עבור לתוכן

הביאו לי מחשב לתיקון, ואני לא מצליח לזהות את סוג הזיכרון

Featured Replies

פורסם

אני עושה טובה לחברה של אחותי, אני מתקין לה את הווינדאוס מחדש.

הבעיה היא שיש לה רק 128MB זיכרון, ול-XP זה ממש לא מספיק. המחשב עכשיו עובד באיטיות.

אז אני רוצה להציע לה לקנות עוד סטיק של 256MB זיכרון (שאלתי פה ואמרתם וכמות MB שונה של סטיקים אפשר לשלב ביחד, נכון ???), אבל אני לא מצליח לזהות את סוג הזיכרון שיש לה (רוצה לבדוק איזה מהירות PC-3200/2700.....).

ניסיתי עם התוכנה EVEREST HOME EDITION, אבל כשאני מגיע "לעמוד" שבו נמצא המידע על הזיכרון(SPD), אז התוכנה פשוט לא מגיבה. אבל על כל "הדפים האחרים" היא כן מגיבה.

ניסיתי גם AIDA32. מה עוד אפשר לנסות?

אני לא יכול לפתוח את המארז דרך אגב, כי יש על המארז מין מדבקה כתומה, שבעצם מראה אם בעל המחשב פתח את דלת המארז, ונדמה לי יבטלו לה את האחריות אם אני אפתח את המארז ואפגע במדבקה הזאת.

פורסם

תבדוק אם עדיין יש בכלל אחריות.

אם זה בא עם 128 מ"ב אז בטח המחשב ישן וכנראה שהאחריות נגמרה מזמן.

בכל מקרה תנסה גם עם CPUZ אבל לא תמיד הוא מזהה נכון...

פורסם

באיזה מעבד מדובר ?

תקנה 3200- במקרה הכי גרוע הא יפעל ב2700...

פורסם

1. תנסה, עם SisoftSandra.

2.תשאל אותה מתי היא קנתה את המחשב, אם בכלל יש עליו עוד אחריות.

פורסם

מה בקשר לדגם של הלוח? Aida נותנת לך אותו?

איזה מעבד זה? P4 זה יכול להיות כל 3 סוגי הזיכרונות

P3 ומטה זה רק SDram.

ובAMD רק DDR וSDR.

תוריד את התוכנה Wcpuid\CPU Z ותראה מה המהירות של הבאס ותדע.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם סנדרה תחת הקטגוריה MAIN BOARD INFO, וזה מה שקיבלתי על הזיכרון:

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/p/l/a/y/a/a/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200408111312031834/200408231533354866/untitled.JPG

הלוח אם הוא GIGABYTE GA-8ST667 -L

מעבד: INTEL P A 1.80MHZ

מה אתם מציעים? לקנות זיכרון חדש לגמרי או להוסיף ע מה שיש?

ד"א: אתם חושבים ש-256MB יספיקו? היא צריכה את המחשב אך ורק לגלישה באי סי קיו, עבודה עם WORD וגלישה באינטרנט. על 256MB היא תוציא רק 300 ש"ח, אבל על 512MB היא תוציא כפול, וזה יהיה חבל אם היא לא זקוקה לזה.

פורסם

תפתח את המחשב תוציא את הסטיק של הזכרון וסתכל עליו בדר"כ יש עליו מדבקה וכתוב עליה את המהירות.

פורסם

256+128=384.

אם זה כל הדברים שהיא מתכוונת לעשות זה יספיק לה

פורסם

יש לה זכרונות DDR, תמליץ לה לקנות משהו פשוט של 400 מגה הרץ שיהיה לה גם לשדרוג עתידי..

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה לכם על העזרה.

פורסם

במקום להציע לה לקנות עוד זכרון פשוט תתקין וינדוס ישן יותר,98SE

:cool2: :cool2:

פורסם

המחשב שלך יריץ XP כמו שצריך, גם עם 128MB.

אני מריץ על AMD 450MHz עם 128MB SDRAM את ה XP PRO והוא עובד טוב מאד. במחשב הזה משתמשים בעיקר לאינטרנט.

נכון - עם יותר זיכרון הביצועים יהיו יותר טובים, אבל השאלה היא האם באמת צריך יותר זיכרון כרגע למחשב הזה - אולי עדיף לחסוך למחשב חדש...

אם אתה כבר קונה זיכרון - תקנה את ה DDR הכי זול שאתה מוצא.

פורסם

הבעיה היא עם כמות זכרון קטנה ו XP זה שזה קורע את ההרדיסק ומקצר לו את החיים, כשאין מספיק זכרון פנימי אז המחשב כל הזמן קורא מהרדיסק וזה קורע אותו.

עדיף לקנות עוד זכרון, זה גם ישפר את הביצועים וגם יחוס על ההרדיסק.

פורסם

אני לא יכול לפתוח את המארז דרך אגב, כי יש על המארז מין מדבקה כתומה, שבעצם מראה אם בעל המחשב פתח את דלת המארז, ונדמה לי יבטלו לה את האחריות אם אני אפתח את המארז ואפגע במדבקה הזאת.

אז איך אתה מתכוון להוסיף זיכרון אם המארז סגור?

פורסם

אז איך אתה מתכוון להוסיף זיכרון אם המארז סגור?

חח, צודק :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים