עבור לתוכן

מזה פילטרים ?

Featured Replies

פורסם

ואיך מבטלים אותם ולמה צריך לבטל אותם ?

פורסם
  • מחבר

נו אני חייב לדעת אל תגידו לי איך לבטל אותם רק תגידו מזה ?

פורסם
מהו Anisotropic filtering)AF)?

השיטה הסטנדרטית למיפוי טקסטורות מניחה שכל דגימה של טקסטורה תמופה למרובע בתמונה הסופית. אך הדבר בד"כ לא נכון. טקסטורות ממופות לגופים בצורות שונות, וההנחה הזו גורמת לעיוותים שונים בתמונה הסופית. על מנת לפתור את הבעיה, פיתחו אמצעי שדוגם פיקסלים נוספים מהטקסטורה על מנת לנסות להתגבר על הבעיה. הבעיה לא נפתרת, אבל מקבלים תוצאה קרובה יותר לפתרון האולטימטיבי. דגימת הפיקסלים הנוספים, כמובן, דורשת העברת יותר מידע מהזיכרון של הכרטיס מסך ומאיטה את הביצועים.

4)מהו AntiAliasing)AA)?

התצוגה על המסך מורכבת ממספר סופי של נקודות. כאשר מנסים לצייר קוים שהם לא מאונכים או מאוזנים באמצעות מספר סופי של נקודות מקבלים צורה של מדרגות. פותח אמצעי שנקרא AntiAliasing שתפקידו לנסות להחליק את המדרגות ולהפוך אותן למשהו יותר קרוב לקו. אמצעים אלה דורשים חישוב של יותר פיקסלים, דבר שדורש זמן רב יותר והעברה של יותר נתונים בזיכרון של הכרטיס מסך. כתוצאה מכך הביצועים קטנים.

לקוח מתוך הFAQ של הפורום.

אני לא יודע איזה כרטיס יש לך אבל אתה צריך להיכנס להגדרות כרטיס המסך, ושם לחפש את הAntiAliasing, והAnisotropic filtering, ולבחור OFF, או לפי הגדרות היישום.

בחלק מהכרטיסים צריך להגדיר את זה גם למשחקי Direct3D, וגם לOpenGL.

נ.ב

תקרא את חוקי הפורום.

ההקפצה אסורה, עוד הקפצה והת'רד ינעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים