עבור לתוכן

ATI vs nVIDIA, איפה הן עומדות היום?

Featured Replies

פורסם

הנה מאמר שנכתב ב- Inquirer, שמסכם בדיוק איפה עומדות חברות ATI ו- nVIDIA, ובעיקר שם דגש על למה ל- ATI כדאי מאוד להתעורר לפני שהיא תגיע למצב של 3DFX שהתפרקה. ולכל מי ששקל אי פעם להמליץ על כרטיסי הדור ה"חדש" של ATI, אולי עכשיו תחשבו אחרת... :\

נ.ב. אני לא פאן בוי של אנווידיה או משהו, אבל כדאי שתשימו לב לזה...

http://www.theinquirer.net/?article=18029

פורסם

נייס

מאמרים כאלה בדר"כ לא מושכים אותי אבל זה כתוב בצורה טובה מאוד ונכונה מאוד. :xyxthumbs:

תמיד חשבתי מה הטעם בלקנות X800 שהוא בעצם סתם עוד כרטיס מהיר ולא 6800 שהוא שניהם.

אני בכל מקרה יקח צעד אחורה ל 3 שנים אוטוטו, ככה שלא איכפת לי ממש ;D

FIGHT!

פורסם

עדיין לא שיניתי את דעתי :o

לדעתי הכותב בכלל לא צריך להקרא כותב, הוא סתם פאנבוי שמושפע מהביקורות.

כל המאמר הטיפשי שלו מתבסס על זה של- ATI אין תמיכה ב- SM3.0, שזה כמו להשוות לאיזה מכונית יש פח אשפה יותר טוב.

פורסם

כל מה שיש לי לכתוב זזה

" Comparing the technical relevance of The Inquirer to Beyond3D is like comparing the technical prowess of Paris Hilton to John Carmack." -Albuquerque

פורסם
  • מחבר

כל מה שיש לי לכתוב זזה

" Comparing the technical relevance of The Inquirer to Beyond3D is like comparing the technical prowess of Paris Hilton to John Carmack." -Albuquerque

מה זה קשור? כל מה שכתוב במאמר עצמו הוא נכון ואתה לא יכול לקבוע שלא.

פורסם

אני לא יכול לקבוע אבל אני יודע שהוא לא צודק, והוא כל כך לא צודק

דבר ראשון תשים לב שהוא פשוט קורע את ATI בכתבה הזאת ואני לא איזה ATI FANBOY

דבר שני הוא קובע את כל מה שהוא אומר על דום 3 ועל SM3.0 שגם ככה אין משחקים שמשתמשים בטכנולוגיה , גם כדאי שתדע ש 3.0 לא משפר את הFPS בהרבה אם בכלל.

מוזר שהוא לא דיבר על OPENGL ו D3D .

הוא ממש אנטי ATI , ATI יכולים לנצח במשחק אחד בהפרש קטן , אבל שNVIDIA מנצחת במשחק שני וזה ממש אבל ממש מראה שATI נופלת וNVIDIA מובילה פשוט בוא נגיד את זה ככה DEATH TO ATI !

דבר שלישי אני ממש לא שם על דעות של אנשים ואני לא מאמין על כתבות באתרים , רק בפורומים ששם אנשים מביאים לך הוכחות.

פורסם

דבר ראשון תשים לב שהוא פשוט קורע את ATI בכתבה הזאת ואני לא איזה ATI FANBOY

כן אתה כן..

פורסם

לא אני לא

נכון יש לי כרטיס של ATI אבל אני לא אומר ש ATI פשוט קורעת את NVIDIA בכל דבר.

היו לי את הסיבות שלי לקניה של הכרטיס.

אבל הבן אדם שכתב את זה , אין לו מושג.

אני מדבר עם הרבה אנשים לא רק ישראלים שהם מבינים בחומרה.

האתר theinquirer פשוט מנשק תתחת לחברות וכותב עליהם דברים יפים. בגלל זה הוא עדיין עובד

פורסם

איזה כרטיס קנית ? בטח את ה x800 ועכשיו אתה מרגיש שנדפקת , טוב אין מה לעשות

אבל ככה זה...

בעיה שלך...

זאת לא השערה אלא עובדה שבסיבוב הזה הכרטיסים של nvidia לוקחים את הכרטיסים של ATI

ותאמין לי אני הייתי fan לא קטן של ATI , אבל אין מה לעשות ככה זה, הפעם nvidia לקחו ובגדול.

עד שלא יצא הדור החדש של ATI עם התמיכה שהכרטיסים של nvidia תומכים אז אין מה להשוות .

כי ATI עכשיו מפגרים , וחבל , באמת חבל לראות אותם ככה נדפקים כי מאוד אהבתי את החברה.

ועכשיו זה כבר סופי שה nvidia יותר טוב

גם ב HL2 ו גם ב doom3

ועוד יהיו שיפורי דרייברים , וכמובן שיפור ה PS3 והרבה משחקים שיצאו בקרוב יתמכו בזה , ה LOTR ו MOH מתוכננים לתמוך ב PS3

ועוד משחקים , כנראה גם HL2 עם עכשיו הוא לא תומך אז אולי יוציאו patch או משהו .. כמו ש החברה של far cry עשו.

וכמו שראיתם ב far cry היו מקומות שזה נתן בוסט של 10 fps ומעלה .

פורסם

דבר שני הוא קובע את כל מה שהוא אומר על דום 3 ועל SM3.0 שגם ככה אין משחקים שמשתמשים בטכנולוגיה , גם כדאי שתדע ש 3.0 לא משפר את הFPS בהרבה אם בכלל.

מוזר שהוא לא דיבר על OPENGL ו D3D .

קודם כל אין לך מושג על מה אתה מדבר  נכון?

תסתכל בכתבה הזאת ותגיד לי שאין שום שיפור עם PS 3.0 (לא בכל השלבים יש תמיכה בזה אז אל תגיד לי שלא תמיד זה משפר פשוט המשחק הזה במקור לא תומך בזה)

שנית כל SM 3.0 זה לא ממשק כמו D3D או OPENGL זה טכנולוגיה שמשתמשים בה בשניהם כמו למשל BUMP MAPPING

פורסם

יש לי X800 ואני מזה אבל מזה לא מרגיש שנדפקתי .

dektor אני לא מאמין לשום דבר מהאתר של TOMSHARDWARE

ואני יכול להראות לך אתר שהX800 מנצח את ה3.0.

http://www.digit-life.com/articles2/gffx/fc12.html#p11

ועוד משהו אתה לא יכול לקבוע שהכרטיסים של NVIDIA לוקחים את "הסיבוב" הזה כי אין משחקים שמשתמשים בטכנולוגיה של 3.0

ומאיפה הגיע לך הרעיון שNVIDIA יותר טובים בHL2? ... כאילו באמת תבדוק באתרים אפילו באתרים..

אה ו dektor אני יודע ש D3D ו OPENGL לא קשורים לזה, אבל הבן אדם שכתב את הכתבה לא דיבר על זה בכלל וזה הבדל ענק בין שני החברות

http://www.ocforums.com/

אני לא לוקח את המידע שלי משם - אחת הקהילות אם לא הגדולה בעולם.

והנה כמה הודעות מאנשים שקצת הרבה יותר חכמים מכולנו ביחד

That review was 100% bashing the X800. He seemed to base everything off of the fact that nvidia won in doom3.

I never read the review properly as it seemed a bit to fanb0y to me...but he didnt seem to mention anything about opengl / d3d performance comparisons between ATI / Nvidia ... and at the end of the day the inquirer seems to have some odd quota to fill of news snippets a day to make itself feel worthy as a hardware reporter, so ends up just putting any old crap it can up.

have read everything that was said in that link, and al I can say is....

it was full of flaws, riddled with misguided ideas, thoughts or oppinions that don't make any sence, and is a drumed up FUD campain.

פורסם

אתה לא מאמין ל TOM? סבבה תאמין לכתבה שאתה בעצמך הבאת לינק אליה

FarCry 1.2 example demonstrated that Shaders 3.0 are real and effective and that many games will be capable of their support in case of a flexible engine
.

חוץ מזה עוד משהו:

ATI הוציאו רק ליבה אחת טובה בהיסטוריה שלהם ובסדרת ה X800 הם פשוט דחפו אותה עד לקצה היכולת

NVIDIA הוציאו ליבה חדשה ומודרנית בהרבה יותר למי אתה חושב יהיה את היתרון במשחקים עתידיים לטכנולוגיה בת שנתיים עם שינויים מינוריים או לטכנולוגיה חדשה לגמריי?

פורסם

The main point that the performance numbers make is not that SM3.0 has a speed advantage over SM2.0 (as even the opposite may be true), but that single pass per-pixel lighting models can significantly reduce the impact of adding an ever increasing number of lights to a scene

ואני יכול להגיד שלפי דעתי NVIDIA יצרו ליבה חדשה כי מה שהיה להם לא היה מספיק חזק

תראה אני לא אומר שATI יותר טובים מNVIDIA ואותו דבר ההפך, אבל יש דברים ש ATI יותר טובה ויש דברים שNVIDIA יותר טובה , אין מה לעשות.

אבל זה טיפשות מה שהכתב הזה כתב כי הוא פשוט הוציא את ATI מהתמונה. וצריכים לזכור שמאז הR300 , RADEON 9700

NVIDIA מתקשה לנצח את ATI וזה דווקא טוב בשביל ATI.

נ.ב dektor יש איזה 7 אנשים שמחכים לראות מה אנחנו נכתוב 8)

פורסם

FAR CRY תומך ב PS3.0 .

אז כן יש משחק שתומך בטכנולוגיה הנ"ל והוא מראה שיפור באיכות התמונה ובביצועים .

גם לדעתי NVIDIA לקחו את הסיבוב הזה ודיי להיתווכח עם המציאות .

פורסם

זאת הדעה שלך.

לי יש דעה אחרת

ואתה יודע מה , גם אם NVIDIA "לקחו את הסיבוב" אני לא מסכים אם הכתבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים