עבור לתוכן

הלכתי היום לאחת החנויות המקומיות לבדוק הצעת מחיר בקשר למחשב חדש וצצו כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

הי כולם, מה המצב?

הלכתי היום לחנות בגבעת שאול (ירושלים) בשביל לבדוק הצעת מחיר למחשב חדש... הכנתי כבר מפרט והכל מבוסס AMD.

אז אמרתי למזכירה\מוכרת אז התחלנו עם המעבד ואמרתי שאני רוצה את ה- AMdD 64 Bit 3000+box,מיד לאחר שאמרתי את זה קפץ בעל החנות ואמר - אל תיגע ב- AMD הם נישרפים ומתחממים והם לא טובים, כך פרסקוט. אני מיד עניתי שלפי מה שאני יודע AMD הרבה יותר טובים למשחקים ויותר זולים ולפי מה שאני יודע פרסקוט מתחממים הרבה יותר מ- AMD וגם איטיים יותר. המוכר ניסה להסביר לי שהמעבדים של AMD צגיעים לטמפרטורות לא הגיוניות של 100 ו- 80 מעלות צלזיוס!!! והרבה אנשים שקנו AMD באו אליו עם עבד שרוף. וכפי ששמעתי אף מעבד של AMD לא הגיע למהירות שכזאת (לפחות לא Athlon). אבל אני התעקשתי על AMD. המוכרת בכל זאת הציעה לי אינטל והתפשרנו על כך שתכין לי מפרט במקביל של Intel Northwood 2.8 Ghz 800 FSB.

שאלה מס' 1- האם יש לכם ניסיון כלשהו עם מעבדים של AMD שנישרפו והגיעו לטמפרטורות גבוהות עם הגוף קירור המקורי של AMD?

שאלה מס' 2- אני קונה זיכרון של Kingstone לא זוכר בדיוק את הדגם 2 סטיקים של 512 Mb ram 400 mhz pc3200, השאלה שלי באיזה תימונים כדאי לי לקנות את הזיכרון והאם קינגסטון טובים? (היא אמרה שיש אחריות לכל החיים עם קינגסטון)

שאלה מס' 3- אני גם קונה הארד דיסק של 160 GB או של סמסונג או של WD (אני יודע שסמסונג שקטים יותר) והמוכרת הציעה לי לקחת Serial ATA אך אני ממש יודע מה ההבדל בין ה ATA הרגיל ל- S-ATA , מה יותר טוב? מהיר ואמין??? (אין הבדל גדול במחיר)

שאלה מס' 4- יש לי כמה בעיות בקשר ללוח אם...

1. אני לא יודע אם לקחת Nforce 3 או K8t800 ושל איזו חברה??? המוכרת הציעה לי לקחת ASUS... איזה לוח אתם ממליצים לי לקחת ולא במחיק גבוה יותר מ- 600 ש"ח.

2. מה ההבדל בין ה- Nforce 3 ל- k8t800 ומה זה אומר ה- Nforce 3 250 GB???

בנוסף אני קונה גם Geforce 6800 Ultra של Leadtek והאם אתם ממליצים לי לקנות אותו מפנדה? (המקום היחיד שראיתי שיש להם אותו במלאי).

מה אתם חושבים על החנות? מוכרים???

קניתי משם כמה מחשבים כבר וכולם היו בסדר גמור...

אולי עדיף לי לקנות מהאינטרנט??? (רק שההורים שליח לא בוטחים כל כך באינטרנט)...

יכול להיות שבאמת ה- AMD נישרפים ומתחממים??? (אני לא באמת מאמין שזה נכון)

בתודה מראש!!!

דרור :)

פורסם

1-AMD אומנם מתחמם בדר"כ יותר מפנטיום 4,אבל הוא אמור להתחמם קצת יותר,והפרסקוט לא משהו של מעבד בכלל...

2-לא יודע

3-SATA יותר טוב,מהיר יותר בעקרון,אבל אני לא יודע אם זה שווה את ההבדל במחיר

4-טוב גם אין לי מושג...

תגיד איזה חנות זאת?

אני גם גר בירושלים ואני גם מעוניין לקנות מחשב

אפילו שאני כנראה מעדיף לקנות מKSP ושהם ישלחו אליי את החלקים

(עוד מעט הם פותחים חנות בי-ם אז אולי אני אחכה קצת)

פורסם
  • מחבר

קוראים לחנות ליטל מחשבים בע"מ...

אתה יכול למצוא אותם בספר טלפונים.

פורסם

אם אתה הולך על ה-AMD A64 אז לך על הלוח

EPOX EP-8KDA3J

הוא עולה 650 ש"ח

פורסם
  • מחבר

זהו ששמעתי מחברים (שמבינים) ש- EPOX היא לא חברה טובה...

חשבתי יותר בכיוון של לוח של ASUS, ABIT, Albatron משהוכזה.

פורסם

1. לי אין גוף מקורי, אבל המעבד בסביבות 30-40 מעלות, באוברקלוק 2600@3500 הגעתי ל ~50 מעלות....

AMD מתחממים פחות מאינטל! בייחוד מפרסקוט!

ל AMD64 יש היטסינק מאוד רציני, בניגוד להיטסינק המקורי של ה AXP.

2. חפש CAS2.5, כי CAS2 יהיה לך יקר מדי.

3. SATA זה טיפה יותר מהיר, והרבה פחות בלאגן במארז.

4. זה צ'יפסטים שונים, NFORCE3 מומלץ יותר לOC.

5. EPOX זאת אחלה חברה. לוחות טובים ואמינים. גם ABIT.

אם אתה לא מתכנן OC קח את ה ABIT KV8PRO מ KSP ב 580ש"ח.

אם אתה רוצה OC תיקח EPOX עם NFORCE3.

פורסם
  • מחבר

תושבה טובה ומקצועית! :xyxthumbs:

אתה חושב שאסוס לא יהיה טוב? אין לי מושג איזה דגם.

שאני רואה אנשים שמדברים על תיזמונים הם כותבים מין דבר כזה 2-3-4-2 מה זה אומר?

אני צריך ספק טוב שיחזיק את כל המערכת אתם ממליצים על משהו?? לא משהו יקר במיוחד, מה אתם חושבים על ה- ThemalTake tt420APD 2 fans ב- 379 מפנדה?

אולי אתם יודעים מה הטמרפטורה הממוצעת מנוחה+מאמץ של Amd 64 3000 עם הגוף קירור הרגיל?

תודה רבה על העזרה בנתיים כולם!!!

פורסם

בתור טכנאי בחנות מחשבים שכונתית כמו שהייתה אני אומר לך בביטחון מלא לא ימכרו לך בחיים AMD 64 במחיר נורמלי תמיד ינסו לשכנע אותך ללכת לכיוון הפרסקוט שהוא הרבה הרבה פחות טוב ממנו....

גם אן יגידו לך שיבאו לך מעבד נורטווד אני בספק שזה יקרה כי כבר לא מוכרים אותם וגם הספקים הפסיקו לספק אותם ומשאירים אותם במלאי רק להחלפות....

אז ככה שאם אתה קונה (מה שלא מומלץ) מעבד P4 2.8 תבדוק טוב שהוא נורטווד...

דבר שני למה ללכת לחנות שכונתית שתשחוט אותך במחיר שאתה יכול להשיג מפרט הרבה יותר טוב בחצי מהמחיר שמציעם לך בחנות שכונתית במקומות כמו זיזג וכמו KSP שמיבאים לבד את המוצרים שלהם במחירים הרבה יותר טובים...ושם גם לא ינסו לשכנע אותך לקחת משהו פחות טוב ממה שאתה רוצה..

אני מציע שתרד מהעיניין של לקנות בחנות כזאת ותגיד מה התקציב ומה את אתה הולך לעשות אם המחשב...

מניסיון אני אומר לך שהטמפרטורות של A64 אם גוף קירור רגיל הם נמוכות אם לא שוות לטפרטורות של פרסקוט אם מאוור רגיל של אינטל

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחנות הזאת מכיוון שקניתי משם כבר שני מחשבים והם היו בסדר גמור... אבל הם היו מבוססים אינטל.

הם אמרו שהם יתנו לי כל מה שאני ארצה רק שלדעתם לא שווה לי לקנות את זה ושכל האנשים שקנו אצלם AMD חזרו אחרי שנה עם מעבד שרוף.

גם ההורים שלי לא כל כך בוטחים באינטרנט ולא מצאתי חנות כמו ksp או zigzag בירושלים ורציתי קודם כל לבדוק איזה מחירים הוא נותן לי.

התקציב שלי הוא 9000 ש"ח לא כולל מסך ולמשחקים כבדים מאוד וגם קצת 3dstudio max לא משהו רציני (אני לא עושה סצנות עם עשרות אלפי פוליגונים).

וואני מתעקש על AMD 64.

פורסם

תושבה טובה ומקצועית!  :xyxthumbs:

אתה חושב שאסוס לא יהיה טוב? אין לי מושג איזה דגם.

שאני רואה אנשים שמדברים על תיזמונים הם כותבים מין דבר כזה 2-3-4-2 מה זה אומר?

אני צריך ספק טוב שיחזיק את כל המערכת אתם ממליצים על משהו?? לא משהו יקר במיוחד, מה אתם חושבים על ה- ThemalTake tt420APD 2 fans ב- 379 מפנדה?

אולי אתם יודעים מה הטמרפטורה הממוצעת מנוחה+מאמץ של Amd 64 3000 עם הגוף קירור הרגיל?

תודה רבה על העזרה בנתיים כולם!!!

אסוס יהיה מצוין, אבל סתם יקר אם אתה שואל אותי.

על תזמונים אתה יכול לקרוא ב www.CORSAIR.com או ב www.howstuffworks.com

בשניהם יש הסברים מאוד נרחבים על הנושא.

לי יש את ה (Thermaltake 410W 1fan(120mm ואני מאוד מרוצה. אני חושב שגם אתה תהיה מרוצה עם הספק הזה.

אם אתה רוצה לחסוף כמה שקלים ולהנות מהשקט, קח ספק כמו שלי.

אם אתה רוצה הרבה שקט, חכה קצת ל Thermaltake NoFan PSU 350W.

ועוד יומיים אמור להגיע אלי מפרט A64 מ KSP ואז אני אוכל לתת לך טמפ'

בקשר למגיב שמעלי דווקא למטרה זו עדיף לך לקחת P4NORTHWOOD

פורסם

בכל חנות ימכרו לך את הסיפור שAMD מתחמם\מתפוצץ\נשרף\ משמש כחומר נפץ בטילים ועוד כל מיני שטויות אני עד היום נתקלתי בלא מעט מחשבים מבוססי AMD מהדגמים החדשים והישנים ואני לא מצאתי שום הבדל בחום בינהם לבין המקבילים שלהם באינטל ....

בקשר לחנות בירושלים ....

גם אני קניתי דברים מKSP ומזיגזג וגם אני ירושלמי ולא היו לי עד היום בעיות אם האחריות הבעיה היחידה שהייתה לי זה לשכנע את אבא שלי לקנות משם אבל ברגע שהראיתי לו את ההבדלים במחירים הוא ישר קנה משם....

ב9000 אתה יכול לקנות מחשב פי כמה וכמה בחנויות כמו KSP מאשר כל מחשב שתקנה בחנות כמו ליטל מחשבים....

אם אתה עדיין מתעקש לא לקנות מהאינטרנט פשוט תראה את המפרט לחנות שמשם אתה רוצה לקנות את המחשב .... מעניין אותי לרראות מה הם יגידו...

הינה מפרט שבניתי לך מKSP נשאר לך אפילו עודף ......

מעבדי AMD

Athlon 64 3200+ (S-754)

1330

לוחות אם למעבדי AMD ABIT

KV8-MAX III (s754)

880

זכרונות DDR 400

512MB A-DATA

2

490

980

כרטיסי מסך PINE

xfx 6800GT 256MB DVI,TV

2680

דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL

120GB SATA

2

610

1220

כוננים- 1.44

Teac/SONY 1.44

40

צורבים DVD Recorders

NEC 2510A DVD±R Double Layer

480

מארזים

ATX FullTower Supertalent alum.

470

מקלדות

MS Internet + MS Mouse Wireless Optical

260

מחירון עבודות במעבדה

Assembly Computer (new compon.)

190

סה"כ

8720

פחות 190 כי עשיתי איזה טעות סה"כ 8530

בכסף שנשאר תקנה ספק איכותי של TT או HEC מפנדה או זיגזג כי בKSP יש רק את הזבל שלהם.....

אם יש לך איזה שהם שאלות על המפרט תשאל....

מעבד כמו שביקשת A64 3200+

ג'יגה זכרון RAM 400MHZ של A-DATA

שתי הרדיסקים SATA 120GB של ווסטרן דיגיטל ככה שתוכל לעשות מערך כוננים אם תרצה

כרטיס מסך שהוא חלומו של כל גיימר GF6800GT מעולה של XFX (למרות שהיא לא הכי מוכרת שמעתי עליה דברים טובים...

צורב DVD דו שכבתי (כמעט כמו הטישו :P )

מארז FULL TOWER גדול מאלומיניום.....

לא הוספתי מאוורר מיוחד למעבד כי המאווררים של KSP נותנים מספיקים כל עוד אתה לא עושה OC

תתחדש !!!!

פורסם

מעט מחשבים מבוססי AMD מהדגמים החדשים והישנים ואני לא מצאתי שום הבדל בחום בינהם לבין המקבילים שלהם באינטל ....

דווקא למעבדי ה DURON הישנים של AMD(בערך מקבילים ל P3 מבחינת הזמן והמה"ז-ים) הייתה בעיה רצינית של התחממות, מה שעשה ל AMD נזק תדמיתי כל כך גדול שעד היום רבים לא מתקרבים ל AMD בשל כך, למרות שמעבדי ה AXP וה A64 לא סובלים מהתחממות יתר...

תן לי כמה דקות אני יבנה לך מפרט ....אם אתה עדיין מתעקש לא לקנות מהאינטרנט פשוט תראה את המפרט לחנות שמשם אתה רוצה לקנות את המחשב .... מעניין אותי לרראות מה הם יגידו...

יגידו לך נשרפים\מתפוצצים\לא איכותיים\לא טובים\רמאים\גנבים\כל תירוץ אחר שיעלה להם בראש באותו רגע.

גם ההורים שלי לא כל כך בוטחים באינטרנט ולא מצאתי חנות כמו ksp או zigzag בירושלים ורציתי קודם כל לבדוק איזה מחירים הוא נותן לי.

אז תיקח פעם את אבא\אמא לטיול בתל אביב, תכיר את התפוח הישראלי הגדול, תבלה קצת :lol:

זה מה שאני עשיתי :lol:

פורסם
  • מחבר

הראיתי להם את המפרט והם מעוד הסתייגו מזה וישר אמרו לי שלא כדאי...

אני דווקא רוצה לקנות מהאינטרנט אבל ההורים שלי בעיתיים בקטע הזה, אם נלך לחנות בחיפה או בתל אביב או איפה שזה לא יהיה וניקח את המחשב משם זה יהיה באותו מחיר או יקר יותר?

Razor Junior - אתה בטוח שספק 350Watt יחזיק מערכת שכזאתי עם Gefroce 6800 Ultra שכתוב שהוא צריך 480 Watt???

כמה עולה הספק שיש לך? רעש זה לא הגורם הכי חשוב כרגע.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

הראיתי להם את המפרט והם מעוד הסתייגו מזה וישר אמרו לי שלא כדאי...

אני דווקא רוצה לקנות מהאינטרנט אבל ההורים שלי בעיתיים בקטע הזה, אם נלך לחנות בחיפה או בתל אביב או איפה שזה לא יהיה וניקח את המחשב משם זה יהיה באותו מחיר או יקר יותר?

Razor Junior - אתה בטוח שספק 350Watt יחזיק מערכת שכזאתי עם Gefroce 6800 Ultra שכתוב שהוא צריך 480 Watt???

כמה עולה הספק שיש לך? רעש זה לא הגורם הכי חשוב כרגע.

תודה רבה על העזרה!

חלק מהחנויות אתה יכול להזמין את המחשב ואז לבוא לאסוף אותו

מספיק טוב?

ואם תחכה אז KSP אמורים לפתוח חנות בי-ם (בהר חוצבים) ואז

אתה תוכל ללכת לשם

פורסם

שלי עולה 350.

אם רעש זה לא בעיה קח את מה שרצית, למרות שאני חושב שגם 350 יספיק.

אם תלך לקחת המחשב יהיה באותו מחיר, אבל תחסוך את דמי המשלוח, כלומר זול יותר  ;D

רק אל תשכח להזמין את זה מראש ולחכות לאישור שלא תיסע לשווא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים