עבור לתוכן

שאלה על הגודל של המעבד (לא ממש יודע איך לנסח .. מצטער :()

Featured Replies

פורסם

נכון יש גדלים של מעבדים (אני לא ממש בטוח שזה הגודל) נגיד מעבד שמיוצר בטכנולוגיה של 0.13 ננו מטר ?

אז יש לי שאלה - מה ההבדל בין הגודל ? מה זה נותן למעבד? האם זה גורם לו לפלוט יותר חום?

תודה רבה

פורסם

אני מאמין שהביטוי הנכון הוא "ליתוגרפיה"

ההבדל העקרי הוא בעלות היצור - אפשר להכניס הרבה יותר מעבדים לוופר (מין פלטת סיליקון שממנה מכינים מעבדים) אחד בליתוגרפיה קטנה יותר , מכיוון שוואפר זה דבר די יקר זה מוזיל בהרבה את היצור.

מבחינת ביצועים - תאורטית מעבד זהה לחלוטין שיבנה ב0.13נ"מ וב0.9נ"מ יקבל ביצועים טובים יותר בטיפה עקב הקטנת הגודל הפיזי של הליבה ובכך הקטנת הלייטנסי (אין לי מושג איך אומרים את זה בעיברית) של כל דבר.

עקרונית זה גם אמור לפלוט פחות חום .

אבל אני משער שאתה מדבר על הפרסקוט - שמה המקרה הוא לא כזה - ישנו הבדל גדול יחסית במעבד עצמו מעבר לשינוי הליתוגרפיה כמו שינוי האורך של צינורות העיבוד והגדלת המטמון - הבדל שגרם בסופו של דבר בעיקר לפגיעה בביצועים ולא לעליה שלהם.

ובעניין צאיכת החשמל ופליטת החום - אני לא לגמרי סגור על הסיבה המדויקט אבל נדמה לי שהאשמה היתה על דליפת חשמל מהגשרים או משהוא דומה שגרם לפרסקוטים לפלוט הרבה יותר חום ולדרוש הרבה יותר חשמל - אמרו שזה יתוקן בעתיד אבל עדיין לא ראיתי שום דבר.

בקשר לעלות היצור - זה דווקא השתנה - פרסקוט עולה לאינטל הרבה הרבה פחות מנורת'ווד - בסדר גודל של נדמה לי יותר מחצי מחיר.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שמעבד שמיוצר בתהליך 0.9 נ"מ יהיה יותר מהיר מ 0.13 ?

ומה זה וואפר ? ואם ה וואפר יותר יקר איך זה מוזיל את עלות היצור ?

פורסם

הוא אומר שהו יהיה יותר זול באותם ביצועים ;D

אבל הפרסקוט עולה כמו הנורת'ווד =רווח יותר טוב לאינטל המנייקים ולדעתי כשיצאו המעבדים של AMD עם 90 נ''נ

אז הם יתנו את אותם ביצועים בפחות מחיר ...

גודל פיזי של מעבד זה בדרך כלל סוקט ...

סוקט=מספר הפינים במעבד ...

פורסם

הסיבה שבגללה יש יותר חום זה כי הPRESCOT מכיל 150 מיליון טרנזיטורים והNORTHWOOD מכיל "רק" 70 מיליון םי שתיים טרזיזטורים פי שניים צריכת חשמל וחום

(זה לא מדוייק)

פורסם

אז אתה אומר שמעבד שמיוצר בתהליך 0.9 נ"מ יהיה יותר מהיר מ 0.13 ?

ומה זה וואפר ? ואם ה וואפר יותר יקר איך זה מוזיל את עלות היצור ?

בתאוריה בשני מעבדים זזהים שזה כל ההבדל בינהם - כן אבל זה ממש לא המקרה של הפרסקוט שהוא שונה למדי מהנורת'ווד.

הוואפר לא יותר יקר - הוא תמיד יקר פשוט ככל שהליתוגרפיה יותר קטנה ככה יכולים להכנס בו יותר מעבדים ויש פחות מעבדים שנהרסים מסילקון פגום. ובכך הרבה יותר זול ליצר מעבד בליתוגרפיה קטנה יותר.

פורסם
  • מחבר

אה.

תודה רבה :D:silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים