עבור לתוכן

מה יותר טוב RDRAM או DDR

Featured Replies

פורסם

DDR, דבר ראשון, רק לוחות אינטל מהדור הקודם תומכים בו, ולא בטוח שהלוח אם שלך תומך בו ולא שווה לקנות לוחש יתמוך בו במיוחד.

RDRAM אומנם עובד בתדרים יותר גבוהים, אבל רוחב הפס שלו קטן משל הDDR ולכן הוא לא משתלם הן מבחינת מחיר (הגבוה) והן מבחינת ביצועים.

פורסם

אני אישית אם היה לי את התקציב, הייתי הולך על ה RDRAM. לדעתי הוא טוב יותר, מהיר יותר, חזק יותר. לכן גם המחיר שלו, גבוה הרבה יותר.

פורסם
אני אישית אם היה לי את התקציב, הייתי הולך על ה RDRAM

מעניין לאיזה לוח היית מחבר אותו,רק לוחות ישנים אם ציפסטים של intel 850/E תומכים בו

פורסם

השאלה הזו מגיעה באיזה שנה וחצי איחור, נראה לי ;)

RDRAM זה סטנדרט שעבר מהעולם...

פורסם

אני אישית אם היה לי את התקציב, הייתי הולך על ה RDRAM. לדעתי הוא טוב יותר, מהיר יותר, חזק יותר. לכן גם המחיר שלו, גבוה הרבה יותר.

לא נכון.

הוא יקר יותר, יותר איטי (כל דואל של של DDR-RAM עובר אותו) ולא בשימוש כיום.

פורסם

דואל של RDRAM 1066MHz שווה בתעבורת הנתונים לדואל של DDR266 (לפי אסף המנהל של הפורום). מכאן אתה יכול להסיק מה יותר שווה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי הDDRAM יותר טוב תודה רבה לכל העונים

פורסם

אין בעד מה. קח DDR ותתחדש ;)

פורסם

שכחתם להוסיף שיש כבר DDR II...

פורסם

שעולה פי שניים מ DDR ולא נותן שום שיפור.

פורסם

דווקא קראתי בספר לטכנאי PC של דורון סיוון שה-RDRAM עובד ב64 ביט שזה יותר מאשר בדי די אר, האם יש בספר טעות?

פורסם

גם בספר של ה A+ רשום את זה, אבל זה לא נכון.

יש סטיקים של RDRAM שעובדים ב 32 ביט, אבל אז שמים אותם רק בערוץ אחד (כי ל I850/850E יש בקר של 32 ביט שזה שני ערוצים של 16 או אחד של 32).

קרא פה על RDRAM סטנדרטי (16 ביט 184 פין)

http://www.rambus.com/downloads/RIMM2100_w256Mb_d_0113_V0_5.pdf

ופה על RIMM4200 שזה הגרסא של ה 32 ביט ב 232 פין:

http://www.rambus.com/products/rdram/documentation/32BitRIMM_w256Mb_d_0164_V0_1.pdf

בכל מקרה איך הגעת לזה שזה יותר מ DDR ? הרי ל DDR יש רוחב של 64 ביט לערוץ (שזה 128 ביט בדואל - פי 4 מאשר ה RDRAM בתצורתו הקיימת).

התדר של ה RDRAM גבוה, אבל לא פי 4 ולכן התדר לא מפצה על הערוץ הצר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים