עבור לתוכן

לוח ומעבד לשמושי עריכת וידאו.

Featured Replies

פורסם

שלום, אבקש את המלצתכם בנוגע ללוח ומעבד לצורך עריכת וידאו. הלוח צריך להיות מהיר ולאפשר שמוש במקסימום של 4 ג'יגה זכרון ושלושה כוננים קשיחים. המעבד לא צריך להיות מהיר במיוחד או להציע פיצ'רים מיוחדים מאחר ואני משתמש בחומרת עריכה יעודית. אדרנלין, אם מישהו מכיר ואם לא זה לא נורא. תקציב זה לא ממש בעיה מכיוון שבכל מקרה לא תגרדו את המחיר של הציוד מסביב, אבל נאמר לא יותר מעשרת אלפים שקלים.

תודה רבה, גדי.

פורסם

לוח Asus P4C800 Deluxe עולה בסביבות ה-1000 ש"ח, וניתן לחבר אליו עד 6 התקני IDE ATA.. (כוננים קשיחים וצורבים) ועוד 4 התקני S-ATA..

מעבד אינטל פנטיום 4 פרסקוט במהירות 3.2 ג"ה עולה בסביבות ה-1450 ש"ח. יש לך תקציב גם למעבד 3.4 אבל דיי מיותר לדעתי.. סתם מוסיף אלפיה למחיר בעוד התוספת לביצועים לא כזו משמעותית.

הם נורא מתחממים, בד"כ מגיעים עם מאווררים שנשמעים כמו מנהרות רוח, מומלץ לשדרג לקירור שקט, סגנון הזלמן 7000, שעולה באיזור 200 ש"ח.

או אולי ל-Silent Tower של Thermaltake.

הלוח הזה בד"כ בעייתי עם ספקי כח פשוטים ודורש ספק כח איכותי, אם ג'נרי 500W ומעלה, ואם brandname אז אולי Thermaltake 400w או יותר (בסביבות ה-360 ש"ח).

פורסם

רק לא ג'נרי, חבל על הכאב ראש.

כשאתה אומר 10,000 שקל למעבד ולוח אתה מתכוון לזה או שאתה מדבר על כל המחשב ?

כששמים 4GB זיכרון על הלוחות האלו (כל לוח עם צ'יפסטים נוכחיים של אינטל בוודאות, ואולי בכלל כל לוח בסביבת עבודה של 32 ביט) 512MB לא זמינים (טווח כתובות שמור) ככה שאם תשים 2x1GB+2X512MB תקבל 3GB ואם תשים 4X1GB תקבל רק 3.5GB.

נניח שזה התקציב לכל המחשב :

לוח לשני מעבדי אופטרון עולה כ 1400 שקל (לא מהמתוחכמים מדי)

שני מעבדי אופטרון 242 משהו כמו 3000 שקל

שני ג'יגה DDR333 ECC REG - 4 של 512 זה כ 3200 ש"ח

מארז וספק למחשב כזה זה עוד 1500 שקל

בעריכת וידאו אין חשיבות לעוצמת ה 3D של הכרטיס מסך, נשים משהו כמו רידאון 9600Pro או כדומה באיזור ה 700 ש"ח.

+- כיסינו את התקציב, היו אמורים להיכנס פה גם דיסקים קשיחים ?

תענה על השאלות, אם זה רלוונטי אפשר לפרט ספציפית על החומרה.

*מערכת כזו תועיל לך רק אם התוכנה תומכת בשני מעבדים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם.

אמרתי 10,000 כתחום כללי, כדי להמנע מהמלצות מוגזמות. כנראה שהמחיר הזה היה מוגזם. זה מחשב די בסיסי בסך הכל, אני לא מדבר על כרטיסי מסך מיוחדים למשל. אני צריך כרטיס מסך בסיסי שצריך להתמודד עם שני מסכים, אני לא חושב שאני צריך כרטיס למשחקים ולכן אתפשר על הכרטיס הכי זול שאמצא שיוצא לזוג DVI. דיסקים לא כלולים במחיר.

ההמלצה שלך לזוג מעבדים לא ממש עוזרת לי, למרות שהתכנה תומכת בהם חומרת העריכה עדיין מהירה בצורה משמעותית משני מעבדים חזקים כמו שהצעת ולכן אני אסתפק במעבד אחד בסיסי יחסית. כמו למשל שכרטיס תלת מימד בסיסי עדיף על מעבד חזק במשחקים.

מעבד 3.2 זה המינימום כיום? אני מצטער, אני פשוט לא מעודכן. הבעיה היא לא תקציבית אבל אני קצת מתקשה להצדיק כזה תותח.

דבריך לגבי הגבלת הזכרון עוררו אצלי כמה שאלות. המחשב מזהה את ארבעת הג'יגה או רואה רק שלושה וחצי? זה משנה לי מכיוון שאלו דרישות התכנה ואני חושש שהיא לא תרוץ מכיוון שאני מתחת למינימום.

בררתי קצת לגבי גוף הקירור שהצעת לי, והוא נראה לי קצת קשקוש, הקונספט שלו דיי הזוי, בוודאי לא חכם. המעבדים מסופקים עם גופי קירור?

שוב תודה רבה לכולכם, אני מצטער על הנימה המעט שלילית (המון כסף שלקח לי שנים לחסוך) אתם עוזרים לי מאוד.

גדי.

פורסם

מעבד 3.0 עולה איזה 200 שקל פחות, הייתי אומר שמומלץ.

הלוח מזהה 4GB אבל רק 3.5GB זמינים. אם זה באמת חשוב לך לך על A64 3000+ כך שכשתגיע בשעה טובה Windows64 בשבילם תוכל לשדרג ל 4GB ואולי אפילו יותר.

מעבדים מגיעים עם גופי קירור בד"כ, ה A64 וה P4 מגיעים עם קירור די איכותי שאין ממש סיבה להחליף אותו אם לא עושים אוברקלוק.

תסביר עכשיו בדיוק מה אתה צריך לקנות, אתה באמת צריך רק המלצה ללוח ומעב או למחשב שלם ?

פורסם

אסף שמעת את המאווררים של הפרסקוטים? לקוחות מתקשרים אלינו לשאול אם זה נורמלי שהמחשב כל כך מרעיש.. זה כמעט גרוע כמו מאווררי Delta.. בגלל זה עכשיו התחילו למכור אותם עם מאווררי TR2 של Thermaltake, במטרה לצמצם נזקים.. ומה לעשות שהמעבד הזה עובד בסביבות ה-70 מעלות.

הקירור של זלמן לא נועד לאוברקלוק, אלא לתת פתרון שקט (18dBA = שקט כלחישה) בטמפ' נורמליות. לכן הוא כזה עצום ועשוי כולו נחושת.

מה שכן צריך לבדוק תאימות עם הלוח, שהוא לא מתנגש עם שום דבר מסביב לסוקט של המעבד.

אגב הצעתי את ה-3.2 כי המחיר שלו ירד לאחרונה והזכרת את עניין עריכת הווידיאו.. בד"כ אנשים שמתעסקים עם זה מעדיפים מעבדים כמה שיותר חזקים..

אם זה לא כל כך עקרוני גם המעבד 3.0 יספיק והם נמכרים בסביבות ה-1170 ש"ח.

פורסם

שמעתי, אבל זה היה במארז סופר ג'נרי בלי אף מאוורר אז אני מניח שזה בגלל שהוא סתם ממחזר את האויר של עצמו.

ההנחה שלי היא שבמארז נורמלי המאוורר לא יצטרך להתאמץ כל כך, הרי גם המאוורר של הנורת'ווד מרעיש כשהוא מתחיל להתחמם.

בקשר למעבד, הכי חשוב שיהיה מספיק זיכרון (לא לקנות סתם זיכרון שלא יהיה בו שימוש, אבל קודם כול לקנות מספיק זיכרון).

משמע, כדאי להרכיב את כל המפרט בלי המעבד ואז להתאים מעבד לפי התקציב שנשאר.

אבל מאחר וכנראה אין ממש בעית תקציב, אז לא יזיק ה 3.2.

פורסם
  • מחבר

בלי קשר לשרשור הזה, 70 מעלות זה ממש לא נורא. אם אתה לא מנער את המחשב שלך ביומית הייתי הולך על קירור פסיבי. דבר איתי אם בא לך לנסות.

הקירור של זלמן הוא רעיון גרוע מבחינה תכנונית. המאוורר חייב להיות מעל לצלעות אחרת אתה מאבד המון, הרי המאוורר עצמו לא מוליך חום. הרעש זה רק פונקציה של מאורר כמעט. אני לא יודע אם אפשר לקנות כאלו ככה סתם, אבל קונים חבילות של מאה במשהו כמו ארבעים סנט ליחידה. מכל מה שדובר כאן רק את delta אני מכיר, ואני לא מבין על מה אתם מתלוננים. הוא יחסית שקט. הוא רק נוטה להתפגר בטיסה.

אנשים שמתעסקים עם וידאו לא צריכים מעבד רציני. זה לא רציני. מי שעובד על המעבד של המחשב שלו כנראה אוהב להמתין. הציוד הנוכחי שלי הוא מק 9600 עתיק שעם חומרה יעודית עדיין מתקתק וידאו הרבה יותר טוב מהפנטיום 3 שלי.

אני לא יכול לעבוד ב-64 ביט כי החומרה לא תומכת.

אז בשורה התחתונה, איזה לוח לדעתכם? איזה אפשרויות נוספות ללוח שהוצע (ASUS)?

תודה רבה, גדי.

פורסם

אתה חייב ללכת על מערכת מבוססת אתלון 64, כדי להפעיל זכרון של יותר מ 2 גיגהבייט

צריך מעבד ומערכת הפעלה שהם 64 ביט, ב 32 ביט אי אפשר להפעיל יישום שצורך

יותר מ 2 גיגה בייט זכרון.

כדאי גם לשקול לוח כפול מעבדי אופטרון.

פורסם

32 ביט מגיע ל 4GB, הבעיה היא הכתובות העליונות ששמורות לחומרה.

קירור פאסיבי, לא עם המעבדים של היום או שתצטרך באמת משהו עצום.

פורסם
  • מחבר

אני מציע לך לנסות, כמובן לא עם הצעצועים שהולכים כאן. אני עושה את כל יום בסביבות קצת יותר מורכבות ממחשב שולחני. זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לך, שבעים מעלות זה לא נורא, תאמין לי. איך אתה בפיסיקה?

תפוחים היקר, אינני יכול להשתמש במערכת 64 ביט כי החומרה איתה אני עובד לא תומכת בפלטפורמה כזאת. מה גם שזוג מעבדי כאלו יהיה בזבוז כסף מאחר והם לא נועדו לבצע את פעולת עבוד הוידאו. תודה בכל מקרה.

זכרון, 2100, 2700 אומר לי משהו או שמבחינתי זה אותו דבר?

פורסם

32 ביט מגיע ל 4GB, הבעיה היא הכתובות העליונות ששמורות לחומרה.

קירור פאסיבי, לא עם המעבדים של היום או שתצטרך באמת משהו עצום.

מערכת מבוססת מעבד 32 ביט יכולה לתת ליישום עד 2 גיגה בייט זכרון, לא 4.

בכל מקרה מעבר ליכולת להפעיל זכרון פיזי גדול, גם עבודת המעבד ב 64 ביט היא

יתרון.

אין תחרות אמיתית ל AMD64.

פורסם

gidon55

הטמפ' המירבית שאינטל מגדירים כבטוחה היא 73 מעלות ולא הייתי מציע להתקרב לזה יותר מדי.

http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL7B8&ProcFam=483&PkgType=ALL&SysBusSpd=ALL&CorSpd=6575

ניתן לקרר הכל פאסיבסית אם יש לך heatpipes ומספיק שטח לצלעות קירור בצד השני, השאלה היא אם המחיר שווה את זה.

קח מאוורר 80 מ"מ ב 2000 סל"ד, אתה לא שומע אותו בכלל. ככה שעדים למצוא פשרה בין פאסיבי לאקטיבי במקום כזה שלא תשמע אותו אבל לא יעלה יותר מדי.

מה הגודל (על הדיסק הקשיח) של סרט וידאו שאתה עורך? (גם הסופי וגם הסה"כ של הקטעים שאתה עובד איתם)

יכול להיות שאם אתה מזיז ושומר כל פעם קבצים מאוד גדולים אז ההשקעה הכי משתלמת לך היא RAID.

הזיכרון חשוב לך בעיקר בנפח, פחות במהירות.

למרות ש DDR400 היום זה הזיכרון הכי זול כמעט, החיסכון על DDR333 או 266 הוא אפסי אז אין טעם לקחת פחות מ 400 מה"ז.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני עובד ב-RAID, גבוי ומהירות. גודל קובץ יכול להגיע  לכמה עשרות ג'יגה בזמן עבודה לפני הדחיסה.

מאיפה אתה מכיר את המושג היט פייפ? גם אתה בתחום? קשה לי להאמין שמישהו מקרר מחשב ביתי בהיט פייפ. על בסיס מה?

בכל מקרה זאת אפשרות ממש לא ריאלית. היט פייפ יעלה לך הרבה הרבה יותר ממחשב כזה. זה מורכב מאוד להתעסק ולתחזק כזה ציוד.

פורסם

היטפיפ זה מושג שהפך די נפוץ בשוק הקירור הביתי.

יש מגוון רחב של גופי קירור מבוססים ברובם על העיקרון וכאלו שרק "נעזרים" בו.

בכל מקרה, הבדיקות שנערכו על הזלמן (למשל) בהרבה אתרי חומרה גדולים - לא משקרות, זוהי עובדה שהוא מתפקד כמו שצריך והוא שקט - מה גם שעיקרון של שטח פנים גדול הוא בסיסי (כמו שציינת בעצמך), והעובדה שהמאוורר לא מרעיף אוויר על כל היקף צלעות הקירור לא עושה את כל גוף הקירור ללא יעיל ובזבזני.

אנחנו באמת לא מכריחים אותך להשתמש בו/להאמין לבדיקות - אנחנו פה רק להמליץ לך לפי בקשתך.

אני לא יודע אם אילו מעבדים עבדת אבל המעבדים הביתיים (הפנטיומים והאת'לונים בכלליות) לא כ"כ אוהבים לעבוד בטמפ' גבוהות - שיגרמו להם לעבוד עם שגיאות ועד השלב בו הם מפסיקים לעבוד/"נדלקים".

אין לזלזל בקירור של המעבדים - שום מעבד חזק, מהדור הנוכחי, מסוגל לעבוד בצורה טובה בקירור פסיבי קונבציונלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים