עבור לתוכן

פירוק והרכבה מחדש של מחשב

Featured Replies

פורסם

הי כולם

אני רוצה לפרק את המחשב של אח שלי ולהרכיב אותו מחדש כדי שיהיה לי קצת ניסיון בהרכבת מחשבים ושאני לא יעשה טעות עם מחשבים יקרים יותר.

המחשב של אח שלי הוא מאוד ישן, P3 400 Mhz 128 Mb ram Riva tnt 2 .

האם יש משהו שאני צריך להיזהר ממנו במיוחד? משהו מסובך?

אין לי שום מדריך של איך להרכיב את הלוח אם למארז והכל, אז איזהשהו הסבר קטן יכול מאוד לעזור!

תודה!

פורסם

שים לב שהלוח אם יהיה מונח בדיוק על הכניסות לברגים, כלומר שזה יתאים אחד לשני.

תיזהר לא לעקם את הפינים של המעבד ...

וזהו בעקרון

פורסם

יש בעייה קטנה לא של הרכבת החלקים אלה של חיבורם..נגיד אם אין לך נסיון יהיה דיי קשה לחבר את כל הכבלים המתאיים ללוח אם שייה נכון.. וגם אתה צריך לחבר את הספק טוב..

פורסם

יש בעייה קטנה לא של הרכבת החלקים אלה של חיבורם..נגיד אם אין לך נסיון יהיה דיי קשה לחבר את כל הכבלים המתאיים ללוח אם שייה נכון.. וגם אתה צריך לחבר את הספק טוב..

דווקא חיבור הכבלים של הספק כוח ושל הכונן הקשיח זה החלק הכי קל.

המלצה לפותח התרד: לפני שאתה מפרק את המחשב, תסתכל טוב טוב איפה כל כבל במחשב מחובר, ותזכור את סוגי הכבלים ולאיפה הם מתחברים כי אז תלך לך מהר "הרכבת" הכבלים למקום שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי....

כמה כבלים כבר יש שם חוץ מ- IDE, ומולקסים?

שמעתי שהחלק של חיבור הלוח אם למארז הוא הכי קשה... מה קשה בזה כל כך?

פורסם

יש מלא מדריכים מסודרים...

כרגע יש לי בישבילך קישור להורדת פרק מהסדרה  techtv שמראה איך להרכיב מחשב.

http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=9892&ttitle=טכנולוגית_טלויזיה:_איך_לבנות_לעצמך_<b>מחשב</b>_/_TechTV:_How_To_Build_Your_Own_PC

אתה צריך שיהיה לך EMULE ביביל להוריד את הסרטון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

אבל חבל שזה קובץ כל כך גדול.

אני אחפפש בגוגל גם.

פורסם

אוקי....

כמה כבלים כבר יש שם חוץ מ- IDE, ומולקסים?

שמעתי שהחלק של חיבור הלוח אם למארז הוא הכי קשה... מה קשה בזה כל כך?

יש את כל הכבלים של המארז - נורות (power, hdd), כפתורים (power, reset), חיבור ה-speaker, חיבור מנעול (זה מחשב ישן ;D) וכן הלאה.

בד"כ הסימונים גם עליהם וגם על המקום המתאים בלוח האם הם ממש לא ברורים, וגם מאוד צריך לשים לב לחבר אותם בדיוק לפינים המתאימים.

בקיצור, אם אין לך את החוברת של לוח האם, תעשה לך איזה רשימה או שרטוט בצד של כל כבל כזה בדיוק לאיפה הוא היה מחובר, כשאתה מפרק אותם אחד-אחד.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה על העזרה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים