחו מן האתר HWzone

פורסם

מדריך יפה כל הכבוד!

לא הסברתי על האופן שבו הפכת אותו לבלוק ובעצם איך עשית את התעלות של המים בתוכו ובאיזה צורה והכל...

וזה מאוד חבל כי זה כעקרון רוב העבודה כאן...

בהצלחה לך בתחרות!

פורסם

מדריך טוב מאוד!!!!

אבל כמו שאמרו , אתה צריך להבסיר איך אתה עושה את תעלות המים, ו

גם איפה קנית את הגומי כי עוד לא ראיתי כנויות שמוכרות גומים בגדלים שונים

פורסם

אמרת בעצמך שיש דליפה...

זה לא מעודד אף אחד לדעת שלמי שעשה את המדריך יש דליפה =\

פורסם
  • מחבר

הבלוק כבר לא דולף אחרי הוספת הגומי הנורמלי . סבבה אני יערוך את המדריך ואסביר יותר טוב .

בבקשה תגידו עוד מה לשפר .

פורסם

זה מאוד ישכנע אנשים אם תראה אותו בעבודה הבדלי טמפ וכו'

פורסם
  • מחבר

אני עדיין בתהליכים של בניית רדיאטור למערכת קירור אז אין ביכולתי להלביש את הבלוק כי אין לי עדיין מערכת קירור מים פעילה .

פורסם

התמונות של הראשים לדרמל לא טובות ככה

לא עדיף שהתמונות יהיו רק של

הראש שהשתמשת בו?

זה סתם דפוק ככה שאתה שם תמונה וצריך לחפש

בתוך התמונה את הראש המתאים

למה אתה לא יכולת לעשות את זה?

פורסם

דן קבל ח"ח על המדריך,השאלה שלי היא האם ההלחמות בצדדים מחזיקות מעמד....?

פורסם

ההלחמות נראות ממש עדינות ..

pressure test it

סך הכל נחמד מאוד , עשיתי גם בלוק דומה (בחתימה שלי) אבל היו לו יותר מידי דליפות ולא היה לי כוח לשפץ אותו , אין כמו בלוק בנוי כמו שצריך ..

פורסם

אתם שמים לב שהבלוק הקטן הזה הוא בעצם היטסינק של פנטיום 1 או של 486 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

התעלות היו שם כבר והוא רק סגר את הצדדים שם את הפלסטיק הזה קח גומיות עשה חורים בפלסטיק ומזה יצא בלוק קירור מים

פורסם

לא נראה כמו בלוק שיחזיק לאורך זמן

שמדובר על מים וחומרת מחשב לא הייתי מסתפק בבלוק מקומבן כזה..

פורסם
  • מחבר

ההלחמות נראות ממש עדינות ..

pressure test it

זה מה שאני הולך לעשות לבלוק בקרוב.

אתם שמים לב שהבלוק הקטן הזה הוא בעצם היטסינק של פנטיום 1 או של 486 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

התעלות היו שם כבר והוא רק סגר את הצדדים שם את הפלסטיק הזה קח גומיות עשה חורים בפלסטיק ומזה יצא בלוק קירור מים

תקרא את המדריך ותראה שכתוב שזה סיינק של פנטיום 1 , התעלות באמת היו אבל רק לכיון אחד והוא גם לא היה מעוצב , זה נשמע מה שאתה אומר סיפור של 5 דקות אבל זה לא.

לא נראה כמו בלוק שיחזיק לאורך זמן

שמדובר על מים וחומרת מחשב לא הייתי מסתפק בבלוק מקומבן כזה..

גם אני לא מתכון לשים אותו בלי בדיוקות כמו שצריך .!

אני לא רוצה מחשב מת .

פורסם
  • מחבר

לא .

כאן זה לא מכירה /קניה .

פורסם

כאן זה לא מכירה /קניה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים