עבור לתוכן

hub or switch ???

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

אני הולך לחבר רשת של 3/4 מחשבים ורציתי להתייעץ אתכם מה כדאי לקנות ושל איזה חברה כי זה לעסק חשוב וחבל לקנות מוצר זבל שיתקלקל אחרי חודש :)

אז השאלה שלי שלי היא switch or hub ?

וגם איזה סוג לקנות הבנתי שהמחיר שלהם כמעט זהה אז מה ההבדל ברמת העיקרון בן שני הדברים ?

פורסם

לפי מה שהבנתי סוויץ' זה יותר טוב והאב זה כבר מיושן. אם אני לא טועה בגלל הצורה שבה ההאב פועל לפעמים יש התנגשויות בין המחשבים ברשת.

אני אישית קניתי סוויץ' פשוט של 8 פורטים לרשת של 3 מחשבים ואני מרוצה עד הגג. סוויץ' פשוט יעלה לך בחנות שכונתית בסביבות ה-140 שקל לא נראה לי שצריך יותר מזה.

פורסם

זה לא שייך למיושן או לא מיושן זה בסך הכל עניין של דרך עבודה

האב-צומת

סוויץ'-מחלף

(זאת סתם השוואה כדי להמחיש את העניין של ההתנגשויות והתורים)

אתה בסך הכל צריך לישאול את עצמך שתי שאלות

1.האם אתה משחק משחקיי רשת בבית או מעביר קבצים בין המחשבים בתדירות גבוהה

2.האם יש לך כסף

אם ענית כן על שתי השאלות לך על סוויץ'

אם ענית לא על אחת השאלות לך על האב

פורסם

לגבי שימוש בית ומשחקי רשת אין בהדל כלל ביניהם..רק סוויץ' בהעברת קבצים טיפה יותר מהיר.

ובמשחק רשת מרוצה משתתפים (כמו חיבור סוויץ' לסוויץ') יהיה טיפה יותר מהיר מהאב (לא משהו מורגש)

פורסם
  • מחבר

תודה וסליחה על ההטרדה

( אבל משהו אמר לי שהמחירים של הראוטרים בירידה אז אולי כדאי ראוטר בכלל ואז אני מרויח גם פיירוול מובנה וגם אני לא צריך לדאוג שהמחשב ה"שרת יהיה מחובר כל הזמן אלא כל מחשב בפני עצמו ? )

וחוץ מזה משהו יכול לתת לי המלצה על סוויץ או האב טוב ?

פורסם

אם אין לך שימוש לראוטר אז למה לקנות אחד

תתקין פשוט פיירוול על המחשבים

לא שווה לקנות רק בשביל זה ראוטר

פורסם
  • מחבר

Burton

פשוט ראיתי שיש נתב במחיר של 250 ש"ח כולל משלוח

וזה נראה לי מעולה בגלל הפיירוול והשליטה של כל מחשב בנפרד

מה אני טועה?

( סליחה אם אני מדבר שטויות אני חדש בתחום :) )

פורסם

העניין הוא שאם זה 250 שקל אני מניח שזה ראוטר פשוט שבטח לא כולל פיירוול אבל יכול להיות שאני טועה

אתה צריך לברר את העניין ולברר מחירים של סוויצ'ים ולעשות לעצמך את החשבון

פורסם

אין ספק שעדיף לך לקנות נתב יש לך שתי סיבות חזקות

1.האינטרנט זמין לכולם ללא תלות אחד בשני.

2.הגנת פיירוול מובנית.

ביחס למחירים נתב עולה פי שתיים מסוויטץ' אבל אין ספק שהכי משתלם ביחס למה שהוא עושה.

אם אתה בכלל שוקל עדיין לקנות האב אז תרד מהרעיון המינימום שתקנה זה סוויטץ' אבל העדיפות שלך זה ראוטר שפותר לך הרבה בעיות ומקל על התקנה הרשת בבית בצורה ניכרת.

פורסם

אם יש לך חיבור כבלים ואתה גר באיזור מת"ב - תקנה סוויץ' - תבקש מהספק חיבור קבוע וזה בדיוק כמו ראוטר רק בלי פיירוול :) ;D

פורסם

גם נכון

פורסם

אם יש לך חיבור כבלים ואתה גר באיזור מת"ב - תקנה סוויץ' - תבקש מהספק חיבור קבוע וזה בדיוק כמו ראוטר רק בלי פיירוול :) ;D

זה לא נכון

סוויץ' לא עושה NAT ולא יהיה שיתוף אינטרנט

אתה חייב ראוטר

פורסם

אם יש לו חיבור קבוע לא צריך להיות נאט .

התשתית של הכבלים טיפה שונה. ניסתי את מה שהוא אמר וזה הצליח לי אבל לא הייתי עושה את זה בבית שאני מחפש יציבות בו.

פורסם

צודק טעות שלי זה כבלים

כן שמעתי שזה עובד אחרת

פורסם

ראווטר = נתב ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים