עבור לתוכן

אני חושב שהזכרון שלי רץ ב 100Mhz ולא ב 200Mhz כמו שצריך להיות (Pc3200)

Featured Replies

פורסם

יש לי corsair PC3200C2, שאמור כמובן לעבוד ב 200mhz, אבל הלוח (K8N-E Deluxe) נותן לו באופן אוטומטי 100mhz.

גם אחרי שהעליתי את זה ידנית ל 200mhz (כמו שצריך להיות), תוכנות כמו Sisoft Sandra ו HWinfo32 אומרות לי שזה עדיין רץ ב 100mhz.

מה עושים כדי לפתור את הבעיה?

תודה!

פורסם

אני לא ממש יודע איך זה כתוב בסנדרה - אז תריץ CPUZ ותבדוק שם בקטע של הזכרונות אם כתוב לך 200 מה"ז זה 400 מה"ש ואם כתוב 100 זה 200 מה"ז

פורסם
  • מחבר

הזכרון אמור לעבוד ב 200mhz (400 אבל לפי CPUZ הוא עובד ב 100 (200).

מוזר? מאוד.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

הכי פשוט שתיכנס לביוס ותבדוק...

איזה מעבד ? איזה לוח ??

פורסם

יש לי corsair PC3200C2, שאמור כמובן לעבוד ב 200mhz, אבל הלוח (K8N-E Deluxe) נותן לו באופן אוטומטי 100mhz.

גם אחרי שהעליתי את זה ידנית ל 200mhz (כמו שצריך להיות), תוכנות כמו Sisoft Sandra ו HWinfo32 אומרות לי שזה עדיין רץ ב 200mhz.

מה עושים כדי לפתור את הבעיה?

תודה!

א. לעדכן את הביוס

ב. לחזור לברירות המחדל של הביוס, לאפס את הביוס.

ג. להוצאי רכיב זכרון אחד, לבדוק את ההשפעה

כשציינת שהמשחקים לא עובדים חלק זה היה ברור

שמשהו לא בסדר.

אם התקלה תימשך לאחר הנ"ל, צור קשר עם אסוס.

בגדול, לא מבין למה קנית את האסוס שאין עליו כמעט

אף סקירה, הייתי צריך לקנות את ה MSI שניצח סקירות

רבות.

תפוחים.

פורסם

תנסה להחליף תסלוטים תשים זיכרון אחד בסלוט הכחול (slot 1) ההכי שמאלי ועוד אחד באחד הסלוטים האחרים

ידוע שיש בעיה מסויימת בלוחות a64 עם זיכרונות שאם לא שמים ב slot 1 זה עובד על 100 ואם שמים בכל ה3 זה עובד על 166

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עכשיו לשים כרטיס אחד ב slot1 וזה נשאר על 100Mhz... :(

לגבי עדכון ביוס, הייתי רוצה לעדכן, אבל אני פוחד, כי ההוראות באתר של אסוס בלתי מובנות בעליל... אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי אותן.

תודה.

פורסם

ניסיתי עכשיו לשים כרטיס אחד ב slot1 וזה נשאר על 100Mhz... :(

לגבי עדכון ביוס, הייתי רוצה לעדכן, אבל אני פוחד, כי ההוראות באתר של אסוס בלתי מובנות בעליל... אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי אותן.

תודה.

לא להגזים, תוריד את העדכון:

http://www.asus.com/pub/ASUS/mb/sock754/K8N-E_DX/K8ne1004.zip

יש כלי עדכון ביוס

ASUS EZ Flash

With ASUS EZ Flash, you can update BIOS before entering operating system. No more DOS-based flash utility and bootable diskette required.

תלמד אותו, ותעדכן, לאחר מכן תאפס את הביוס, תחזיר אותו לברירות המחדל.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר עשיתי עדכון ביוס דרך utility שהגיע על הדיסק שהגיע עם הבורד (משהו מאוד נחמד שרץ תחת וינדוס).

בכל אופן, עבדתי לפי ההוראות בספר, עדכנתי, אני עושה restart, וחשכו עיניי! המסך שחור (למרות שעובד, הוא לא ב standby) לא קורה כלום, והלוח מודיע לי (בהודעה קולית - feature מאוד מגניב אגב...), "system failed due to CPU overclocking"

אני לא עשיתי שום אוברקלוקינג ושום בטיח! אין לי מושג מה הוא רוצה ממני.

הנחתי שההגדרות הבסיסיות נדפקו אז עשיתי reset ל Cmos לפי ההוראות, הפעם גם המסך לא נדלק בכלל (הוא נשאר ב standby) והCdrom מהבהב בנורה שלו כל כמה שניות, וככה זה תקוע.

עשיתי כמה פעמים reset ובאחת מהן הוא הציג לי על המסך את ההודעות של השחזור ביוס, והוא כביכול שחזר את הביוס הישן מהCD, אבל לאחר הrestart הבעיה חזרה: המסך שחור והמחשב לא מגיב.

להזכירכם הלוח שלי: Asus K8N-E

מעבד: Athlon64 3400+

ההודעה הזו מספיק חשובה לדעתי כדי לפתוח אשכול חדש, אז אני אפתח אחד.

תודה!

פורסם

חשבתי שזה בעיה יחודית ללוח אם שלי ספציפית

בדיוק אותו הדבר קרה לי עידכנתי bios אבל דרך דיסקט ובמקום זה אמר לי flash failed ואז המחשב לא עשה post בכלל לא עלה כלום

אני מקווה מאוד שזאת לא הבעיה אצלך כי במקרה שלי לאח שלי יש בעבודה צורב ביוסים אז נאלצתי להוציא תצ'יפ ולצרוב ביוס ידנית

בכל מקרה אסוס גרועים בקטע של פלאש לביוס שילמדו קצת מגיגהבייט לעשות dual bios

פורסם
  • מחבר

אז אבוד? חייבים ללכת עכשיו לחנות, ולהשאיר אצלם במעבדה ושהם יסדרו את זה?

פורסם

כשקראתי על זה באינטרנט קראתי כמה דברים

אחד היה שהכרטיס מסך אשם והוא כן עולה אבל פשוט לא משדר לכרטיס מסך אם הוא מבוסס ATI אז תנסה אם יש לך איזה כרטיס של nvidia

אם זה לא עוזר תשלח אימייל לאסוס או אפילו תתקשר לתמיכה הטכנית שלהם תשאל בנושא ואם אתה ממש לחוץ ולא מציעים לך פה עוד פיתרונות

גש לחנות תשלם להם על שעת עבודת טכנאי (אני בספק אם זה נכנס תחת סעיף האחריות) או מה שלא יהיה שיעשו לך בדיקה

אני מאמין שיש להם מכשיר לצריבת ביוס

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה שאמרת על הכרטיס מסך תוכל להסביר שוב?

בכל אופן, יש לי Gainward Geforce6800GT.

פורסם

נראה כאילו לא איפסת את הביוס...

נסה לאפס אותו כמו שרשום בלוח, לא עובד? נסה לאפס את הביו ע"י הוצאת הסוללה של הלוח ל3 דקות.

ואם זה יעזור, והזיכרון עדיין ירוץ על 100MHZ, חפש ג'מפר בלוח שמאפשר לעבוד לBUS יותר מ100MHZ(ראיתי כזה מתג בלוח של ג'יגהביט) אחרי זה תטעין הגדרות בררת מחדל, וזה אמור להסתדר...  ;)

במידה ואין לך את המתג/ג'מפר הזה, פשוט כנס לביוס תטען להגדרות בברירת מחדל(לא SAFE FAIL, בדרך כלל קוראים לזה בערך ככה) וחפש הגדרות שקשורות לFSBאו למהירויות למעבד וזיכרונות. שם פשוט שם את כל הערכים על 'אטומט' וזה אמור להסתדר ;)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

קודם כל עשיתי ריסט לפי ההוראות - 5-7 פעמים, לא עזר... :(

לגבי מה שאמרת, עוד כשזה עבד, וזה היה על אוטומט זה זיהה 100Mhz.

לגבי מתג כפי שאמרת - אני אחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים